En del uppdateringar.

Ovan: Streetlektion med Daniel Rörström från Balettakademien tidigare i maj. Gör en knasig min var uppmaningen. Ja jag lydde:) Nederst: en kvällsutsikt och mina bortglömda spetsgardiner som jag plockat fram.
 
Hej!
 
30juni idag, sista dagen av denna månad. Hur gick tiden så fort? Den bara svischar iväg ju.
I söndags begav jag mig till byn då Rebecka huserade födelsdagsfika då hon fyllt år dagen innan.
Blå himmel, strålande sol, sitta ute och äta, spel och lekar och trevligt umgänge. Vilken härlig dag!
Och äntligen fick jag gå husesyn, detta hus som jag åkt förbi så många gånger men konstigt nog aldrig varit in i. Men nu så! Så trivsamt och ljust och fint, personligt och ombonat.
 
Funderade ju på om jag skulle orda lite om allt nytt som har ägt rum, så jag gör nog det i korta drag.
Jag har sökt två danslärarjobb, det ena via landstinget, ett dansprojekt för att motverka psykisk ohälsa bland unga. Väldigt intressant kände jag direkt, och var ju även på en spännande dag för att ta del av detta där både teori och praktik ingick. Tyvärr fick jag tacka nej då det inte gick ihop tidsmässigt med mitt andra jobb. Verkligen tråkigt, särskilt då jag tror detta hade passat mig väldigt bra som två-ämneslärare i både dans och specialpedagogik. Jag hoppas detta projekt kommer sprida sig och ger ringar på vattnet och därmed startas i fler kommuner för det behövs och kan göra skillnad för dessa ungdomar! Då kanske, kanske, det finns möjlighet att jag kan tacka ja om jag får chansen igen.
 
Och det andra jobbet, en danslärartjänst inom frivillig verksamhet. Vi pratade i telefon, och jag var även på en arbetsintervju. Och fick jobbet! Men tackade nej där också fastän det tog emot så mycket. För få arbetstider visade det sig och pendling på det. Så synd! Att tacka nej till jobb känns ju nästan som en lyx i dessa tider, fast jag skulle behöva de. Men hur jag än pysslade så fick jag det inte att gå ihop, så trist. Danslärarjobb växer ju inte på träd direkt heller... 
För en vecka sedan var jag på visning för en lägenhet, en 2:a med stor balkong och grönområde utanför knuten. Tyvärr gick den till någon annan. Jag har gjort intresseanmälan för en annan lägenhet, men även den gick till någon annan. Rackarns så svårt det är i dessa lägenhets/hus-tider.
 
Förra tisdagen var jag ju på sjukhuset som sagt. Och fick lite nya intressanta infallsvinklar och konstateranden. Jaha ja. Nu väntar jag på en magnetröntgen även om det kan dröja lite. Och en operation är kanske att tala om. Fastän jag inte vill men det vill jag ju knappt säga högt. För då blir det gips i 6 sex veckor och sedan långsamt, långsamt får jag så smått smyga igång träningen igen försiktigt. Med betoning på långsamt. Ja vi får se hur det slutar. Men ändå skönt att få lite mer rätsida i problematiken!
 
Till något roligare. Ja nu är det spännande, det närmar sig med stormsteg! Sms:ade med min vän igår som är gravid, och nu på torsdag är det bf. Då får vi se om krabaten vill komma ut eller om det dröjer. Och en annan vän och hennes sambo har äntligen fått tag på en ny lägenhet, så skönt när allt faller på plats!
Så nu hoppas jag allt ordnar sig på alla fronter här med.
 

Lite fler bilder från midsommar 2015.

Hej på er!
 
Jag som hade tänkt titta in igår och önska er glad fredag. 
Men så ringde mobilen och det blev ett långt härligt samtal på upp emot två timmar nästan.
Ibland har man mycket att prata om helt enkelt:)
 
Här har det varit grått och regnat varje dag. Men idag kom solen! Efterlängtat minst sagt.
Denna lördag har spenderats på stan och bl.a. letat födelsedagspresenter. För idag fyller min Rebecka år!
Och som imorgon bjuder på kalas i byn, så trevligt:) Äntligen får jag se huset även!
Undrar om det är pollen i luften måntro? För mina ögon har runnit och irriterat idag.
 
 
Jag har varit på sjukhuset för min fot igen, i tisdags. Tiden blev ombokad hela 3 gånger, men sådan tur var så var det ingen fara skedd ändå. 
Lite nytt på fot-fronten faktiskt och en del funderingar. Tänkte jag skulle dela med mig av både det och även jobb och lägenhetsuppdateringar. Men inte just idag. 
Idag bjuder jag på några till bilder från midsommarhelgen.
Storstädade igår och torkade ur kökslådorna. Känslan som infinner sig efteråt när man får somna i en ren och citrondoftande lägenhet. Svårslagen:)
Nu ska jag slå in presenter, packa väskan inför morgondagen och se en film.
Trevlig helg!
 

Midsommarhelgen 2015.

Hej hopp!
Jag hade tänkt titta in här och önska er glad midsommar men det blev visst inte.
Istället blev det varmt, somrigt och härligt och jag åkte bort.
 
Midsommarafton, himlen var blå och luften varm redan tidigt på morgonen. Sådär så man känner att, nä nu är det sommar! Åkte till mammas stuga över midsommarhelgen. Bytte stadsluft mot lantluft, rinnande vatten mot spartanskt och bara kallvatten i kran, toalett mot utedass. Ja ni fattar.
Det är faktiskt skönt ibland, det enkla, även om man måste tänka till en extra gång.
Mamma ordnade midsommarlunch i stugan med morfar, en av mina morbröder med fru och min kusin och hennes tvillingar. Så trevligt. Vi satt ute och njöt, och maten smakar alltid godare utomhus så är det bara. 
På kvällen gick vi över till min morbror och hans frus stuga och satt även där ute och intog middagen. Det enda negativa var väl myggen, de rackarna, och hela helgen resulterade väl i en sisådär 20 myggbett och en uppsvullen jag. 
 
Midsommardagen och njuta frukost utomhus. Solade, läste böcker och promenerade till hamnen. Morfar kom förbi på kvällen på en bit mat och vi fick den ena efter den andra historien levererad av. Denna morfar alltså. Vilket liv, så många minnen! 
Söndag idag och lite mer molnigt. Men jag tror allt du är här nu, sommar. Hoppas! Hemfärd på eftermiddagen och sedan en långpromenad i strålande sol. Hittade prästkragar och massor av violer. Syrenerna hade äntligen slagit ut och det doftade underbart. 

Violbuketter, Myrorna, lasagnemiddag och arbetsintervju.

Hej på er!
 
Buketten har växt och jag har fyllt på med fler blommor från ute i det fria. Hittade små söta violer, de är verkligen ljuvliga. Tänker alltid på mormor då.
I onsdags träffade jag Rebecka en sväng på förmiddagen. Tog en promenad och en pratstund hemma hos mig. Pratade ikapp och ventilerade, som vi brukar. Och åkte sedan till Myrorna och botaniserade. Skrattade i vanlig ordning åt det ena tokiga efter det andra. Och konstaterade än en gång, har folk verkligen haft på sig det här?! Det är med glimten i ögat. Men det finns mycket tokigt bland klädhögarna det ska jag ändå säga er:)
 
Skrivit på lite fler examinationsuppgifter har jag också gjort och mailat lärare, och pratat med William. 
Varit på middag hos mamma ikväll och ätit god lasagne. Och hunnit ses längre denna gång. 
Söndagkväll och jag hade sett fram emot en tv-kväll. Men min tv har trilskat med mig sedan i torsdags. Eller det är egentligen sladden. Det har krånglat rätt länge, har bara väntat på att tvn ska lägga av faktiskt. Men ska se om det kan lösa sig genom att man kan köpa en ny sladd kanske? Så prinsbröllopet kikade jag faktiskt lite på, på svtplay. Vilket vackert par! 
Sist men inte minst säger jag grattis igen till min fina vän Mari som fyller år idag! 
Och imorgon får ni gärna hålla tummarna för mig, då ska jag nämligen på arbetsintervju för det andra danslärarjobbet. Spännande!:)

Håll i er, nu blir det dansinfo och ett 10-års jubileum (!) minsann.

Hej!
 
Jag lever och är vid gott mod! Det blev visst en ofrivillig veckas paus. 
Mycket har stått på agendan och jag har hunnit med både det ena och det andra.
Det är många funderingar kring hösten just nu. Hur ska den bli? Vad kommer dagarna att fyllas med? Så mycket trix och fix har det varit sedan dansföreställningarnas slut för terminen. 
Men nu så börjar en hel del faktiskt falla på sin plats. Hoppas jag. Så jag kan avslöja vad som försegåtts här en tid...
Jag har ju fått fast anställning som danslärare som jag nämnt innan. Det har varit på gång länge. Och för precis en vecka sedan skrev jag på kontraktet, så skönt! Då kan man liksom andas ut lite i alla fall. 
För 1 ½ vecka sedan anmälde jag mig till en dansinstruktörsutbildning där vi skulle lära oss om en ny dansmetod. Ett dansprojekt som går ut på att hjälpa barn med psykisk ohälsa via landstinget. Jättespännande och givande dag, full av inspiration verkligen! Vi var många som sökte, och det var till och med en väntelista. Efter att ha genomgått utbildningen fick man sedan anmäla sig som intresserad av dansprojektet. Och jag funderade och funderade... Hade ångest och försökte pyssla ihop allt. Men det bara gick inte. Trots att det tog emot så tackade jag nej till att gå vidare i rekryteringen för projektet, jag fick helt enkelt inte ihop det med mina andra jobbtider.
Sådan frustration! När det äntligen dyker upp något, och så måste man tacka nej. Missförstå mig inte, jag är otroligt glad och tacksam för mitt andra jobb, men då det "bara" är på 50% så behöver jag fylla resten av luckorna. Men så nya tag! Jag har slagit ihop mig med en bekant, och vi har pratat ihop oss och planerat. Vi har bestämt oss för att starta ett dansprojekt på egen hand! Vi bokade ett möte och sålde in vår idé och fick klartecken. Vi kommer alltså att prova att starta ett projekt med dans för ungdomar i behov av särskilt stöd på kvällstid. Alla har rätt till att dansa tycker vi!
Och så till sist så har jag sökt ytterligare en danslärartjänst i en annan kommun och väntar nu på en tid för ett möte, så får vi se. Spännande! Så där har ni kortfattat lite av det senaste (även om det blev långt).
 
Kläderna på bilden då, vad ska hon med de till tänker ni kanske? Jo det var nämligen så att, tro det eller ej, igår var det precis 10 (!) år sen jag tog studenten! Nähä, vart tog den tiden vägen liksom? Lina hade styrt upp detta genom att fixa en det-var-10 år sen-vi-tog-studenten-kväll med drink igår på Clarion. En trevlig och avslappnad kväll, det tackar vi för! Och där ovan var outfiten för kvällen alltså:)
Där ovan skymtas även den första buketten jag plockat ute i det fria för i år. 11 juni, den buketten var inte en dag för tidig, och förra veckan bunkrade jag upp med värmeljus. Men vart är sommaren?

4 juni.

Fjärde juni idag
Jag kommer alltid att förknippa det med din födelsedag
Även om du inte längre finns här på jorden 
Och det slår mig alltid detta datum hur lång tid sedan sist
jag faktiskt fick krama om dig
Det känns som hundra år sedan ungefär
Jag har tänkt på dig ofta nuförtiden
drömt och funderat
Och ibland gör det ont i mig att du aldrig fick dela mina drömmar och mål
Aldrig fick se och uppleva
 
Men om du varit här i detta nu
så hade vi trotsat blåsten och dukat ute och fått lite sol på nosen
kaffekoppsklirr och jordgubbstårta
och silverbesticken framdukade, nyputsade givetvis
Finskjorta och slips, ska det vara så ska det
Barn i ett virrvarr som hjälper till att öppna paket
Du hade varit trött bakom ögonlocken men ryckt upp dig
stapplat dig igenom några tappra danssteg
Och när jag hjälpt dig till sängen medan alla andra plockade bort i köket
hade jag viskat i ditt öra
att idag har jag skrivit på anställningsavtalet för min fasta danslärartjänst
Då hade du sagt något underfundigt som bara du kunde
och vi båda hade dragit på mungipan och sagt grattis till varandra samtidigt
 
 
 
 
 

Att njuta av blommor när värmen saknas en och att bli inlåst i soprummet.

Hej!
 
Nämen, lite bloggflow månne? Jag då är det väl bäst att bara köra på:)
Dock är jag trött som få, men ett litet inlägg blir det allt.
Igår måndags då, den spännande dagen. Ja oj vilken dag, den bästa på länge tror jag. 
Men jag håller på det lite till, förlåt, då jag inväntar lite besked.
 
Ovan en del av mina fina blommor jag fått av mina danselever. Men nu sjunger de tyvärr på sista versen. Vilken lyx att ha hela lägenheten full med blommor i varje hörn, man tackar.
Igår inhandlades dock en bukett med färglada rosor som står på köksbordet. Någonting måste man ju göra när värmen och sommaren dröjer. Kraftig vind och regnet fullständigt öste ner igår och jag liknade den där blöta katten igen. 
I vinter hade vi ju snörekord. Och nu i maj slogs visst nytt regnrekord med 138,9mm regn. Även antalet soltimmar var de lägsta sedan 1957. Nåja, nog pratat om vädret, tids nog bara måste solen visa sig. Nu har vi i alla fall gått in i månaden juni.
Nästa vecka skulle jag ju till sjukhuset för min fot, men fick nyss reda på att det måste flyttas fram. Tur att det bara var med en vecka.
Göra klart examinationsuppgifter i skolan, möte på jobbet och spåna på lite projekt bjuder denna vecka på, så det är bara att ligga i.
 
En lite oväntad sak som hände idag för övrigt. Gick och slängde soporna i eftermiddags, och blev inlåst i soprummet. Där stod jag bland alla sopor, utan mobil och klocka. Det var tyst ute, bara fåglarna kvittrade. Väntade och väntade. Tillslut måste ju någon komma tänkte jag. Så hörde jag fotsteg utanför och jag började knacka och fråga om någon var där. Killen utanför fick inte heller upp dörren så han ringde vaktmästaren som fick rycka ut. 35 minuter hade jag visst varit därinne. Efteråt skojade vaktmästaren med killen som ringde (som var påväg in till soprummet när jag var där inne) och undrade om han vågade gå in där nu. Då tackade jag för mig och när jag äntligen kom in i lägenheten igen brast jag ut i världens skratt. HAHA ja detta var ju dagens, måste ju skratta nu med :)
Sovgott!
 
 

RSS 2.0