Att få svar på magnetkameraröntgen.

Hej!
 
Tittar in ännu en kväll. Ont i revbenen hela dagen idag och lika trött.
Imorgon är det sista dagen på denna månad och sedan är det mars. Trots att vårdprocessen går så långsamt går ju tiden så fort! Hur hänger det ihop egentligen?
 
Jag stod inte ut med allt grubbleri, oro och magont. Att vänta är att våndas just nu. 
Så jag ringde vårdcentralen imorse med hopp om att få svar på min MR.
Och det fick jag, en del saker kunde urskiljas. 
Fick prata med en sköterska och nästa onsdag är ett möte bokat med den bra, lyhörda läkaren. 
Vad som visades väljer jag att hålla för mig själv just nu. Innan jag vet mer och fått fråga.
Det blir inget jobb för mig den här veckan, inte på själva arbetsplatsen.
Imorgon åker jag till min mamma och blir där till på söndag.
Ska försöka låta bli att googla och undra för mycket. Andas och bara få vara trots all smärta. Blir skönt att få byta miljö.
Nästa gång vi hörs är det mars, ett steg närmare våren!
 
 

Helgen som slutade i kaos...

 
Hej!
 
Ja, vart börjar jag? Blir tyvärr inget muntert inlägg här. Det mesta handlar om revbenen och svanskotan nuförtiden. Känns så tråkigt att låta negativ och beklagande, samtidigt som det är hur sanningen ser ut just nu. Typiskt bara att just denna helg blev som den blev, så kan inte låta bli att tycka lite synd om mig själv.
 
Var på MR-undersökning i onsdags som ni vet, har inte fått svar ännu. Dagen innan, hos fysioterapeuten, kände jag en våg av stress som sköljde över mig. Tanken var ju att gå med en lärare denna vecka och försöka undervisa och hålla varannan övning ungefär. Så väl hemma började jag utmana mig att röra mig lite mer och ta till lite svårare rörelser under onsdagskvällen. Det skulle jag ALDRIG gjort... Sedan har smärtan eskalerat i revbenen dag för dag. Torsdagen spenderades hemma och försökte andas igenom det.
I fredags efter jobbet kände jag hur jag fick mer och mer ont. Försökte hålla modet uppe och planen var att äntligen få träffa min bror med fru (och syskonbarnen) som var här och hälsade på, och som jag inte sett på nästan 1 år. Men det gick bara inte. Hade så ont att jag nästan kräktes. 
Lördagen var ännu värre och sedan åkte de hem. Och jag hann inte träffa dem.
Natten till söndag, bland det värsta av smärtor. Fy så dåligt jag mådde! Funderade på att ringa ambulansen flera gånger. Pratade med mamma hundra gånger och med släktingar som jobbat på 1177 och är sjukvårdsutbildade.
Min mage har dessutom spårat ut rejält (flashback till när jag var tvungen att åka in på akuten 2014) och jag tror det är all oro och stress över situationen. Vad kommer min röntgen att visa? Kommer Försäkringskassan ställa krav att jag måste söka ett annat nytt? Kommer de utförsäkra mig? Ja ni vet, inte frågor man vill ligga sömnlös till direkt.
 
Är helt slut. UTPUMPAD. Sover ju fortfarande så dåligt och medicinen hjälper knappt. 
Jag missar min bror som jag inte träffat på nästan 1 år, min kompis Ida som är här och hälsar på samt en bekant från Stockholm. Missar Det känns som att smärtans styr, livet är på paus och jag har ingen kontroll över kroppen, trots att jag ironiskt nog är danslärare... 
Kan i alla fall meddela att jag INTE kommer att undervisa den här veckan. Och förmodligen inte på ett bra tag. Kroppen är helt enkelt inte redo. Det är som det är. Men tillslut ska det väl ändå komma en vår som morfar brukar säga.

Magnetkameraröntgen check och syskonbarn.

Hej!
 
Oj så oroligt jag sov inatt. Vaknade upp helt svettig med ett ryck. Drömde all världens mardrömmar känns det som. Och ändå hade jag en helt underbar gårdagskväll. Mina brorsbarn är uppe och hälsar på! Och den yngsta i skaran fyllde 11 dagen till ära igår och det bjöds på födesedagskalas och spelkväll hos deras farmor. Så jag och min kusin Eva åkte dit. God tårta och fika och tre olika spel hann vi med. Finemang! Imorgon kommer visst brorsan och Jenny upp. Hoppas vi hinner ses något!
 
Men så till idag. Ja idag var dagen för magnetkameraröntgen kommen. Äntligen! Kände mig inte nervös faktiskt, är ju 3:e gången gillt jag gör just en sådan här typ av röntgen. Totalt sett har jag hunnit med 6 olika i mitt liv hittills om jag räknat rätt. Mycket? Ja men ändå ett gäng gånger ju. Nåja. 
De var lite försenade så fick sitta och vänta ett tag. Men sedan var det dags i en hel timme. Det låter ju som bekant ganska högt när bilderna tas, men så här högt har jag nog inte varit med om tidigare. Vad togs då? Bröstryggen, ländryggen och sidorna om svanskotan. D.v.s. hela ryggen, - bra! Känns skönt att de scannar av allt.
Svaret på röntgen får jag troligtvis ganska snabbt. Hoppas, hoppas. 
 
Igår tisdags var jag hos fysioterapeuten. Vi pratade fram och tillbaka och planen är att jag ska gå med en lärare och försöka undervisa några övningar och se om det är möjligt. Känns både ock. Men är ganska stressad över situationen i ärlighehetens namn. Tänk om jag förvärrar allt? Jag vet ju inte vad/om det finns något fel i svanskotan ännu. Och ont har jag ju dagligen. Vågar jag? Och hur mycket? Prestationskrav go away. Samtidigt måste jag ju testa någon gång hur mycket jag faktiskt klarar av. Det kan ju även vara en fördel att prova så att Försäkringskassan ser att jag försöker, för snart kommer de börja ställa krav...
 
En annan sak även och dåliga odds. Danslärarjobb växer INTE på träd. Är svårt att få fast jobb och många har ofta flera olika som de åker emellan, även jag. Så vad händer? Sedan december har jag fått 3 (!) förfrågningar om lite större danslärartjänster att börja jobba omgående! Bara det lilla kruxet att jag knappt kan röra mig. Rackarns otur, ja. 
Håll tummarna för att jag får svar från röntgen snart! Detta grubbleri är så frustrerande och skapar ev. onödig oro.

En liten dipp och OS-snack.

Hej!
 
Sorry för tystnaden men det stavas utan inpiration och en liten dipp. Överlag ganska mycket smärta, väldigt många funderingar kring framtiden och en del frustration. Ibland måste man bryta ihop för att komma igen. Man måste få känna klart helt enkelt som en viss Johanna sa. 
Har dock också haft några bättre dagar med mer sömn och mindre ont, hurra. Vänder det nu? Det pendlar både upp och ner ja. 
Och jag längtar efter att träna. Mycket och hårt. Springa en mil, gå på gym, dansa, ja vad som helst nästan. Jag som hade så många planer för fysiska utmaningar detta år.
 
Jobbat på kontoret i veckan, känns skönt att kunna säga att jag arbetar.Om än inte mycket, men ändå.
Pratat med Peter och även Stina i telefon igår. Ibland  behövs bara en annan röst för att få lite nytt perspektiv och energi. Håller tummarna för att jag och Peter kan få till en middagsdate på torsdag! Sist vi sågs var samma dag som smärtan i svanskotan slog till. Tänk att det redan gått över 4 (!) månader sedan.
 
Gick för övrigt in på Telia i måndags med telefonen då det enbart går att fota selfies men ingenting annat. De hade inte sett något liknande och rekommenderade mig att återställa telefonen. Om det ändå inte fungerade efter det så är det bara att köpa ny mobil sa de. Just my luck...
Mari skulle kommit hit och hälsat på i helgen men blev förkyld oturligt nog. Krya på dig!
 
Har ni kollat OS något? Själv har jag hängt med en del. Går ju rätt bra för Sverige, heja! 
Denna dag har verkligen känts lång. Vaknade ovanligt tidigt för att vara mig på en söndag. Onda revben var orsaken dock. Så här har det varit OS för hela slanten idag haha. Satt bänkad redan 8.30 då Damkronorna spelade mot Japan, som de tyvärr forlorade mot. Rackarns, de som kämpat och vunnit flera matcher tidigare. Men de sista två, mot Finland och Japan, gick det inte lika bra i. Däremot gick det ju bättre för Sveriges herrar Tre Kronor i ishockey idag, vinst! Man rycks lätt med i alla matcher och lopp som går nu haha:)
Och på tal om ishockeyn damer vc herrar. Det är minst sagt sjukt orättvist kan man säga, hur mycket det skiljer sig åt vad en kvinnlig hockeyspelare tjänar och vilka villkor de tvingas till jämfört med en manlig hockeyspelare.
Känner verkligen med Emma Eliasson (och många andra), Sveriges bästa hockespelare 2016, som blev petad från landslaget efter att ha ifrågasatt landslagsförbundet angående just deras löner, villkor och mänskligt värde. Att det fortfarande kan få se ut så här 2018 alltså...
 

Besök hos ortopeden, fysioterapeuten och läkaren och börjat jobba så smått.

Hej och glad fredag!
 
Här är en lugn sådan. Är oftast så slut om kvällarna och energin brukar ta slut kring kl 18. Tända ljus, en mysig pläd inlindad runt mig och någon serie på Netflix löser det mesta.
Tänkte att en lägesrapport kan vara på sin plats.
 
Måndag och tisdag var riktiga skitdagar rent ut sagt. 3 1/1 timmes sömn (för övrigt det jag snittat per natt den här veckan) och en dipp kan man säga. Inget kändes kul och svårt att se det fina i vardagen när smärtan pockar på. Efter att ha dammtorkat och försökt städa fick jag ett bryt och tappade humöret, vilket händer extremt sällan. Det gjorde (och gör) så ont att böja sig ner och komma upp om vartannat. Fick ge upp städandet, svälja stoltheten och ringa och fråga om mamma kunde komma och hjälpa mig.
Jag har även sedan en vecka tillbaka haft mer ont i bröstbenet och smärtan har spridit sig uppåt. 
 
I onsdags (efter lika lite sömn) hade jag en tidig tid bokad hos ortopedenHermelinen, något jag tagit tag i själv. Ville få ett till utlåtande från en specialist. Blev undersökt och han kunde konstatera: Tietzes syndrom i revbenen. Skönt, för nu släpper jag alla andra teorier och de som avfärdat denna diagnos. 2 läkare och 1 ortoped har ställt den och jag väljer att tro på dem. Angående svanskotan så trodde ortopeden att det inte hängde ihop med revbenen utan var något helt annat. Bad inte om någon remiss till Norrlandskliniken utan avvaktar till efter min MR 21/2. 
Direkt efter mitt besök hos ortopeden gick jag till jobbet. Japp, det var dagen jag skulle börja arbeta administrativt på 25%! Kändes kul att få komma tillbaka och vara igång trots att jag var tvungen att ta fram pillerburken och knapra medicin haha. 
I torsdags hade jag tid hos fysioterapeuten. Hon tryckte på några ömmande punkter och gav behandling. Tog bort en övning som framkallat smärta samt utvecklade en annan övning. Längsamt, långsamt framåt. Sedan kom mamma till min räddning och hjälpte mig att städa lägenheten. Vi åkte även och handlade mat och jag bunkrade upp haha. Jag kan knappt bära en matkasse utan att det framkallar smärta ju. Köpte även nya mattor från Rusta, blev så fint i hallen! Och ett nytt fluffigt täcke från Jysk. Är man sjuk så ska det i alla fall kännas skönt att krypa ner i sängen tänker jag, även om jag knappt kan sova.
Fredag och läkarbesök. Den 8:e läkaren tror jag att det var? Eh, ingen idé att förvånas längre. Han undersökte mig och känner mig ganska öm i kroppen efter tre dagar på rad av ortoped, fysioterapeut och läkare som grejat med kroppen. Fick i alla fall sjukskrivningen förlängd en månad fram och medicin att hämta ut. Han tyckte jag varit hemma ganska länge och upplyste mig om att jag kanske får tänka i andra banor angående yrkeslivet. I april har det gått 180 dagar sedan jag blev sjukskriven och om jag inte kan gå tillbaka till mitt arbete så menar ju Försäkringskassan att jag måste söka något annat jobb. 
Så, jag försöker att inte stressa upp mig över ytterligare ett bekymmer och andas in fredagskvällen. Enorm trötthet och smärta och inser att jag nog kommer behöva ta maxdos av medicinen (som tydligen snart ska sluta produceras och den enda jag tål i princip) innan dagens slut. Nästa vecka tänkte jag belöna mig själv med något fint som pepp för att jag behöver det. De små sakerna är viktiga för att resten ska fungera.
Trevlig helg!

-20, att inte kunna ha kontroll över sin kropp och tacksamhet.

Hej!
 
Kallt var det här, runt -20 i flera dagar. Bilden är från någon vecka sedan men skulle kunna vara från idag. Vintrigt vackert, soligt och rosa himmel. Ljuvligt, men kallt ja. 
Är trött som få ikväll, råkade somna i soffan och fick tvinga mig upp och göra middag. Sover fortfarande inget vidare, så är ju inte så konstigt faktiskt. Fick ett erbjudande om ett reklamjobb den här veckan! Funderade fram och tillbaka men tackade nej tillslut. Trött och med smärta är inte världens bästa kombo för att fotograferas. Men tack för förfrågan, fint!
Höll för övrigt på att få ett bryt här idag haha. Ibland alltså... Planerade att storstäda redan i torsdags men har fått skjuta på det p.g.a. smärtan. Så idag tänkte iag äntligen ta tag i det. Men, var ju lättare sagt än gjort. Att böja sig ner om vartannat när man dammtorkar, fy... Så fick ge mig helt enkelt. Att inte ens kunna städa själv, så frustrerande ska jag tala om. Att inte ha kontroll över sin egen kropp. Vissa dagar blir jag less fastän jag försöker hålla humöret uppe. Håller tummarna för att mamma kommer hit i veckan och hjälper mig!
 
I helgen har jag träffat lite vänner! Gäller att planera så jag inte tar ut mig för mycket så jag inte tvingas ställa in mina träffar när jag äntligen lyckas boka in några. 
Under lördags eftermiddag träffade jag upp Lina på stan och gick en kort sväng innan vi promenerade hem till henne och katterna. Drack te, myste med Ines och Lasse och pratade en massa. 
I söndags kom Rebecka förbi mig. Så efterlängtat, vi har inte setts på 2 månader. Verkligen fint! Tyvärr hann vi bara ses drygt en timme. Haha skulle behöva ses en hel vecka för att hinna uppdatera varandra om allt som händer i livet. Vi hoppas på att få till en date snart igen!
 
Januari är visst förbi, med clementiner och varma bad. Verkar vara återkommande inslag varje års första månad. Februari alltså, och på onsdag ska jag börja jobba på 25%. Heja, heja. En vecka med en hel del på schemat. 
Är så glad och tacksam för alla fina som hört av sig till mig och undrar hur jag mår. Ingen nämnd, ingen glömt!
Tack.
 
 
 
 

RSS 2.0