Gott Nytt År!

Hej!
 
Tittar in som hastigast för att önska er alla ett riktigt Gott Nytt år!
Nu bär det strax av till vänner för att äta middag och skåla i lite bubbel.
Ha en fin kväll så syns vi när det blivit nytt år igen!:)

Summering: oktober-december 2015.

Men vet ni vad, ja jag förstår om det är lite tjatigt med summering på summering efter varandra, jag hade faktiskt tänkt sprida ut det mer, så, - wait for it, jag bränner av den sista nu! Så är det liksom gjort:)
Oktober
Inte så många inlägg men däremot fullt upp. Jobbade, vikarierade, flyttpackade, och fick äntligen flytta in i nya lägenheten.
Jag och min kollega startade upp vårt dansprojekt Dans för ungdomar i behov av särskilt stöd efter lite försening, och fick mer dansjobb för hösten och våren. Fick tid för MR för min fot, och funderade på allt hemskt som hände runt om i världen såsom skolskjutningen i Trollhättan, rasism och människor på flykt.
Åkte till mammas stuga och stängde igen, träffade morfar, var på mormors grav, började med koreografierna inför julavslutningen, hade två vattenläckor i nya lyan.
Åkte till graven till Alla HelgonsDag, och tänkte på dig. Och varje år samma sak, samma tunga känsla, men det går ju över. Var på Arcusmässan med mamma, beställde ny matta till vardagsrummet och kände mig som en pensionär framför Downtown Abbey.
November 
Första snön kom. Jag hade tid för MR, manusmöte, vikarierade, sprang på en gammal vän och hade vin-och-ta-igen-prat, letade ljusstakar på loppis till årets adventsljusstake och skakades av terrordåden i Paris.
Visade bilder från här hemma (i något dunkelt ljus), fyndade en tv-bänk på Blocket och började äntligen komma i ordning mer.
Fick så ihop min adventljusstake! Träffade Ida och pratade oavbrutet i 5 fina timmar, och det blev första advent och jag pyntade.
December
Vi hade avslutning med jobbet och gick och åt mexikanskt, och alla mina dansgrupper visade upp sina danser för julavslutningen. Många fina teckningar och presenter fick jag.
Det var vintrigt vackert ute och man fick äntligen en känsla av just vintern.
Jag bjöd Simon och Rebecka på Luciafika och ett försenat tack-för-hjälpen-med-flytten, till andra advent.
Bunkrade upp med julblommor och boade.
Och så blev det självaste julafton som firades hos morfar och hemma hos mamma.
 
Det var den långa årssummeringen mina vänner. Imorgon tittar jag in en kortis på Nyårsafton för att önska er ett Gott Nytt År.
 
 
 

Summering: juli-september 2015.

Så var det dags för ännu en summering; juli-september närmare bestämt.
Juli
Månaden gjorde entré med både värme och grått och regn, jag var på lägenhetsjakt. Och det bästa av allt, det kom en liten bebis till världen för en av mina närmsta Stockholmsvänner!
Idag och Stina fyllde 30 och ställde till med fest med musikquiz och vi hade en riktigt trevlig kväll.
Jag fick lägenhet och besked om inflytt 1/10!
Men allt var inte frid och fröjd och jag var tvungen att orda om en otrevlig upplevelse utan att gå in på detaljer. Toppade i alla fall årets sämsta händelser helt klart.
Åkte till mammas stuga och träffade min kusin från Småland, och min andra kusin som blivit tvåbarnspappa, samt sprang på en gammal vän som även hon blivit tvåbarnsförälder.
Gjorde second hand fynd i form av en grå liten väska för 30 riksdaler. Pluggade matte med Marcus, och hade två (!) vattenläckor inom loppet av ett dygn.
Mamma fyllde år, och hennes sedvanliga tårtkalas i stugan byttes ut (p.g.a. regn) mot 3-rätters middag hemma istället. 
Augusti
Började jobba på kontoret på mitt jobb och lärde mig en massa nytt, och njöt av bästa utsikten.
Fullt upp och inte ett dugg tråkigt! Kontorsobbet tog det mesta av tiden, men även dansprojektplanerande, upptaktsmöte med lärarna och höll dansklasser på vår Öppet Hus-dag och skrev tenta. Fyndade lite grönt som belöning, och cyklade hem efter middag med jobbet med denna utsikt i ryggen.
September
Det var fortfarande mycket nu (mitt och Rebeckas gamla uttryck). 
Jag funderade mycket kring flyktingkrisen och vad som händer i världen. Blev förkyld och grannarna hade hemsk dunka-dunka-fest.
Regnrusk, startade upp mina dansgrupper med 4-åringarna, och ytterligare en av mina fina närmsta vänner fick barn. 
Höstigt, flyttpackade, var på bio med mamma och såg Så ock på jorden (som jag för övrigt inte alls tyckte var bra, första filmen däremot var suverän!), och fick förfrågan om ett dansprojekt till våren. 
 

Summering: april-juni 2015.

Då tar vi och gör ett nytt försök med årssummeringen. Här kommer mitt april-juni.
April
Det blev så påsk! Jag jobbade skärtorsdag och pluggade till en tenta, ingen rast ingen ro.
Gjorde påskpyntade hemma, och fick finbesök av Mari och Aron som hälsade på. Även Hanna var uppe och vi hann ses hela två gånger. Underbart!
Kunde äntligen komma mig iväg till morfar efter skriven tenta, och fick så mysiga stickade sockar av Elisabet. Tack!
Köpte årets första mårbackapelargon. Blomlyckan i det alltså!
Avslöjade en spännande nyhet jag gått och ruvat på... Jag fick fast anställning som danslärare och firade med bubbel med min Rebecka.
Solen kom på besök, tiden gick fort, hade funderingar på att ev. lägga ner bloggandet och konstaterade att många av mina nära vänner och kusiner väntade smått.
Maj
Åkte till mammas stuga över valborgsmässoafton och sov första natten för i år där. Lugnet och tystnaden var välbehövlig. Väl hemma fick jag ett lättat besked: jag klarade min senast skrivna tenta, hurra!
Träffade vänner, hade en skön och kravlös helg, var på dansföreställning, repade med alla mina dansgrupper och hade tid på specialistmottagningen för min fot och var arg och besviken. 
Så var det äntligen dags för föreställningsveckan (efter mycket krångel som sig bör...). Duktiga fina elever, och dansläraren fick ett helt fång av blommor och presenter. Inte klokt ju!
Det blev Mors dag som firades med middag och rosévinspremiär. Fick ytterligare en ny tid för foten på sjukhuset i juni och hårdtränade. Vår i luften och grönt ute. Och var på streetworkshop med Daniel Rörström från Balettakademien i Stockholm.
Juni
Jag tänkte på dig däruppe i himlen som skulle haft födelsedag. Samt blev inlåst i soprummet och skrattade gott åt det, och smidde planer för framtiden.
Vi träffades upp några stycken från gymnasiet för att fira att det var 10 (!) år sedan vi tog studenten.
Plockade blombuketter med violer och tänkte på mormor, var på olika arbetsintervjuer och startade ett dansprojekt för ungdomar i behov av särskilt stöd och hade många spännande dagar.
Det blev midsommar som spenderades i mammas stuga och luften var varm. 
Rebecka fyllde år och bjöd på kalas i byn. Och så blev det ännu en tur till sjukhuset för foten.
En händelserik månad får jag lov att säga.
 
 
 
 
 

Julafton och Juldagen 2015.

Ja så blev det då julafton igår.
Vi bilade till morfar i ett vackert vinterland igårmorse. Snötäckta granar mot en blå klar himmel, som sedan skiftade i rosa. Det perfekta julvädret verkligen. 
Jag och mamma dukade och gjorde iordning julmiddagen lagom till släkten kunde komma.
Vi åt middag och pratade tills Kalle visades på tvn. Ett julaftonsmåste såklart.
På kvällen bilade vi hemåt igen, jag och mamma och delade julklappar. 
Lite salt i magen och Tomten är far till alla barnen, pratade och var uppe till sent...
Det var vår jul det. Fin och alldeles lagom.
 
Juldagen idag, dagen då man går länge i sin pyjamas och bara är.
Sov ut och bara slappade. Tittade på tv och har pratat sju stugor fulla. Ta igen tid och krypa upp i fåtöljen med mysig filt.
Och på eftermiddagen åkte jag hem till mig igen. 
Stökat på här hemma, tänt ljus och myst, som det ska vara.
 

Dan före dopparedan och God Jul!

Hej dan före dopparedan!
 
Jag skulle publicerat ett inlägg igår, men det ville sig inte riktigt. Försökte i flera timmar, men min vän teknikstrul var visst på besök. Nåja.
Snart, snart är det julafton.
Så jag sparar på mitt tilltänkta årssummeringsinlägg, och vill bara önska er en riktigt God Jul!
 
Här jobbas det på i sista timmen, det brukar bli så va. Men det är okej.
Jag har storstädat, skurat badkar och lagat upp mat inför imorgon. Nu återstår bara det sista fixet som att nåla naglarna och packa och lite sånt, innan jag landar mjukt och skönt på kudden.
Ikväll har vi klätt granen hos mamma i vanlig ordning, och ätit dopp i grytan.
Julafton imorgon, och den spenderas hos bästa morfar med släkten.
 
Hoppas ni alla får må bra och har en alldeles underbar dag imorgon med nära och kära.
God Jul!
 
 

Sista julavslutningen för i år och julblommor.

Så fick jag visst fart! Har ni sett? Här haglar ju inläggen nuförtiden.
 
Veckan har bestått av kontorsjobb måndag-fredag, satt mig in i vårt nya datorsystem och gjort fakturor. I onsdags hade jag mina sista danslektioner och så även julavslutning för i år. 
Dessa fina barn! Tack och bock än en gång för allt fint jag fått, blev visst ännu fler paket. Alltså.
 
Julklappsshopping har avverkats, och har även hunnit träffa Lina en sväng efter jobbet i torsdags. En fika, prata ikapp och en sväng på stan. Vilken lyx det känns att komma hem så tidigt denna vecka. Då jag ju vanligtvis jobbar kväll, blir det sent vissa kvällar, så detta var inte dumt för omväxlingsskull. 
 
Helg och ta det lugnt blandat med julklappsinköp. Varit på Blomsterlandet två gånger till och med. Blommor, ja det är ett måste vid jul för mig. Ja, annars också visserligen.
Hyacinter, azalea, rosenkalla, amaryllis (som jag visserligen köpte tidigare), och små miniväxter i form av cypress, julstärna och en kalanche som jag gjorde till en liten julgrupp. 
Ovan en bildkavalkad från helgens blomsterskörd och hemmets vrå.
Och vet ni, från och med imorgon har jag julledigt. Så skönt! (Ska bara maila några lärare, men sen så).
Då hinner jag med sista fixet innan julhelgen. Tänk att det är julafton på torsdag!
Glad fjärde advent!

7 år.

Tänk att det är 7 år sedan idag. Sju.
Hur gick det till?
Tiden den går, ja det vet jag. Men så snabbt. Och ibland känns det som igår.
Men varje gång jag tänker på hur länge sedan jag kramade om dig sist, hur länge sedan jag fick höra din röst,
då känns det som en evighet sedan. 
Du kommer alltid att finnas med mig, genom allt, oavsett vad. 

Summering: januari-mars 2015.

Hej!
 
Året börjar ju närma sig sitt slut, och vet ni vad, jag tror det är dags för min årliga årssummering.
Januari
 Vardagen började smyga sig på efter alla julhelger och det var dags att köpa lite grönt. 
Det var vintrigt och vackert och jag promenerade med Rebecka,
fikade och löste världsproblem. Hade även en del teknikstrul, och blev därför inte många inlägg.
Februari
Snökaos, 113cm snö och snörekord.
Strukturerade upp pluggandet, jobbade och fick fina teckningar av barnen.
Hälsade på världens finaste morfar.
Och det var more is more på blomfronten, och jag njöt av mina älskade tulpaner.
Foten började göra riktigt ont, vilket senare resulterade i ett x antal sjukhusbesök detta år.
Fick ett alla hjärtans dag hjärta, och gick på en danföreställning som berörde.
Och träffade Lina och Ester en lördagkväll.
Mars
 Det blev lite nytt shoppat på tränings- och inredningsfronten.
Mina elever fick sportlov och hemma var det vårigt med krokus.
Hårdplugg 7 dagar i veckan och skrev tenta, och delade med mig av högpresterande-krav-tankar.
Rockade sockarna, var på läkarbesök, och fick en remiss till en magnetkameraröntgen.
Piggade upp mig med blomster och en vacker grå kruka.
Och månaden avslutades på bästa vis. Fick VG på min skrivna tenta och även högsta betyg på examensarbetet. Jag hoppade av lycka! Och firade födelsedag.
 

Julavslutning och Lucia.

Ursäkta snabba mobilbilder tagna i farten.
 
Hej och glad Lucia!
Här har musiken ljudat ut jullåtar idag, så mysigt. Inget luciatåg har det blivit, var länge sedan nu, men kikat lite på tvn. Lucia är ändå en väldigt vacker tradition tycker jag.
 
Tvättat och storstädat stod på schemat igår. Min lägenhet tillhör numera Rikshem. De två tvättstugor som jag tvättat i förut har jag inte längre tillträde till. Jag som bor längst bort i min stadsdel måste nu promenixa till början av den, där jag istället får tvätta. Hur tänkte de där? Jag har två friska ben och ska inte klaga egentligen, men tänk på alla stackars barnfamiljer och skruttiga pensionärer. Ska de ta färdtjänst till tvättstugorna nu eller? Tänk när det är -30 och snöstorm och man konkar en tung ikeapåse med tvätt... En annan sak de passar på att göra är att höja hyran från 1 januari. Förlåt? Och vilka åtgärder görs då? Mitt förtroende sjönk ganska tvärt. Både jag och Rebecka kommer maila/ringa och höra hur det var tänkt. Nåja, nu lät det som att jag var på dåligt humör idag, men det stämmer inte alls. 
 
Igår lördags och idag söndags har jag spenderat på stan, kollat julklappar och gjort ärenden. Tog en spontanfika med mamma på BO´s igår, trevligt. Skönt att stanna upp, titta på folk och njuta lite.
I eftermiddags kom Simon och Rebecka hit på glögg/Luciafika. Lite som tack-för-hjälpen-med-flytten i efterhand.
Glögg, pepparkakor, ostar, frukt och annat smått och gott dukades upp. Och ljus, massor av tända ljus. 
 
Denna vecka har jag haft julavslutning med nästan alla av mina dansgrupper. Det har gått bra! Duktiga, fina elever som anstrände sig så. Nu är det bara kvar onsdagsgrupperna till veckan. Jag har fått så mycket fint även, teckningar med personliga meddelanden om världens bästa lärare (nämen!), egenpysslade halsband och massa choklad. Tack, tack, tack!
Vi har fått mer snö och termometern har visat på runt -10 idag, yay!
Söndagkväll och en lugn sådan. Ska ringa William och höra hur de har det tänkte jag, mysa i soffan och titta på film. 
Ha en skön tredje advent, inte långt till jul nu!:)

After work och en söndag med mamma.

Hej!
 
Bloggningen blir inte så ofta nuförtiden, I know. Men jag tänker, bättre att skriva ibland när andan faller på än inte alls. Eller? Att fota är inte heller det lättaste denna period och med grått väder. Men snart vänder det.
 
Veckan har gått på i vanlig ordning. 
I fredags hade vi julavslutning med jobbet. Dansterminen har visserligen inte slutat riktigt än, men det var större chans att fler kunde komma nu än om vi tagit det senare. En trevlig after work med mexikanskt tema blev det på Friends. Så roligt att få träffas utanför jobbet och umgås med mina härliga kollegor. Det blev en ganska tidig kväll, men lika bra för det. 
Lördag, städning och fixa med belysning på balkongen. Nu ser det lite mysigare ut! På eftermiddagen gick jag över till Simon och Rebecka som hade kommit hem från Gran Canaria. Fick höra hur de haft det och titta på lite bilder. Så fint att vi bor så nära varandra nu!
Söndag idag och har varit borta hela dagen. Åkte till mamma i förmiddags och hjälpte henne möblera om där hemma. Vi flyttade och bar, ändrade om och tillbaka. Sedan promenerade jag till jobbet för manusmöte av vår danssaga i eftermiddag. För att sedan promenera tillbaka till mamma. Fortsatte att greja hemma hos henne och åt sedan middag tillsammans. En riktig heldag fick vi ihop, verkligen fint!
Tänk att det är andra advent idag, tiden går så fort. Jag längtar till julen och att få bara vara (även om det lär bli en hel del planerande av mina 13 olika dansgrupper till våren). Julklappar kan faktiskt vara, önskar mig ingenting. Bara en lugn och skön jul.
 
I veckan har det kommit snö och solen visade sig, om än bara för en stund i torsdags. Det gäller att föreviga.
Nu dags för Beck igen, och sedan ladda för veckan som innebär julavslutning för alla mina grupper, förutom onsdagsgrupperna. 
 

RSS 2.0