Det sista av hösten.

Hej du fredag och sista dagen på denna månad! Tänk att det är november från och med imorgon, första advent börjar ju faktiskt närma sig på riktigt...
Temperaturen har blivit en aning svalare här, kring +4 om dagarna, och frost har visat sig i gräset. Överallt ser jag hur det skyltas med julgrejer och jag börjar acceptera att vi går mot juletider. Julen är ju fin i sig, det tycker jag faktiskt, men det är allt pynt jag har svårt för. Men lite finsaker brukar jag ju ha, så torftig kan jag ju inte vara:)
Nåja, ovan bilder från gårdagens och denna dags promenad. Kyligt i luften men sol, härligt. Det gäller att föreviga det sista av hösten, min favoritårstid. 
Halloweenhelg är det visst och Alla helgonahelgen. Inget särskilt planerat, men kanske en middag på restaurang och bio väntar, annars är det lugnt. 
Jag har jobbat på med koreografierna för julavslutningen och resterande av lektionerna för terminen och det rullar på, så skönt, men i helgen blir det ledigt och bara vara. 
Önskar er en fin helg!
 

Rosor och att producera dans.

Här var det höstlov! Eleverna är lediga från dansen denna vecka medan jag försöker spruta ut idéer för resten av terminen. Jodå hyfsat går det väl. Ibland kan det vara svårt att producera nytt material till så många lektioner och vara kreativ hela tiden. Det är så lätt att jag fastnar då jag inte blir nöjd, samt att det är svårt att vara på topp jämt med det estetiska. Inspiration och flow kommer ju inte bara så där på stört även om det är roligt att få skapa dans, och jag är alltid nogrann med att det ska komma från hjärtat, annars känns det inte som jag. Så efter att det först gått lite trögt börjar det nu släppa så det ska nog gå bra det här. Håller även på med koreografierna till julavslutningen i december. Ja det går fort nu igen, tänk att det är november om bara några dagar!
 
Helgen var lugn. Njöt av de rosa fairtraderosorna jag köpte i fredags, måste alltid dofta lite extra på dem när jag går förbi, och tog mig tid för att bläddra i tidningen jag köpte. Skönt med sådana härliga sysslor ibland. Var även förbi Marcus föräldrar på middag i söndags. Här är det för övrigt grönt gräs och ca +14 grader, galet ju.
Det var allt för nu, ha en fortsatt fin vecka vad än ni hittar på!
 

Besvärlig nedresa.

Veckan har gått på i vanlig ordning och helgen är redan här!
Jobb i vanlig ordning och träning. I torsdags hade vi brandövning och eleverna var så nervösa inför det men allt gick bra. Nästa vecka har mina danslelever höstlov så igår åkte jag ner till Marcus i Gimo. Jag hade tänkt titta in här igår egentligen men kom fram så sent p.g.a. förseningar så det fick vara.
 
Hemma i norr hade det snöat ännu mer (15cm!) och resväskan på hjul fick jag bära för att snubblande försöka komma fram till busshållsplatsen. Jeansen var härligt blöta och frillan såg nog ut som sju svåra år om nu någon bryr sig om detta. Kraftig blåst och snö yrde och flyget var försenat. Så kom vi äntligen iväg men missade mitt tåg från Arlanda. Jag skulle även posta en bok och försökte få tag på ett sådant där grönt vadderat kuvert som jag kunde stoppa boken i. Det var slut i en affär men vid terminal 5 lyckades jag få tag i ett och kunde sedan posta det. Dessvärre hade de redan tömt postlådan och jag bet mig i tungan för den där boken hade behövt vara framme på måndag, men vi får se och jag håller tummarna! Skynda och ila fort till nästa tåg som visade sig ha blivit inställt. Pusta ut och vänta på nästa. Framme i Uppsala och sedan ta bussen mot Gimo. En otrevlig busschafför, inte mot mig men mot flera andra. Som skrek och hade sig. Jag tyckte synd om den amerikanska kvinnan med fyra stora resväskor som stod paff och fick ta allt skrik då hon fått fel information om bussbolaget, men hon fick åka med tillslut. Efter 20 minuter stannar chauffören och det visar sig vara något fel på bussen så alla fick kliva av. Högt och tydligt skriker hon att alla måste gå av nu, och ingen får gå över vägen, alla måste passera viadukten! Efter sjätte gången när hon skrikit ut detta börjar flera passagerar skrika tillbaka att: ja vi fattar, vi hörde dig redan! Stämningen var inte den bästa... Någon som bör ta en charmkurs pronto kanske? Så fick vi vänta på nästa buss i blåsen och sedan äntligen åka vidare. Det var fullt med resväskor som alla höll på att ramla när bussen svängde. Mobilen bestämde sig såklart i allt detta för att krångla, liksom den gjorde under torsdagens danslektion, och slå av och slå på sig själv, och bussen tjöt under hela resan. Jag var ganska glad när jag sedan fick kliva av och komma innanför dörren. Ja så kan det vara och ingen större skada skedd.
 
Igår lagade vi god tacos och köpte fredagsblommor. Idag efter en lång varm dusch, brr är kallt inomhus då elementen inte riktigt vill vara med, har vi varit i Gränby centrumMarcus köpt sig nya jeans och en skjorta. Skinkpasta väl hemma och tittat på Downtown Abbey. Här regnar det och är grått och plusgrader, hoppas solen tittar fram någon dag. En mörk bild på gårdagens middag och en bild från förra veckan med tända ljus är allt vad jag har allt bjuda på denna gång tyvärr. Men visst är det mysigt att få tända ljus och boa in sig nu? Jag försöker att göra det även under vardagarna. Nu ska jag bläddra i tidningen jag köpte idag, var hur länge sedan som helst som jag faktiskt köpte en inredningstidning. 
Oj nu blev det mycket prat här, nästa gång får det bli kortare och förhoppningsvis roligare bilder, ha en skön helg!
 

Från höst till första snön och en del tråkiga saker.

Så var det ny vecka igen! Nästa vecka har mina danselever höstlov så jag passar på att åka ner till Marcus redan nu på fredag. Jag har vaknat tidigt, kring 05 i ca en vecka nu, och tankarna har varit igång direkt med en massa nya danssteg. Så det ska faktiskt bli skönt med lite lov snart även om jag kommer planera undervisning och förbereda inför julavslutningen. Men först ska denna vecka klaras av.
Måndag idag och suttit med lite skoluppgifter och kollat igenom inför morgondagens jobbpass.
Helgen var lugn och skön. Oplanerad och avslappnad. Bara bra helt enkelt.
Städade och fixade matlådor för veckan, rensade i garderoben, kollat på dansklipp, lagade en tröja som gått sönder lite, provpackat inför fredag, tittat på reprisen av Downtown Abbey på svtplay och även lördagens avsnitt, och sista avsnittet av Fjällbackamorden, och köpt en ny resväska då min gamla stora väska varit trasig länge nu. Ja helt lat och ledig kunde jag ju naturligtvis inte vara. 
Njöt av sol och blå himmel i lördags för att på söndagen vakna upp till ett litet vinterland. Ja som ni kan se på bilderna kom det snö hit! Den första snön, några centimeter som faktiskt ligger kvar. Lite, lite mysigt är det allt måste jag dock erkänna. Det vita lyser upp så fint och inne tänder jag massor utav värmeljus och dricker te.
Åkte till mamma i söndags och passade på att gå igenom kartonger med mina gamla grejer, och åt god söndagsmiddag tillsammans. Och pratade om det ena än det andra i vanlig ordning. 
När jag skulle köpa resväska i lördags, vad uppenbarade sig då framför mig lite här och var. Jo, julsaker! Håll i er nu: adventsljusstakar, julstjärnor, pumlor och tomtar i gross och parti... Nej nu! tänkte jag och tog långa benet före. För faktiskt, det är ju inte ens november än. Alla helgons dag och Halloween har ju inte ens varit ännu. Som ni förstått är jag ju ingen julpyntare, men detta tyckte jag var lite väl tidigt. Haha nu har jag fått klaga av mig, såja. 
Mitt internet har inte riktigt velat samarbeta med mig. Igår fungerade det endast på kvällen. Och idag går det väldigt segt, detta inlägg har tagit några timmar nu. 
Från det ena till det andra. Jag har fått veta något tråkigt. Livet är inte rättvist ibland. Att någon ska tas ifrån en. Så ung. Och ibland går det alldeles för fort...
Jag har även drömt flera gånger om två fina som nu är i himlen sedan flera år tillbaka. Och jag konstaterar att snart kommer den, månaden då jag alltid drömmer så hemskt och konstigt. Det är så och jag accepterar det, och det är egentligen inget mer med det. Även om bröstet känns tungt ibland och tankarna är många. För det var så det var då. Men livet pågår ständigt och nu är nu och jag är tacksam för det jag har även om det sticker till ibland. 

Vikarierande och hållbara blommor.

Så härligt med fredag! Jag har känt mig glad idag. Inte för att jag varit butter de övriga dagarna, men idag har jag varit ledig och det kändes extra skönt. Det firade jag med att städa av lägenheten ordentligt, tvätta ett x antal maskiner med träningskläder vilket var välbehövligt, plockat undan sommarkläderna och bäddat rent i sängen. Så nu är det rent och fräscht precis lagom till helgen. 
Jag har jobbat i veckan i vanlig ordning och även gått in och vikarierat som sagt, och fått rycka in ytterligare och vikarierat, så bloggen har faktiskt fått stå åt sidan denna vecka. Man är rätt slut när man kommer hem strax innan 22, så har inte funnits så mycket tid över till annat. Men nu så:)
Helgen blir desto lugnare, har faktiskt ingenting särskilt inplanerat. Kanske en promenad, ev titta över nästa veckas undervisning, gå förbi Blomsterlandet och hålla mig ifrån att köpa en blomma då jag åker bort nästa fredag, måla naglarna och får se om jag tittar förbi mamma en sväng. Skönt med oplanerat ibland, och ändå kliar det lite i fingrarna och jag tänker att jag borde ju göra någonting vettigt. Kanske rensa garderoben? Baka den där äppelpajen jag tänkt göra länge nu? Skriva packningslista inför nästa vecka? Eller så struntar jag i det och bara är, ja vi får se.
Ovan mina nejlikor jag köpte förra veckan, som står sig så fina. Tacksamma blommor då de brukar hålla länge. Andra tacksamma växter är suckulenter och nu fick min ena flytta från badrummet till fönsterbrädan. Små förändringar gör så mycket. Ute har det varit kallt så nu har fingervantarna åkt på. Vitt på taken och frost i gräset. Hösten pinnar på...
Önskar er en fin helg!

Blixtvisithelgen

Den här helgen alltså, den gick ju rackarns fort! Jag kan knappt tro att det redan är söndagkväll och imorgon kallar arbetet igen.
Jag hoppade faktiskt över helgens workshop i jazz och street tråkigt nog, men det får bli en annan gång då mer tid finns över. Och den där äppelpajen hann jag inte heller med att baka. 
Marcus kom sent i fredagskväll och bilade hem tillsammans med sina föräldrar i förmiddags, en blixtvisit som sagt. Dock åker jag ner till höstlovet vilket ju är snart, allt går i rasande fart nu verkligen.
Tillbaka till helgen. Storstädade och gjorde fint i fredags, och vad händer precis innan jag ska sätta in pajen jag bakat i ugnen. Ett paket med tacosskal från skåpet ramlar ner från hyllan och rätt på skålen med äggstanningen som jag inte hunnit hälla över pajen ännu, och välter ut allt på mattan. Precis när jag nystädat. Jag var INTE så munter då nej. Men livet går vidare och efter visst trixande blev det tillslut en paj lagom till Marcus kom, men inga bilder på det. 
Lördagen spenderas på stan några timmar, Marcus fyndade kläder och jag två nagellack och nöjda åkte vi hem igen. För att sedan byta om och gå ut och äta tvårätters på restaurang Bistro Norrland. Mobilen glömde jag hemma, liksom legget, och inga bildbevis där heller. Men gott var det och jag var nöjd med min rödingfilé som smälte i munnen tillsammans med min favorit mandelpotatis. Så roligt att få klä upp sig lite fint för omväxlingsskull. Missförstå inte, det är verkligen jätteskönt med mjuka danskläder var och varannan dag, men ibland är det ganska härligt med klänning eller ett par jeans och få ha utsläppt hår (som för övrigt mina balettelever tycker att jag ska ha).
Goda frukostar med frukt och en middag ute var vad vi hann med denna gång alltså. Söndagen har ägnats åt att förbereda morgondagens undervisning. Vikarierar ju även denna vecka samt har mina vanliga jobbtider, sedan är det back to normal igen. Och även tittat på Fjällbackamorden på tv. 
 
Ovan på den mittersta bilden är en av två suckulenter jag fyndade på Blomsterlandet förra helgen, och nederst en av helgens blommor, ljuvliga nejlikor. Och jag vet inte vad som hände, men resten av bilderna blev inte alls någon höjdare så de visar jag inte, jag får helt enkelt ta nya. Allt ville inte klaffa i helgen kan jag visst konstatera när jag läser det skrivna ovan, haha. Från det ena till det andra, trots att det bara är oktober ännu har jag skymtat julsaker på olika håll. Jag som inte gillar julpynt blundar och ilar snabbt förbi. Kan vara fint hos andra som sagt, men här kommer inte mycket juligt innanför tröskeln. Häromdagen såg jag någon som hade tänt adventljusstaken i fönstret! Behöver jag säga att jag höll på att SMÄLLA AV där jag satt muttrande:)
Nu väntar sängen strax, så skönt då jag är så trött, ska bara kolla igenom undervisningen en sista gång.
Ha en fin start på veckan!
 
 

Septemberbilder i oktober och jobbmaraton.

Hej hopp!
 
Sitter och pustar ut efter kvällens undervisning. Puh vilken vecka, fullspäckad av dans!
Så roligt och givande med alla möten med eleverna och alla danstimmar. Dock mindre roligt med allt teknikstrul. 
Utöver det jag jobbar nu har jag ju gått in och vikarierat med start i måndags, och ikväll efter sista passet kändes det efter att ha hållit i 13 danslektioner. En vecka till av vikarierande och sedan tillbaka som vanligt. Men jag tackar ödmjukast för förfrågan och tycker att trots att det kräver mycket förberedelser är det så härligt.
Från 4-åringar till 18-åringar med varierande kunskapsnivåer i allt från barndans, dansmix, modernt och balett.
Förmiddagarna har varit fulla av planering för att sedan åka till jobbet och jobba eftermiddagar och kvällar, komma hem vid 22 och ibland ev behöva titta på kommande dagars undervisning + klämma in lite egen träning. Så jag har inte alls hunnit fota blommorna jag köpte på Blomsterlandet förra helgen, och nu ikväll efter jobbet har jag även fyllt på blomförrådet ytterligare på ICA. Rosor och nejlikor fick bli fredagsblommor, så i helgen ska jag fota till er.
 
Jag har bockat av jobbmöte och varit hundvakt i nästan en vecka till Molly. Nu är Marcus föräldrar här uppe och hälsar på och har tagit Molly igen. Imorgonkväll kommer även Marcus upp på blixtvisit och stannar till söndag förmiddag så vi får se vad vi förgyller dagarna med. Om inte annat med goda frukostar då jag bunkrat upp med massa god frukt såsom päron, ananas och banan. Och hinner jag blir det några danspass då det vankas workshop i jazz och street med Emmie som är uppe nu. Imorgon står i alla fall storstädning på schemat, samt laga matlådor, gå igenom måndagens danslektioner och kanske baka en äppelpaj om jag hinner. 
 
Ovan bjuder jag på opublicerade godbitar från september från mobilen. Min och Rebeckas loppistripp, en kväll med Ester och en härlig drink på Clarion och givetvis bilder från olika promenader där hösten började synas. 
Nu har jag pysslat med detta inlägg i 1 ½ timme då det ännu en gång krånglat med att överföra bilderna, nu börjar det bli en aning irriterande. Den där tekniken som sagt. Nåja. 
Den bästa helgen till er önskar jag, så hörs vi!
 
 

Höstiga oktober och jobbplanerande.

Ännu några höstiga bilder! Ja det gäller ju att passa på när oktober visar sig från sin bästa sida, och höstälskaren i mig bara njuter.
Så var ännu en helg slut och en ny vecka börjar snart. Tycker att jag alltid skriver det men tiden går verkligen i en rasande fart.
Veckan har innehållit jobb och vikarierande, och även denna helg har bestått av jobb hemifrån. Planering inför kommande veckor då jag går in och vikarierar i 2 veckor + har mina vanliga jobbdagar och något möte, och ev workshop i jazz och street ska nog också hinnas med.
Intensiv men rolig period.
Promenerande, en tur till Blomsterlandet, städat, lagat matlådor till middagar på jobbet och sett Fjällbackamorden på tv har också hunnits med. Vad jag fyndade i blomsterväg får ni nog se nästa gång, håll tillgodo.
Verkar gå segt att ladda upp bilder här titt som tätt så inläggen blir i senaste laget. 
Nåja, nu väntar sängen och sedan en vecka fullspäckad med dans.
Inläggen kommer nog inte dugga tätt då det blir ännu fler sena jobbkvällar än vanligt, men rätt vad det är kommer ett inlägg.
Tills dess, ha en bra start på nya veckan!

Färgsprakande höst och blandade besked.

Så har det blivit oktober!
Och vet ni, så fort jag skrev här att jag inte upplevt den där riktigt färgsprakande höstdagen med höstlöv i alla möjliga färger, blå himmel och varm luft änu, ja då kom den.
Jag visste allt att den låg och lurade någonstans.
Glödande höstlov och solen som står lågt och lyser varm, det är fint det.
 
Veckan rullar på i vanlig ordning. Jobb och har även hoppat in och vikarierat i måndags i balett, och även i modern dans nivå 2. Kul! Alltid spännande att se hur lektionen artar sig och vilka individer som finns i gruppen. Det blev en hel del improvisation vilket verkade uppskattat. Roligt också med dessa äldre elever där intressanta möten kan uppstå. 
Av de yngre eleverna fick jag igår ett armband och en teckning. Alla dessa härliga barn!
 
Och ibland tar livet sina svängar. Det blir inte alltid som man tänkt sig, och livet går inte alltid att planera som bekant. Något tråkigt har inträffat och timmar av grubblerier och tankeställare. Att göra det som behövs och lösa det på bästa sätt. Det påminner lite och gör sig bekant. Livet är skört ibland. Men nu håller jag alla tummar jag har för att allt blir så bra som möjligt. 
Från det tråkiga till något glädjande. Ja ibland kan livet ta det finaste av vägar också. Och två vänner från förr har visst fått barn. Så roligt! Det är många som blir föräldrar nu kan jag konstatera, den ena efter den andra. Livet alltså och dessa vändningar. 
Jag passar också på att säga grattis till min vän R som börjat på nytt jobb idag, grattis igen!
Nu väntar sängen och ladda för jobb imorgon, ta hand om varandra. 

RSS 2.0