Glad första advent.

 
Hej och glad första advent!
Gröna gräsmattor och knappt någon snö, ja det känns väl inte direkt stämningsfullt när man tittar ut. Men här har det julpyntats idag och det blev faktiskt väldigt mysigt vill jag påstå. 
Ja, jag är ju inte mycket för julpynt som ni kanske vet vid det här laget. Men detta år kändes det roligt att få pynta och göra fint. 
I fredags plockades pyntet fram på jobbet och igår åkte jag och mamma upp till morfar (som fyller år idag, grattis!), och hjälpte honom att städa och julpynta tillsammans med min moster. Och idag var det egna lägenheten som fick sig en liten makeover. 
 
Veckan har gått i rasande fart, jobbat på som vanligt. I onsdags började vi med en hattdans för våra ungdomar i behov av särskilt stöd, så roligt. Oj vilka framsteg de gör, så kul att få följa deras resa! Verkligen givande. Och när de kramar om en och ögonen lyser då känns det i hjärtat. Tack!
 
Förutom att åka till morfar igår, så hann jag träffa Ida, som var här och hälsade på, på kvällen. Nästan fem och en halv timme satt vi och pratade oavbrutet hemma hos mig vid köksbordet. Så fint det var att få ses!
Ikväll var jag på jobbet en sväng, svarade på lite mail samt tittade på balettlektionen för ungdomar/vuxna som jag ska över till våren. Det kommer bli spännande det här!
Nej, nu började visst Beck om här på tv:n. Men innan jag går, här ser ni (äntligen) årets adventsljusstake! Jag försökte ju få till den förra året, men hittade inga ljusstakar, men nu så.
God kväll!

Lite från här hemma, och nya fynd.

Hej på söndagskvällen!
En lugn och skön helg har det varit men har även hunnit med en del.
Jag har kollat ikapp de tv-serier jag låg back sedan förra veckan så nu är jag i hamn haha. Städat, tvättat, handlat mat, det sedvanliga ni vet. Och till det bästa, fyndat en vit tv-bänk på Blocket! Hurra! Nu känns det ännu mer som ett hem, lite mer möblerat.
Jag har packat upp lite fler flyttkartonger som stått uppradade i vardagsrummet. Nu är det bara fyra kvar, se där. En hylla eller två skulle behövas, och sängbord. Men det blir när det blir, nu känner jag mig mer tillfreds efter denna och förra helgens möbelinköp.
Jag passade även på att gå igenom lådan med julsaker. Kollade så att julstärnorna fungerade, och vad som kan passa vart. Haha nu är jag förberedd inför nästa helg när det vankas första advent! Det ska faktiskt bli lite mysigt att få göra fint och pynta, tycker till och med jag som inte är någon julpyntare på långa vägar.
Och vet ni! Jag och mamma var på Myrorna igår lördags, och precis när vi skulle gå därifrån så såg mamma några ljusstakar vid utgången. Precis som jag letat efter, äntligen! Så detta år kan jag få pröva min idé till årets adventsljusstake, yay. Skulle ju gjort det förra året men då fann jag inga ljusstakar, men nu så. Mina små fynd visar jag nästa helg när det blivit advent.
 
Bjuder på några bilder från hemmet, here we go.
Nu dags att återgå till Beck, ha en skön kväll!

Första snön och glad fredag.

En snabb mobilbild från imorse.
 
Hej och glad fredag! Ja idag är det verkligen en glad fredag, och inte för något särskilt egentligen. Vaknade upp till snö och jublade att den fått ligga kvar sen häromdagen. Första snön är alltid någon speciellt. 
Och det kom bara mer och mer, stora, härliga snöflingor utanför jobbfönstret. 
Jag hade även så himla bra danslektioner igårkväll! Det flöt på, vi både skrattade och jobbade hårt och hann få mycket gjort på våra koreografier till julavslutningen som närmar sig. Duktiga elever!
Och idag är det fredag vilket betyder helg, och det är väl alltid bra skönt.
 
Var en tur på Röda Korset efter jobbet. Kollade efter små guldiga ljusstakar som jag tänkt ha till årets adventljusstake, som jag brukar försöka variera från år till år. Men icke att jag fann någon. Ska göra ett nytt försök imorgon men på Myrorna, och hoppas på bättre lycka då. Jag hade ju samma idé förra året, men då jag inte hittade några fick jag strunta i min tilltänkta plan och göra något annat. Så i år hade det ju varit fint om jag hittade några ljusstakar.
 
Dammsög lägenheten och gjorde fint i vardagsrummet när jag kom hem ikväll. Det är inte klart ännu, men jag närmar mig känslan som jag vill ha här hemma. 
Trevlig helg!
 

En fullt-upp-vecka och en härlig helg.

Hej!
 
Tittar in snabbt som blixten denna söndagkväll. Passar innan Beck fortsätter igen på tvn.
Blev visst ingen bild på nya vardagsrumsmattan som jag köpte tidigare, har alldeles glömt.
Men det kommer, jag lovar! Och då kan jag ju samtidigt passa på att fota lite mer av vardagsrummet för igår slog jag nämligen till på ett soffbord på Blocket! Jättefint, jag är så nöjd.
 
Oj vilken vecka! Puh alltså. Jobbat på, samt vikarierat i balett för 11-13åringar, och i modern dans nivå 1-2 för ungdomar/vuxna, och skrivit på manus till vårens danssaga tillsammans med min manusgrupp. Sena kvällar och mycket att hålla i huvudet. Helgen var välkommen kan jag säga!
Fyndade som sagt ett soffbord igår på förmiddagen, städade lägenheten, och sedan kom Peter över på kvällen för vin och ta-igen-prat. Vi fortsatte sedan till Clarion där jag sprang på Lina bl.a. och avslutade sedan på
O´learys för lite dans. Vilken helkväll, så kul!
Söndag idag och jag har koreograferat den sista dansen inför julavslutningen. Sedan blev det middag hos mamma och ta del av hennes planer för att göra om där hemma. Det kommer bli så fint!
 
Innan jag avslutar måste jag bara nämna detta tragiska som hänt i Paris. Terrordåd på flera olika platser och flera hundra dödade och skadade. Det är helt ofattbart! Fruktansvärt. VART är välden på väg? Jag tror snart jag tappar tilltro till mänskligheten. 
Ta hand om er!

Jobbvecka och MR.

Hello!
 
November har det blivit och dagarna går i rasande fart. 
Veckan har bestått av jobb på kontoret, manusmöte inför vårens danssaga som jag är med och skriver på, och dansundervisning i vanlig såklart. 
De äldre grupperna i balett och modernt har denna vecka fått börja med sina dansen till julavslutningen, spännande. Alltid lika roligt att följa deras jobb, även om man ibland hinner tänka, men hur ska vi få ihop det under processen...:) 
 
I torsdags hade jag så tid på sjukhuset för en magnetkameraröntgen (MR). Äntligen, jag som väntat så länge. Sjukhusbesök är väl aldrig något jag längtar efter... men det var skönt att få det gjort. 
Många bilder togs på den skadade foten. Och jag hade glömt hur högt det låter, jösses, hoppade till där någon gång haha.  
Efter ca halva tiden dock kom en av sköterskorna in och jag rullades ut från den sk. magnettunneln då de konstaterade att bilderna inte blev så bra. Ett nytt försök gjordes och nu håller jag tummarna för att det blev bra.
Om ungefär en vecka, tio dagar kunde jag förvänta mig svar. Så nu väntar jag, och försöker att inte tänka på vad resultatet blir (går sådär). 
 
Till något roligt! Idag kom hemleveransen av den matta jag beställt, hurra. Blev så bra så. Kan fota när dagsljuset infinner sig. Sprang på en gammal vän idag, så efterlängtat! Flera år sedan vi sist sågs, så otroligt roligt! En träff och uppdatera lite mer väntar här framöver. Kul att se dig, Peter!
Helgen. Den består av att koreografera och göra övningar inför veckan och julavslutningar. Trots mycket jobb på sistone och en liten längtan efter ledighet ska det ändå bli ganska kul att stänga in sig och få dansa loss här. Kunde inte hålla mig när jag jobbat klart på kontoret idag, utan gick till en av de lediga salarna:) Har redan utökat låtlistan ikväll, så imorgon blir det dans.
Bjuder på bilder från nya lägenheten och utomhusmiljöer här i kring. Trevlig helg!

RSS 2.0