Firat mammas födelsedag i stugan och en veckas semester kvar.

Jag tror minsann det är rekord på inlägg som skrivs här just nu:) Ja, någon gång ska man väl överraska.
Tänk även att det är sista julidagen idag. Kan inte fatta att imorgon skriver vi augusti. Så är det tydligen.
Men nu vill jag ju bjuda på lite bilder.
Åkte till mammas stuga torsdag till lördag då hon fyllde år i fredags.
Blommor i full blom hos morfar. Och mammas berömda goda tårta med åkerbär, hallon, mosad bananer och grädde. Med jordgubbar och blåbär på toppen. 
 
Ja de var dessa dagar i stugan med gapskratt, födelsedagsfirande, grillmiddag, myggbett och utedass. 
Träffade morfar, några kusiner, morbröder med fruar och min moster. 
Nästa måndag börjar jag jobba igen, 8/8, efter några veckors ledighet. Tiden har gått fort! Men först en sista veckas ledighet till. Jag ska försöka fixa med en fotovägg hemma, som jag haft som projekt i sommar, kanske gå på loppis och boka tid för en klippning och ev göra något annorlunda med håret. Och städa ur alla köksskåp och lådor hade jag tänkt, men usch så tråkigt det kändes nu haha. Vi får väl se...:)
Augusti imorgon alltså. Tack juli för denna gång!

Dagarna i Nora; med födelsedagskalas, dopp i Norasjön och bara umgås.

Hej!
 
Så var jag hemkommen igen från mammas stuga och födelsedagsfirande. Dessa bilder får ni hålla tillgodo med, för de tänkte jag visa imorgon.
Nu tänkte jag ta vid där jag avslutade, och visa de sista bilderna från min tripp söderut.
Vaknade upp på lördagen i Arboga och hann träffa min gudmor lite, lämna en present som tack, och sedan hoppade jag på tåget mot Örebro och sedan vidare med buss till min bror med familj i Nora.
Anlände på lördageftermiddagen. Åt tacos och kvällsbadade. Denna vackra utsikt!
Tage hade fyllt tonåring och det firade på söndagen med frukost, sång och paket. Så roligt att vara nere och kunna fira live för en gångs skull!
Kl 15 vankades tårtkalas på stranden, seglade catamaran och tog ett dopp i Norasjön men det glömde jag visst bort att fota. Roligare att umgås:) Och på kvällen grillades det, även det på stranden, och tittades på film. 
Och på måndagen var det dags att transportera sig hem igen. 
Jag är så glad att jag kom iväg! Att jag fick uppleva både träning och träffa Hanna i Stockholm, umgås med min gudmor i Arboga och träffa Jenny och William och alla brorsbarnen i Nora. Tack för titten!
 

Om Stockholm och Balettakademien, träffa fina Hanna och Arboga.

 
Hej!
 
Se nu var det bara en dag sedan sist. Det tar sig!:)
Tänkte jag skulle berätta och visa bilder från Stockholmsvistelsen.
Åkte ner för att ta klasser för Joseph Tmim i modern dansBalettakademien. Svettigt och varmt och mycket koreografiarbete som jag gillar! Jag hade dock önskat mer teknik och golvarbete. Överlag var det en ganska bra kurs, och jag såg till att få ut så mycket som möjligt av den och övade där emellan. Sista lektionen avslutades med en del parteringarbete (bästa!), och visade upp och filmade varandra.
Han var en rolig prick, skoig i sina beskrivningar och pratade alla möjliga språk. Engelska huvudsakligen, men även spanska, franska, tyska, och månne var det kinesiska? 
 
Jag fick inte tag på något vettigt boende i Stockholm så fick bo hos mig gudmor i Arboga. Så snällt! Sist jag var nere hos dem var nog 12-15 års sedan kom vi fram till. Inte klokt ju, fy skäms!
Ett stort rött hus med en underbar trädgård vid Arbogaån. Växthus, rabatter, äppelträd med sju sorters olika äpplen, röda och svarta vinbär, hallonbuskar, och rosor som hängde så idylliskt längs med vägen. Sommarsverige verkligen. Ljuvligt vackert.
Birgitta, min gudmor, hade även några andra vänner som bodde över några av dagarna. Så trevligt att få umgås och få sitta och njuta i trädgården!
 
Passade även på att träffa min fina Hanna i Stockholm! Efter min sista klass på fredagen (hade undervisning måndag-fredag alltså) tog jag en dusch och bytte om och skyndade mig sedan ut till Bromma där lilla familjen bodde. Så kul att se, då jag inte varit där förut. Möttes av en rådjursfamilj även:)
De hade gjort en god halloumisallad och bröd, och daimtårta till efterrätt. Så gott! Sedan gick 1 ½ timme väldigt fort och jag tog taxi till Centralen för att sedan ta sista tåget mot Arboga där jag sov sista natten.
Tack för dessa dagar!
Nästa gång blir det redovisning av mina dagar i Nora. Imorgon åker jag dock iväg mot mammas stuga då hon fyller år på fredag, och är tillbaka på lördag igen. Så blir det tyst några dagar så vet ni.

Så var jag hemma igen efter en tripp söderut.

Men hej!
Så var jag hemma igen. Det blev visst inget inlägg under resans gång. Jag hade för roligt helt enkelt, ja så var det! Tog faktiskt med mig datorn, men startade den inte en endaste gång. Och håll i er, kollade inte en ynkans blogg. Hade fullt upp med annat. Ja, så kan det vara.
Tänkte försöka dela upp inläggen så inte alla bilder och text kommer på en gång, och alla historier får komma till sin rätt. Plus att klockan är sent och jag är trött haha:)
Så. Jag är vid liv och har haft det bara fint.
Vi syns snart igen!

Två dagar i mammas stuga, hamnfestivalen och en liten tripp.

 
Hej!
 
Jag har varit lite flitigare med systemkameran i veckan så bjuder här på några bilder.
Åkte till mammas stuga onsdag till fredag. Träffade morfar, var på marknad med min kusin, och träffade en annan kusin med familj som var uppe och hälsade på. 
Massor av mygg och rackarns vad de kliar! Men det hör väl sommaren till?
Ser ni regnbågen? Ja en dubbel visade sig till och med, men det lyckades jag inte fånga.
Skönt att komma ut till lugnet, havet och naturen. Och lika skönt att komma hem sedan igen.
 
Hamnfestivalen har det varit här i veckan. Gick bara en dag i år, igår lördag.
Åt middag med Peter och några till på Roasters uteservering. Några till vänner kom och vi lyssande på några spelningar och tog ett glas vin. Sedan blev det Hemmagastronomi en kort sväng och säga hej för att sen gå på Färjan och sist efterfest på en terass i vacker solnedgång.
 
Ikväll packas det dock för fullt och fixas. Åker söderut imorgon och blir borta 18-25juli närmare bestämt.
Ska gå på sommarkurs på Balettakademien måndag-fredag och försöka hinna träffa Hanna även. Så kul! Därefter bär det av till storebroren med familj i Nora över helgen för att umgås och fira födelsedag för T.
Roligt att få röra på sig lite och byta miljö, dansa och få inspiration och träffa familj och vänner.
Tänkte ta med datorn (tror jag) så kan hända att det blir ett inlägg under resans gång. 
På återseende!

Utekvällar, babyshower, blommor och sommarlängtan fastän det är sommar.

Hej!
 
Jag hade faktiskt tänkt blogga tidigare i veckan, men jag har av någon anledning inte kunnat överföra bilderna till datorn. Så då vet ni det. Nu kör vi!
Underbar solnedgång och en utekväll som slutade seeent förra onsdagen med grabbarna grus. Nattbad i Norra hamn, men inte för mig, jag tog hand om alla frusna stackare haha. 
Köpte blommor för att smycka balkongen med. Dessvärre har det regnat var och varannan dag så fixet har fått vänta. Men imorgon så, tänker jag! Blommorna går i lila toner, javisst, självklart har jag ett färgtema och allt är genomtänkt. 
Förra lördagen hade vi babyshower för fina M. Oj så överraskad hon blev! En bra dag med mat, presenter och få umgås med vänner.
 
Denna vecka har jag träffat Lina och gått på stan i torsdags. Varit på presentjakt och ta-igen-pratat. Åkte äntligen förbi Rebecka och fick se deras nya lägenhet. Renovering på gång, men oj så fint det kommer att bli! Spännande.
Mari och hennes lilla familj är/var uppe här. Dessvärre hann vi bara ses som hastigast när de svängde förbi mig och lämnade en blomma. Tack! Elefantöra, denna växt som jag varit på jakt efter i flera år nu. Fick även en av Rebecka samma kväll, vad är oddsen efter år av letande?!
 
Gårdagen och en liten krogrunda, många utgångar nu:) Roasters, Cg bar och avslutade på Färjan med Peter, Anna (som var uppe från Stockholm nu) och några till. På sistnämnda ställe var det proppfullt med folk och trångt. Jag gick hem först av alla, var knappt ens kul. Börjar nästan känna mig för gammal för Färjan...
Söndag och kvällen avsluatdes på Waldorf med födelsedagsmiddag för Ida och Stina som fyller 31 idag. Fint avslut på veckan.
Men nu längtar jag efter solen, vart är du? Jag vill känna sommaren. På riktigt.
 
 
 

Dancecamp 2016.

Gammal bild.
 
Hej där!
 
Jag vet att jag inte är något vidare på att blogga nuförtiden. Ingen speciell anledning egentligen. Bara att jag känt att jag inte haft så mycket att blogga om, och då i synnerhet när jag jobbat, och fota har det inte heller blivit mycket av.
Men hur som helst,det får bli när andan faller på tänker jag:) Jag vill i alla fall berätta mer om vårt Dancecamp som jag lovat.
 
Årets Dancecamp gick av stapeln innan midsommar, måndag-torsdag, 20-23 juni. 
Jag hade aldrig varit med tidigare men hade ändå fått huvudansvaret för det roligt nog!
117 elever totalt från 7-14år hade vi delat in i olika åldersgrupper som fick dansa balett, jazz, modernt, hip hop och afrikansk dans. Lunch intogs på Waldorf varje dag.
Olika lärare medverkade, och själv undervisade jag i balett för yngre elever 7-11år, och i modernt för äldre 12-14år.
Det är alltid extra roligt när man går in och undervisar någon kortare kurs eller vickar, då är det som om eleverna ger järnet lite extra. Eleverna var uthålliga och tränade flitigt då vi på torsdagen avslutade vårt Dancecamp i Stadsparken med en stor dansuppvisning. 
Något annat extra kul var även att tv ringde upp mig och ville komma och filma under våra lektioner, vilket de såklart fick. Såg att det sändes på webben i förra veckan. Härligt att dansen uppmärksammas tycker jag!
Tyvärr hann jag själv varken filma eller ta kort som jag hade tänkt under uppvisningen då jag skulle presentera och var lite allt i allo. Men det blev en fin avsnlutning på en härlig och intensiv vecka. Tack alla fantastiska barn!
 
Under dessa dagar var det även Dancecamp men för ungdomar och vuxna. Jag är glad att jag trots trötthet och massor att göra ändå släpade mig iväg på 5 pass i alla fall i modernt, hip hop och jazzdans.
Och på tal om dans. Om jag får allt att klaffa så åker jag iväg och dansar själv om någon vecka! Har velat åka så länge så nu hoppas jag att jag får det att stämma! Ny kategori har jag i bloggen även, av förklarliga själv:) Dans kort och gott.
Klart slut och det var allt om årets Dancecamp!

RSS 2.0