Längtan efter vår, en fin present och dans i sommar.

Hej hopp en onsdag!
 
Och sista dagen för månaden maj. Tänk att det är första juni imorgon! Det känns ju som höst stundtals...
Vädret alltså. Idag har det varit mulet, sol, mulet, hagel, sol, mulet, ösregn, sol. Bestäm dig vill jag ropa! Som ni förstår önskas mer värme här tack. -+10 som varmast och dunjackan på kan nog beskriva de senaste veckorna. Nåja, nu var det inte meningen att vara gnällig haha.
 
Jobbat på i vanlig ordning på kontoret, haft medarbetarsamtal och igårkväll hade vi sista styrelsemötet för terminen. Och så fint, från styrelsen till alla oss tre som jobbar adminstrativt fick vi en present! En Ernst-lykta med vatten och en blomma i. Tack!
 
Annars håller jag på att kolla upp boende för Stockholm i sommar. Har jag sagt att jag ska dansa på Balettakademien som förra året? Modernt blir det igen, men för en annan lärare. Kul!
Jag har även gjort en intresseanmälan för ett jobb i en annan kommun. Håller tummarna för det och har tänkt behålla mitt nuvarande arbete, men hoppas kunna kombinera det med det nya, om jag får det.
Funderar även kring ett lite större inköp till sommaren/hösten. Vi får se hur det blir... säger jag hemlighetsfullt haha;)
Det var nog allt för nu, so long!

En lugn vecka, dansuppvisning och uteblivet Mors Dags firande.

Äntligen lite vårblommor. Men mer värme önskas dock, tack!
 
Hejsan!
 
En lugn och lång vecka har det varit, med röd dag och klämdag och allt.
Började i och för sig med lite tråkigheter som dock redde ut sig väldigt snabbt skönt nog.
Tror även jag hittat låtar till mina grupper under Dancecamp samt fått lite idéer till koreografier.
 
Jobb på kontoret och sedan har jag mest hängt här hemma. Städat, tvättat ja ni vet.
"Äntligen är våren här!" utbrast jag tidigare i veckan då solen sken och de gröna knopparna på träden slog ut. Men idag söndag har det mest regnat, blåst, varit grått och känts som höst. Dröjsmål ja...
 
I lördagskväll fick jag så äntligen träffa min vän och hennes lilla 2 månaders bebis som var här och hälsade på. Så fint verkligen! Och sedan, överraskande nog, kom ytterligare en kompis som lyckats få ledigt från jobbet. Härligt! Tog en del bilder men väljer att inte publicera dem. Ni får föreställa er istället:)
Idag söndag och Mors Dag och allt. Men inget firande av mamma, så konstigt. Gick tillbaka i arkivet från förra året och då blev det heller inget morsdagsfirande på dagen tråkigt nog, då vi både hade fullt upp. I år skjuter vi på det av lite andra skäl dock... Men ringt och smsat har jag gjort, och hoppas på att få uppvakta modern nästa söndag med trevligheter!
Däremot åkte jag till Boden i förmiddags på dansuppvisning. Lina skulle ju vara med och allt, så kul! Regnade dock och var 4 grader, trodde aldrig jag skulle tina upp igen. Nu vill vi ha värme som södra Sverige!
Nu ska jag åtevända till Wallander och min andra kopp te, trevlig kväll.

Datorstrul, avslutningsmiddag, dansshow och vår.

Hej!
 
Här har veckan bestått av kontorsjobb och betat av en massa mail främst de första dagarna. Så skönt att vara ikapp nu. Och därför lär det vara massor med mail som inkommit imorgon haha:) Jag har ju även haft min sista lektion i modernt för vuxengruppen i torsdags. Nu är alla ordinarie lektioner gjorda för terminen och bara Dancecamp återstår i juni.
Direkt efter min sista klass i torsdagskväll hände dock någon märkligt med min dator... Jag hade på musik i bakgrunden då några stannade kvar och strechade. Men så plötsligt började den låta så konstigt och skärmen blev svart och gick inte att få liv i. Min nya dator som jag köpte 14 januari 2017! Det är för tidigt att börja krångla! Försökte både en och annan gång men den ville inte alls under fredagen heller. Den gick inte att stänga av och började nu bli väldigt varm. Fläktsystemet som spökar? Så var det för min förra som klappade ihop i januari i år.
I lördags begav jag mig till Elgiganten som hjälpte mig och det ordnade sig. Hände det igen skulle jag komma in snabbast möjligt... Låt oss hoppas att jag slipper mer teknikstrul, har liksom haft nog av det genom åren.
 
Igårkväll var det avslutningsmiddag med jobbet! Vi åt på Bistro Norrland, och nästan hela skaran kunde komma. Så roligt! Sedan var vi ett gäng som ville gå vidare. Mot O´learys var planen, men där var kön låång. Så jag och två till kastade in handduken och åkte hem (lika skönt det faktiskt), medan resten kämpade vidare i kön.
På vår middag fick vi som jobbar på kontoret en så fin present från allihopa! Blev så glad och rörd. En påse från Hemmagastronomi med smått och gott innehållande ett presentkort på en helggourmet, choklad och en stor rosmarin. Tack snälla!!
 
Söndag och vilken solig och härlig dag! Vår i luften! Jag och Rebecka åt lunch på Wayne´s för att sedan gå på dansföreställningen "Jag önskar..." på teatern. Det är dansshowen för de äldre eleverna från vår förening. Och vilken show, så duktiga! Tack för en fin föreställning. För övrigt, från att vi stod utomhus och tog kort innan dansen i eftermiddags då isen låg alldeles svart, till att föreställningen slutade så hade nästan hela isen gått tjoho!
Nu blir det Jägarna 2 här på tv innan jag tackar för mig ikväll.
 

Årets danssaga 2017.

SM-Guld till BC Luleå och guldkonfetti överallt. Några timmar senare väntade skolföreställning...
Tack för alla vackra blommor och presenter!
 
Hej!
 
Oj vilken händelserik och fullspäckad vecka detta varit. Söndagkväll och nu är jag trött.
Jobbat på kontoret, hade min sista klass med balett 1 för vuxengruppen och sedan har det varit fullt fokus på dansföreställningarna. Japp, denna vecka var det alltså premiär för vår danssaga "Isdrottningen" som baseras på filmen Frost. 
Vårt första genrep skulle ägt rum i onsdags, men då sporten alltid går först fick vi tidigarelägga vårt rep till tisdag. Som sedan dessutom blev försenat... Lagomt roande för föräldrar och väntande 4-åringar. Men vi gillade läget och var tvungen att köra på ändå, utan rekvisita och scen.
På onsdagen var det basketmatch för BC Luleå, som tog SM-GULD! Hurra och grattis! Vi väntade tålmodigt i arenan timme efter timme. För vi skulle nämligen rigga scen när övriga hade efterfest. Haha höll på till mitt inatten. För att morgonen efter ha skolföreställning med allt vad det innebar, och över 1000 elever i publiken. Och några timmar efter det var det dags för genrep nummer 2 för de andra grupperna. Ett himla massa spring, flera som kom sent i sista sekund, och någon som kom till fel genrep, jag fick hoppa in i vanlig ordning och dansa på scen... Som det ska vara med andra ord;)
I fredags hade vi ännu en skolföreställning och intervjuades av pressen. Och igår lördags avslutades allt med två offentliga föreställningar kl. 11 och 14. Puh! 10 av mina grupper har medverkat (tillsammas med andra lärares grupper) och det har varit slitigt och tungt, men också roligt och glädjefyllt att få se, speciellt de små, ögons tindra.
Tack alla fantastiskt duktiga och modiga elever för ert jobb! Och tack för alla fina presenter, ord, teckningar och blommor. Känns alltid konstigt när allt är över. När alla går hem och det blir tomt. Och när allt man jobbat för hela våren plötsligt är klart efter mastodontveckan där allt är maxat.
 
Söndag och ledig dag efter jobb 7 dagar på raken. Rebecka var förbi i eftermiddags en timme. Vi gick ner mot vattnet (eller isen snarare) och satte oss på bryggan. Tänk att så mycket av isen ligger kvar fortfarande, 14 maj. Men solen värmde där vi satt och njöt och tog i-kapp-pratade. Vi hinner aldrig prata klart, kommer nog alltid vara så med oss. Ständigt något att orda om. Men sedan i höstas har vi liksom gått om varandra och bara setts någon gång då och då någon enstaka timme. Ja så är livet ibland.
Söndagkväll och nu har tröttheten kommit ikapp mig. Somnat i soffan någon timme tidigare t o m. Ska göra ett ryck och tvätta håret och försöka hålla mig vaken till Maria Wern innan sängen väntar och jobb imorgon.

Dans, dans, dans och helgrep.

Hej!
 
Puh vilken söndag, så här sitter en trött en och tittar på Wallander nu.
Helrep hela långa dagen idag från 9-17 utan någon paus knappt. Fullt upp med andra ord och mycket att hålla i huvudet. Men det har gått bra och alla var så duktiga! Fina duktiga elever.
Slutspurt ja, nästa vecka är vår föreställningsvecka för danssagan "Isdrottningen". Spännande!
Ovan bilder från tidigare i veckan på utsikten från mitt jobb. Flera kvällar då jag slutat har det varit så här vackert, underbart!
 
Annars har veckan innehållit jobb. Undervisat de sista klasserna för de som ska medverka i danssagan. Har nu bara två lektioner kvar för mina vuxengrupper, en i balett imorgonkväll och en i modern nästa torsdag, sedan är terminen klar. Däreffer har vi ju vårt Dancecamp såklart... Ett dansläger i juni, men det var då det:)
Tidigare i veckan har jag haft så ont i ryggen och axlarna, tror det är från all spänning och huvudvärk som jag haft förut. Har knappt kunnat vrida på huvudet utan att skrika rakt ut, men känns bättre nu.
 
I onsdags efter jobbet gick jag och flera kollegor till mig till Kulturens Hus på dansföreställning. Så roligt att hinna göra något efter arbetstid! En explosiv show med mycket material och känslor. Kaboom hette den. Riktigt hög klass på dansen, fantastiskt!
 
Helgen har varit lugn, städat och tvättat. Och förberett samt haft helgrep. That´s it. Denna och kommande två helger innehåller mycket dans, så det där med att umgås med andra få stå åt sidan. Har känt/känner mig lite småförkyld. Började med att jag nös en del i fredags och sedan fick jag så himla ont i halsen natten mot lördag. Tusan nålar, fast i halsen. Känns bättre nu efter en del echinagard samt tedrickande, men är täppt och lite snorig om vartannat. Jag som klarat mig hela våren haha, så kommer det nu precis innan föreställningarna. Så lagomt passande. Ska göra mitt bästa för att skaka av mig detta! 
Lär sova ovaggad ikväll efter en hektisk men kul dag, vi hörs!
 

Aprils växtinköp; mitt fikonträd.

Hej såhär på fredagskvällen och i pausen på Beck!
Tittar in som hastigast och vill visa bättre bilder på förra helgens blomsterinköp; nämligen mitt fikonträd. Ett litet sådant måhända, men lika fint för det. Jag som drömt om ett sånt i flera år och nu har jag ett i mitt ägo. Haha, växt- och blomsternörden har talat!
Jag har ju även mitt citronträd som jag fick i 30-års present av mamma förra året. Så nu är det allt lite medelhavskänsla här. Och på tal om vädret... Här har det äntligen varit soligt, varmt och härligt idag. Vårjackan åkte på liksom mina vita sneakers. Tjoho!
 
Några intensiva dagar väntar här. Helgrep på söndag med alla grupper som ska medverka i årets danssaga "Isdrottningen", och nästa vecka har vi vår föreställningsvecka. Spännande.
Tittar in på söndagkväll igen efter alla rep och gör en liten summering av veckan, vi hörs!

RSS 2.0