Årets adventsljusstake 2016, lite inredning och sjuk.

Men hej!
 
Här kommer ett till blogginlägg lastat, såhär sista dagen av november.
Nu har jag äntligen kunnat överföra bilderna (som tyvärr blev rätt sudiga). Här är alltså årets adventsljusstake made by me, ta-da! Mintgröna blockljus och eucalyptus som jag lindade runt varje ljus. 
Ovan skådas även armeringsnätet där jag satt upp lite bilder. Beställde några i polaroidmodell, några lite större och två remsor. Bilderna fäste jag upp med klädnypor i trä. Känner mig nöjd, börjar kännas mer ombonat och hemma. Ska bara rama in lite bilder som ska spikas upp på väggarna, sen så:)
 
Ja ni, här blev det för övrigt inte som det var tänkt... Hes och lite ont i bihålorna i måndags. Var inte så farligt så åkte och jobbade. För varje timme som gick blev det värre och kände tryck över bröstet. När jag bränt av mina fyra klasser och klockan närmade sig nio var jag rätt slut om vi säger så.
Vaknade upp i tisdags och hade ingen röst! Och det har jag fortfarande inte. I bästa fall får jag fram lite dovt väsande haha. Så att jobba var inte ett alternativ från igår. Ställde in alla mina klasser då ingen kunde vicka. Men idag och imorgon torsdag har jag i alla fall lyckats fixa vikarie för. Tusen tack för det! Så svårt när man har det jobb man har som är så fysiskt, är svårt att bara vara med lite grann utan att anstränga sig. Och jag har ju ett antal klasser per vecka... Skönt att jag bara behöver ta igen tre klasser (peppar, peppar!) nästa termin. 
Missade styrelsemötet ikväll och blir nog inget jobb på fredag eller bankmöte heller, lika bra att kurera sig. Hoppas på att vara på benen till på söndagens jobb!
Sist jag var sjukskriven var faktiskt 3 år sedan. Och då blev det färd till akuten. Lika så dramatiskt hoppas vi inte det blir denna gång. Jag är ändå lyckligt lottad som fått vara så pass frisk hittills! 
 
1 december imorgon. Känner mig inte alls redo för julen, har nog inte fattat att vintern är här. Är inte ens lite pepp på julstjärnor ens, men ska försöka bortse det och anstränga mig lite i alla fall. Ljus behövs i mörkret!
Nej nu tackar jag för mig för ikväll, vi hörs till helgen igen!

1 advent, en lätt förkylning, fest och bildkrångel.

Hej och glad första advent!
 
Tänkte nästan strunta i att göra ett inlägg. Har fotat flera bilder som inte alls gått att överföra. Så typiskt! Jag som ville visa hur detta års adventsljusstake ser ut som jag knåpat ihop (jag gör olika varje år) samt hur jag pysslat ihop med fotona jag beställt och mitt armeringsnät. Det får bli nästa gång helt enkelt.
Kändes trist att bara ha en masa text, utan bilder. Så jag bjuder på en repris, detta är förra årets adventljusstake.
Tänk att det är advent, tiden går så fort! Jag kan dock inte påstå att jag firat direkt. Här hemma är inte direkt juligt, men jag är ju inte så julig av mig som ni vet. Fint hos andra, men känns inte så jag med allt det röda, tomtar och julgardiner. Inget fel i detta dock om man vill ha det! Jag är en av få bland mina vänner som dissar det mesta av pyntet, så i så fall är det nog mig det är fel på haha;) Men adventssljusstake vill jag alltid göra varje år, och stjärnor som hänger i fönstren och julblommor. Sen räcker det för mig. Nåja.
 
Jag har varit lite småsjuk i helgen, snuvig och känt av bihålorna. Men inte direkt mer än så. Hoppas det inte bryter ut något såhär sista veckorna av mycket att göra på schemat! 
Det blev i alla fall lite festligt, efter viss beslutsångest om att tänka klokt, igår. Jocke hade en liten förfest så jag och Peter åkte dit. Himla kul och jag är glad att jag åkte!
Annars har söndagen, denna första advent, ägnats åt något så roligt som att rensa golvbrunnen, städa och göra matlådor. Och funderat ock kanske kommit till en del insikter. 
Veckan som kommer och helgen består av jobb som vanligt, styrelsemöte, bankmöte, manusmöte (eh, mycket möten ja), danshandledning, ev lite koreograferande och försöka hinna träffa Rebecka och Peter. Tackade dock nej för första gången till att vicka på lördag, lite dåligt samvete ja, men det börjar bli ganska mycket nu.
Dags att bli helt frisk och ta nya tag!
 
 
 
 
 

Mörkt nästan dygnet runt och en rolig lördagskväll.

Hej på er!
 
Så mörkt det är ute. Inte ofta solen visar sig, men en kort ögonblick hann jag föreviga i veckan. Annars har det mest varit mulet och mörkt dygnet runt deppigt nog. Snön regnade bort så den hann jag ju inte föreviga heller. Nåja, det lär komma mera framöver så det ordnar sig nog.
 
Jobbat på som vanligt, och hoppat in och vickat i lördags i balett. Ja, det är ganska mycket jobb nu. Har även hunnit introducera alla danser för mina grupper till julavslutningen v.50. 
 
I fredags var det begravning i södra Sverige. Och jag funderade och funderade, vred och vände på det. Tog beslut och hade dåligt samvete. Jag åkte aldrig, och det tog emot. Kände med de anhöriga. Men det var lite svårt att få till denna gång. Ja, ibland blir det så, försöker jag tänka utan att ha dåligt samvete. 
 
Förutom jobb i helgen, har det varit en ganska lugn och enkel sådan. Storstädat och tvättat. Och konstaterat att det är banne mig första advent nästa helg ju. Hur gick det till? Blev mäkta förvånad, trodde det var någon vecka bort haha. Konstigt jag vet, speciellt med tanke på att jag gör danser till julavslutningen, man tycker ju att läraren själv borde ha koll!;)
Nästa helg blir det nog att åka upp till morfar som fyller år snart, så var lika bra att ta tag i städningen redan nu. 
Tappade för övrigt bort min hemmanyckel igår! Paniken i det ögonblicket!! Eh, ja. Letade och letade. Och där stod jag snopen utanför min dörr alldeles svettig. Åkte tillbaka till jobbet och till min lycka, -där var den! I personalrummet bakom en kudde. Måste ramlat ur fickan. 
Igårkväll träffades jag och PeterClarion och tog igen-pratade över ett glas bubbel. Sedan kom Niklas och David förbi och sällskapade. Gick förbi Roasters och hämtade upp lite fler vänner och satte oss på Cg bar och hade trevligt i vanlig ordning. Och avslutade på O´learys. Vilken kväll, var nog länge sedan jag skrattade så mycket! 
Förutom att storstäda har jag ikväll tagit tag i att beställa hem lite olika kort. Ska bli så roligt att få fixa i ordning allt sedan! Köpte ett armeringsnät för några veckor sedan ju, och det är här fotona kommer in. Ja, ni ska få se sen när jag pysslat klart!
Godnatt!
 
 

Lite nytt i vardagsrummet, om USA-valet, vicka och träffa Ida.

Hej!
 
Så fort veckan gått, och helgen med för den delen! Tänk att vi ändå är inne på näst sista månaden för året dessutom.
Här kommer några mobilbilder jag tog lite snabbt på vardagsrummet nu ikväll. Ja, såhär ser det ut just nu. Bytte ut lite kuddfodral och kände för mer kulörer. Härligt, det piggar upp!
Om någon undrar: den gula kudden är från Åhléns, det blåvitprickiga kuddfodralet är nytt från Afro Art, den svarta med lövet från Jysk, den svartvitprickiga Afro Art, och sist men inte minst den randiga som också är ny från Afro Art. Beställde dessa nya från hemsidan när de var 20%, så fina. Och den svartvitprickiga köpte jag i somras i deras butik på Odenplan när jag var nere i Stockholm och dansade.
Känner mig nöjd, tror denna färgskala får stanna, ja tills det är dags för lite adventspiff. Och på tal om det... Håller på och retar ihjäl mig på att allt ska plockas fram så rackarns tidigt!! Som ni vet är denna fröken ingen julmänniska. Har dock funderat på hur årets adventsljusstake kommer se ut, jag gör ju olika varje år. Och har nog kommit fram till årets. Så, slut på julfunderingarna haha:)
 
Veckan började som sagt med brandövning. Barnen skötte sig exemplariskt! Mina fina, duktiga elever!<3
I onsdags vaknade jag upp chockad, förargad och något mållös. Vad pratar jag om? Ja, amerikanska valet såklart. HUR kunde det bli såhär? Trump... hur tänkte dessa människor som röstade på honom? Jag visste såklart att det fanns en chans att han skulle vinna, men hoppades naturligtvis att Hillary skulle ta hem det. Men inte. Vilken svart onsdag. Fy! Det är skrämmande att se vad som sker i världen, vart vi är påväg. Undrar just hur det ska bli i Sveriges nästa val... Tur det är ett tag kvar i alla fall.
 
Isen har lagt sig här, hur fort gick inte det? Måste ta lite vinterbilder känner jag rent spontant.
Hoppade in och vickade igår i balett. Nybörjare för 8-åringar och Nivå 2 för ungdomar. Det gick väldigt bra och kändes givande! Detta var tredje gången jag träffade grupperna, och nästa lördag är det dags igen.
Jobbade kort dag i fredags, och träffade upp Ida som var här och hälsade på, för lunch på Dagobert. Så fint att ses!
Nej, nu blir det strax sängdags. Sovgott!
 
 

Höstlovsvecka.

Hejsan!
 
Här har det varit höstlovsvecka, så mina elever har varit lediga. Det har snöat och världen ser lite mjukare ut. 
Jag jobbade på kontoret i måndags och hoppade sedan in och vickade i balett på kvällen. Sedan har jag kunnat vara hemma. Gått in på mailen har jag gjort och besvarat någon fråga, samt tagit ett jobbsamtal, men annars har jag fått vara ledig. Skönt, för har varit rätt trött vissa dagar. 
Egentligen skulle jag skapat flera koreografier till julavslutningen, men inspirationen har inte infunnit sig så särskilt ofta ska jag erkänna. Har en del idéer och försöker tänka att det ska ordna sig. Men har faktiskt knappt orkat göra något.
Nej jag är inte sjuk, jag mår väl. Bara lite trött. Och jag tror jag kommit på vad det är, denna trötthet som gjort sig påmind lite titt som tätt på senaste. Alltid samma visa varje år. Så ovetande och oförberedd. Trött i kroppen och svårare att ta mig för saker, har liksom inte kraft och ork. Tills det slår mig. Jaha. Den där tiden innan du dog, de tunga månaderna före. De kommer alltid smygande, vare sig jag vill eller ej. Och det är bara att ta det. Kriga sig igenom det. För sedan blir det bättre. 
 
Till lite roligheter som ju veckan också innehållit. Jag har äntligen fått till lite vännerträffar! Mötte upp Rebecka i stan i tisdags då hon behövde lite smakråd. Åkte sedan hem till henne och blev bjuden på middag, jo man tackar. Pratade i flera timmar, drack te, smed planer och beundrade deras fina hem.
I onsdags kom Lina hem till mig efter att hon slutat jobbet och jag svängde ihop lite mat. Pratade i kapp och avslutade med te i soffan. Så fint att ses!
Mamma och jag åkte upp till morfar i torsdags, så lyxigt att kunna göra det på en vardag. Jag hann även äta lunch hos min kusin Jenny med Sara, och Frida, min kusin från Småland som var uppe. Guldvärt. Avlutade med att åka till graven och tände ljus för mormor. 
 
Nu har jag äntligen hittat mig ett armeringsnät, jag som letat mig nästan gråhårig! Biltema tack och bock. Och har även köpt mig en drömfångare. Får visa bilder när jag pysslat ihop det som jag tänkt mig. 
En lugn helg har det varit. Åt middag hos mamma ikväll och bollade inredningstankar bl.a.
Jag är dålig på att ta bilder nuförtiden. Vill hellre umgås. Men lite tråkigt förstås i efterhand. Här är iaf veckans skörd. Och servetterna ovan haha måste förklara. En bild från Simon och Rebeckas kökslådor där en viss Beckis bunkrat upp, såg så roligt ut när hon drog ut en hel låda med servetter:)
 
Den 8/11 är det val i USA. Det får bara inte bli Trump som vinner! Snälla säg att det finns hopp än?
Oj så långt detta blev, hade visst mycket på hjärtat! Grattis om ni orkade läsa allt;) 
Strax väntar sängen och sedan ny vecka som startar med brandövning, vi hörs!

RSS 2.0