För att känslan infann sig, och den där morfar.

Hej!
 
Nämen se, här kommer ett stycke inlägg lastat. Nu infann sig känslan, så bäst att passa på.
Kortvecka denna vecka, ganska skönt faktiskt ändå.
Jag ska försöka göra ett extra pluggryck och studera flitigt och få lite fler saker gjorda som stressar mig.
 
Nu övar vi till dansföreställningarna i maj må ni tro! Duktiga, uthålliga elever som kämpar och gör sitt bästa.
Det känns bra överlag. Så detta kommer förhoppningsvis gå som en dans får vi hoppas:)
 
I söndags var det kalas för en släkting som fyllde jämt. Följande dialog utbyttes mellan mig och morfar när vi skulle kramas hejdå.
Jag (som försöker krama en sittande morfar): hejdå, ha det så bra nu så syns vi!
Morfar: Jo tack, ha det så bra.
Morfar igen kort därefter: Nej, det här måste vi ta om, så konstig kram det blev!
Jag: Ja jag vet, jag kände det jag med. Det blev en halv kram bara.
 
Svårt beskrivet att återge det. Men morfar satt längst in vid bordet och det var trångt att få plats att kramas helt enkelt. Och morfar om någon brukar alltid ge så varma härliga kramar. Det roliga var bara hur han uttryckte det, då jag i samma sekund som han sa det tänkte precis samma sak. Haha så det kan gå:)
 
Igår eftermiddag kom solen på besök en stund, jag passade på att förevigade det där ovan.
Valborgsmässoafton på torsdag, och snart har vi en ny månad. Igen.
För övrigt vill jag säga grattis till min kusin och hans tjej som blev tvåbarnsföräldrar förra tisdagen! Så roligt. Detta år är verkligen ett barnår. Tycker jag sagt det förut om tidigare år, men detta år bara rasslar det ju till:) Flera av mina närmsta vänner och kusiner som väntar smått.
Ha en fortsatt bra vecka!

Tröttvecka och lite funderingar.

Lite helgblomster och fredagsmys på sin plats:)
 
Hej!
 
Först och främst, tack och bock för alla gratulationer! Det värmer oerhört mycket ska ni veta.
Dessa blogginlägg alltså, de dröjer mellan gångerna. Tycker jag skriver det varje gång. 
Jag har varit så rackarns trött i veckan, helt slut. Så jag har varken haft ork eller lust att blogga, och inspirationen har varit som bortblåst. Det är nog första gången jag faktiskt känner så.
Jag verkar dock ha zinkbrist, så det kanske kan förklara ett och annat.
Veckans repertoar har dessutom bjudit på att jag skadat axeln (men det är bättre nu!), som om de andra skadorna inte räckte. Och så lite teknikstrul på det i form av dålig täckning på mobilen, och ett väldigt långsamt och ibland icke fungerande internet. Nästa vecka ska vi byta internetleverantör här, så vet inte om det är det som spökat lite.
Annars har jag spillt ut all kompost på den nytvättade mattan, och jag tror jag bara skrattade åt det, var för trött för annat. Och det första jag gjorde ikväll efter att ha dammtorkat, dammsugit och torkat golven var naturligtvis att spilla på golvet igen. Inte riktigt min vecka va. 
Jag har även funderat lite på den här bloggen... Övervägt om jag ska fortsätta att skriva här. Kanske har jag bara en tröttvecka och nästa vecka kommer inspirationen åter. För att skriva har jag ju alltid gillat. 
 
Slutet på april, hur gick det till? Denna månad har verkligen gått rekordsnabbt. 
Nu: njuta av helgen. Imorgon tänkte jag ta en långpromenad och träna dans och hoppas att foten inte strejkar. Det är även auditions till Trolltagen lördag-söndag och jag är mer än sugen på att gå, men tyvärr får jag hoppa det och vara klok istället.
På söndag vankas det släktkalas och sedan ska jag ladda om och ta måndagen med storm och hoppas på att få mycket gjort och att inspirationen återvänder. 
Trevlig helg!

Att avslöja en spännande nyhet...

Jag har tydligen haft en del att göra då jag inte tagit mig tid för att titta in här ju.
Den här veckan har jag tagit in mina hjälpflickor, d.v.s. tjejerna i 12-15års åldern som kommer att hjälpa och assistera mig till föreställningen i vår. De kommer vara med på scenen och dansa med mina elever, och jag får då möjlighet att sitta stolt och titta på. 
Jag har även tagit in två av huvudrollerna i några av mina danser, vilket hittills fungerat väldigt bra och smidigt. Kul! Så förhoppningsvis får det flyta på bra nu. Lite strul har det faktiskt varit, vilket det nästan alltid brukar bli varje år dessvärre, men jag håller tummarna att det från och med nu får gå smärtfritt.
 
Och så till något spännande... Ja, bättre start på helgen kunde jag nog inte få! En hel del har jag faktiskt vetat om ett bra tag nu, men inte yppat någonting om härinne. Men jag har velat vänta till beskedet var helt klart istället för att ropa hurra på en gång. Så nu kan jag faktiskt berätta... 
Jag har fått fast anställning som danslärare! Så roligt, för helt lätt är det inte! Det känns både glädjande och smickrande, och jag är redo för fler utmaningar. Anställningen börjar gälla från och med i höst. 
Så igårkväll firade jag lite med min pärla på Clarions Sky Bar:)
Med bubbel och en himla massa prat, en toppenkväll helt enkelt.
Tack för alla grattis på instagram!
 
Idag blev det en promenad till Blomsterlandet och köpte årets första pelargon, det ni. Mårbacka såklart. Vårtecken och pirr i magen. 
Ikväll är det tv-kväll med tända ljus i ett nystädat hem. 
Trevlig helg!

En avkopplande helg och tankar.

Hej!
 
Jag hade egentligen tänkt att blogga igår men det gick inte att överföra bilderna. Men nu så!
En lugn helg har jag haft. Skönt. Till och med så jag känt mig rastlös och att jag verkligen borde tag tag i något. Jag känner igen det, det blir alltid så efter en hektisk period jag haft och när jag sedan får en ledig helg, ja då vet jag varken ut eller in hur jag ska slappna av. Knäppt men nyttigt tänker jag om det.
 
Passade på att gå en sväng på stan i fredags när jag nu fick en stund över. Storstädade, tvättade håret och somnade sedan med en doft av citron och nystädat. Bästa känslan.
I lördags kunde jag så äntligen åka till morfar med mamma. Åt lunch, fikade, samtalade, och lyssnade till den ena historien efter den andra. Denna morfar alltså. Och pratade om mormor som skulle fyllt 90år igår om hon levt.
Fick så fina hemstickade strumpor även. Tack Elisabet! Jag saknar mormors hantverk, hennes stickade sockar. Och jag har inte hjärta att köpa några själv. För de är ju inte mormors, som hennes händer stickat. Så att få dessa sockar i vackra färger var fint, det gjorde mig glad!
 
Igår var jag på middag hos mamma på kvällen, med en av mina morbröder och fru som lite spontant kom förbi. Så trevligt! Tittade på undervisningen, och denna vecka kommer ju även mina hjälpflickor för att assistera i mina grupper, samt två av huvudrollerna till årets danssaga, som ska vara med i två av mina koreografier. Spännande! Jag har även hunnit bläddra i en inredningstidning, tränat och konstaterat att påsken fått stanna kvar en stund här hemma. Men till helgen åker nog det lilla pyntet bort. 
Jag är för övrigt i en funderande fas just nu. Många tankar som snurrar, och svårt att sova. Ja, det är så ibland. 

Lite påskbilder, om att prestera och träffa efterlängtade vänner.

Hej!
 
Jag har inte glömt bort dig bloggen, jag har bara haft så mycket att göra.
Egentligen är jag alldeles för trött för att sitta här nu, och hade ju tänkt ha en filmkväll kom jag på men det har jag inte visst hunnit med. Kvällen har spenderats med att ringa och maila flera danselever som ska assistera mig till vår danssaga i maj. Ska fortsätta ringa resterande imorgon. Och redan nästa vecka kommer de för att hjälpa mig. Spännande!
 
Idag har jag haft ännu en tenta! Därav den dåliga uppdateringen i veckan som stavas PLUGG med stora bokstäver. Och jag funderade fram och tillbaka på om jag skulle skriva ett inlägg om tentan och mina tankar eller inte. 
Jag har pluggat och slitigt som ett djur, valt bort en del saker i påsk för pluggets skull, och studerat från morgon till kväll och tagit vara på varenda minut ungefär. 
Ändå känns det inte som att jag räcker till. Någonsin. Det är det där duktiga-flicka-syndromet som drar fram titt som tätt. Hur mycket tid jag än lägger ner känns det ändå inte som om det är tillräckligt. Duger det? Är det nog?
Jag kämpar för att hitta balansen. Men hon som sitter stadigt på axeln har en tendens att tycka till lite för ofta.
 
Några roliga saker har jag faktiskt hunnit med i påsk förutom att plugga.
Vi fick till en till träff med fina Hanna som varit här och hälsat på från Stockholm, så roligt. En fika hemma hos Ester och Gustav och fick samtidigt se nya lägenheten, med Lina och Katta också. Dessvärre kom jag senare än de andra då, suprise!, jag var tvungen att plugga lite extra.
Härliga Mari och Aron har också varit här och hälsat på. De gjorde ett kort stopp hos mig i måndags och jag bjöd på fruktsallad. Så synd att vi alla bor långt ifrån varandra. Men när man väl ses är det guldvärt. Hanna såg jag ju sist för 1 ½ år sedan, och Mari för ca 9 månader sen. Inte klokt. Men lika nära vänner är vi för det och det känns alltid som att vi tar vid där vi var sist utan konstigheter.
 
Fick för övrigt ett brev av läkaren angående min fot och en magnetkameraröntgen. Jag ville bara skrika rakt ut. Det måste ju finnas någon hejd på tramsigheterna. Nästa gång är det jag som byter läkare för detta är inte acceptabelt längre, och då har jag låång stubin. 
Kollat på sista avsnittet av True Detective har jag också gjort i tisdags, och OH MY så spännande slutet var! Vad ska jag nu ha för serie att följa tro?
Ett litet blandat inlägg, nästa gång blir det gladare och med kortare text. Och till helgen ska jag till morfar och då blir ju allting bra!
 
 

Glad Påsk!

Hej på er!

Tittar in för att önska er alla en Glad Påsk!
Jag skulle egentligen följt med mamma till min morfar idag, men tyvärr blev det inte så av flera skäl, och mamma fick åka ensam. Istället ägnar jag dagen till att plugga till torsdagens tenta och det är lagomt kul haha. Egentligen är jag så besviken att jag inte kom iväg, känns så tråkigt, jag som längtat så.
Men nästa helg (när jag gjort min tenta) hoppas jag på att kunna åka istället!
Tröstade mig med en gul tulpanbukett, ja någonting behövde jag för att pigga upp mig själv:)
 
Långfredagen igår. Promenerade till Blomsterlandet och gick där i godan ro, länge, länge. Jag såg så ljuvliga penséer, men de fick stanna kvar i butiken. Däremot köpte jag med mig påskliljor som snittblommor och en påskblomma till mamma då jag skulle på middag hos henne lite senare.
En trevlig middag med lite plockmat hos mamma med några vänner till henne.
 
Jag hade dansundervisning på Skärtorsdagen, men det var betydligt färre elever än det brukar vara, av förklarliga skäl. Och nästa vecka har mina barn påsklov.
Träffat Lina och Hanna har jag också hunnit med, i onsdags. Sistnämnda är uppe från huvudstaden och hälsar på. Så roligt då sist vi träffades var för 1 ½ år sedan. Tiden springer verkligen!
Nej, dags att ta tag i det där pluggandet även om det är lite motvilligt! Jag försöker tänka på målet: examen. Fira påsk får jag göra nästa år skämt å sido.
 

RSS 2.0