Startat nya jobbet och Peters födelsedagsmiddag.

Hej!
 
Så fort denna vecka och helg gått! Man hinner ju knappt med så är det måndag igen haha.
Jobbat på som vanligt. Och snart ser jag ljuset i tunneln och det börjar lätta med det administrativa. Idag hade vi kursstart för barndansen för de födda 2013, och på onsdag är ytterliggare en kursstart. Det har varit rekord i de som anmält sig. Hela 74 stycken! Jag ansvarar för dessa kurser men undervisar inte de. 
När alla kursstarter är gjorda och alla elever är insatta i grupper och fått sina fakturor, ja då kan man andas lite lättare igen:) 
 
I onsdags började jag mitt nya jobb. Det andra då. Gick jättebra! Över förväntan faktiskt. Så roligt och givande! Jag undervisar som sagt vuxna i behov av särskilt stöd i dans också. Hoppas att nästa vecka också går lika bra!
 
Helgen då. Var och tränade på fredagskvällen, Jumps and Turns. Kul! Bra klass. Gick även på en jazzklass i tisdags. Skönt att vara frisk nu.
Lördag och Peter och Miriam fyllde år! Peter bjöd på god mat hos sig och det blev en väldigt trevlig kväll fylld med skratt. Och en del uppdaterande då både Jimmie, Emil och Olle visst flyttat till Stockholm.
Åkte sedan in till stan för en kort vända på Roasters och sedan Cg: bar. Har saknat Cg: bar haha! Avslutade gjorde vi hemma hos Anton på liten efterfest, David, John, Peter, Anton, Henke, Ludvig och jag. Spelade spel och dansade. Bra kväll!
Söndag och Peter bjöd på lunch hemma hos sig. Oj så mycket mat som blev kvar efter gårdagen! Jag och Anton titttade förbi, pratade om gårdagen, åt mat och kollade serier. 
Resten av kvällen har jag fixat matlådor inför veckan, tvättat håret och kollar nu Beck.
Kul att äntligen få vara social igen. Tack helgen!

Vara hemma från jobbet, och nästan bli frisk, spontanitet och kyrkoval.

Fick så fina rosor av mamma i veckan!
 
Godkväll!
Jag har varit förkyld och hemma från jobbet några dagar denna vecka. Och fick dessvärre ställa in kursstarten för mina vuxna i behov av särskilt stöd. Tråkigt, men på onsdag är det istället dags! Spännande.
Då det är en hektisk jobbperiod har jag, trots att jag faktiskt var hemma och sjuk, kollat jobbmailen för att beta av och inte drunkna i för många frågor. Hade egentligen behövt att bara fått vara sjuk och vila, men nu blev det så här ändå. Nästa helg hoppas jag äntligen blir en jobbfri ledig helg!
Har även fått ringa efter rörmokare som kommit hit 2 gånger inom loppet av en vecka. Kan turen vända nu tack. 
 
Några dagar har jag faktiskt varit på plats på jobbet och kunnat arbeta. Förkylningen är nästan helt borta nu. 
I fredags hade jag möte för de lärare som ska starta upp barndans för barn födda 2013. Höll en praktisk lättare lektion och gick igenom pedagogiskt och metodiskt hur jag gått tillväga. Det får en verkligen att tänka till hur en disponerar sitt arbete och vilka tillvägagångssätt som man bör använda. Man lär sig ju en del genom åren:)
 
Jag har inte kunnat träna något denna vecka. Var sugen på att gå på Jumps and Turns i fredags, men kändes trots allt lika bra att vila. Plus att jag kom hem sent från jobbet, var trött och skulle inte hinna äta middag innan. När jag som bäst höll på att somna på soffan hörde Rebecka av sig spontant och frågade om att ses för sushi. Gjorde ett ryck att piggna till och så sågs vi. Spontant är himla trevligt! Middag i stan och uppdatera om det senaste en dryg timme. Ibland behöver det inte vara svårare än så.
 
Min morbror fyllde 80 i onsdags och jag skickade blombud. Han bjöd även på öppet hus med mat igår lördags, men tyvärr hann jag inte gå på det. Hade i alla fall förvarnat att det kunde bli svårt med tid för mig. Så synd.
Annars har jag städat, tvättat och planerat undervisning (men inte hunnit klart!) till onsdagens kursstart. Hade behövt få ihop 2 danser till. Får se om jag hinner i veckan, annars får jag vara påhittig. Är egentligen såå trött efter hårt jobb och förkylning. Det får helt enkelt ordna sig.
I lördagskväll bjöd mamma på middag hos sig. Så fint att ses. Vi skålade och firade lite, ordar mer om det sedan. Sist vi sågs var i princip helgen hon fyllde år, i slutet på juli.
Idag har jag röstat i kyrkovalet! Hade först nästan tänkt låta bli, då jag inte riktigt visste vad jag skulle rösta på. Men som Rebecka sa "det är viktigt att rösta så att vi får bort Sverigedemokraterna". Precis, just så! 
Nu, en kopp te och försöka hänga med i Johan Falk. Söndagkväll, exakt det jag behöver just nu.
 

Förkylningstider och en konstig vecka med hemskheter.

Hej!
 
Nej rackarns. Gissa vem som blivit förkyld såhär i kursstartstider? Förmodligen kan ni gissa att det är jag, ja.
Typiskt! Har undervisat hela veckan men inte känt mig helt hundra, började lite smått förra helgen. Snorig, täppt, lite hosta, hes och ont i bihålorna och halsmandlarna. Tittade tillbaka i bloggarkivet och mönstret verkar visst upprepa sig i september de senaste åren. Kursstartstider som sagt. 
Det är fortfarande mycket nu. Tänker varje dag "har jag glömt något?". Ungefär till månaden ut, sedan börjar alla mail och frågor plana ut. Ska bli så skönt! Är lite väl mycket att hålla i huvudet just nu.
 
I fredags var jag hemma från jobbet, och kommer även vara hemma imorgon måndag och tisdag. Alltid ångest att ställa in lektioner, särskilt när man har så många klasser som mig. Men ibland går det ju inte, bara att konstatera och acceptera. 
 
Denna vecka har varit lite konstig känns det som. Så många tråkiga saker. I måndags när jag satt hemma och jobbade vid mailen hörde jag plötsligt en massa ljud utanför fönstret. Fick en märklig känsla i kroppen och gick och tittade bakom gardinen. Utanför mig stod en polisbil med blåljus. Och springande kom flertalet poliser och ambulandspersonal. Min första tanke var att någon gammal människa kanske ramlat? (Ibland kan det vara en del utryckningar hit då det finns ett äldreboende bakom mig). Men kändes ändå konstigt att de var så många, + att ytterligare en ambulans kom. På en bänk satt en man och höll sig om nacken. Gick tillbaka till mitt knapprande vid datorn och sedan åkte jag till jobbet. På kvällen läste jag om yxmannen i tidningen... En man som uttalat sig hotfullt och som sedan högg en annan person med yxa. Och här satt alltså han som blev huggen. Usch så otäckt!
Och sedan i fredags då. Startar ju upp min kurs i dans för vuxna i behov av särskilt stöd till veckan och skulle titta på lokalen som jag ska vara i. Kom dit en kvart innan utsatt tid och stod ute och väntade då porten var låst. Plötsligt åker en efter en uttryckningsfordon förbi. 3 brandbilar, 5 ambulanser och 2 polisbilar. Det visade sig ha börjat brinna på bottenplan av en lägenhetsbyggnad och flera var skadade. Man blir liksom extra berörd när man står ett stenkast bort och bevittnar allt. 
En konstig vecka som sagt med flera tråkiga händelser, som en yxman och en lägenhetsbrand... Och sedan orkanen Irma som dragit fram i Florida. Så hemskt!
 
I helgen har det varit Kulturnatten här i staden. Men av förklarliga skäl blev det inget för min del. Såg även i bloggarkivet att jag visst inte varit där sedan 2014 (!) tydligen. Sol och fint väder har veckan bjudit på, medan det i helgen har ösregnat verkligen. Tur att man får vara inne och hosta och snörvla:) 
Dessvärre kommer jag nog behöva flytta fram starten för min nya kurs jag startar upp för vuxna med olika diagnoser. Rackarns förkylning! Har i alla fall förvarnat i fredags när jag tittade på lokalen. 
Oj detta blev långt, dags att snart tänka på refrängen haha. Sovgott!
 
 
 
 
 
 
 

Höstterminen är igång, varma dagar och lite vännerhäng.

Hej!
 
Jösses så trött jag är och har träningsvärk, skulle kunna somna sittande här. Men gör en liten kraftanstränging till. Har jobbat 12 dagar på rad. Såg fram emot helgen och två lediga dagar, men blev väl inte riktigt så haha. Ledig igår lördag, och sedan hoppade jag in och jobbade några timmar idag söndag. Ingen annan kunde, nåväl.
 
Veckan? Ja här har det varit mycket ja. Dansundervisningen har dragit igång vilket innebär mycket förberedelsetid av lektioner, samt att svara på en hel del mail. Har även hunnit med möte med en lärare, styrelsemöte och försökt få lite mer info kring mitt nya jobb som jag börjar om en och en halv vecka. 
I fredags startade vi upp en helt ny danskurs "Jumps and Turns" vilket jag gick på. Det är vad det låter som, en klass där man får öva på olika typer av snurrar och piruetter samt olika hopp. Kul! Trött som få var jag, men gick ändå. Jobbat hela dan, handla mat, hem, snabbt slänga i mig något och tillbaka till jobbet för att träna alltså. Puh.
 
Helgen. Ledig lördag. Tvätta och städa. Lagomt roligt, men väldans behövligt om jag säger så. Sedan åkte jag hem till Ester och Gustav för efterlängtat häng. De hade köpt ny soffa så den var vi tvungna att inviga. Samt inta flera tekoppar och blåbärspaj som Ester bakat. Gillar vår blandning av konversationer; ränta och amorteringar, tatueringar, dans och husspaningar, olika restaurangkoncept som borde öppna i stan, drömmar och utomlandsresor, giftermål och barn, hur myggor låter, festkvällar, katter och hundar m.m. m.m. Tack för en så härlig kväll!!
 
Söndag idag. Och äntligen fick jag träffa Rebecka! Har inte träffats på ca två månader (!), inte klokt ju. Sommaren gick fort. Hon kom förbi mig i förmiddags för lite brunch/lunch och en massa ta igen prat. Har hunnit hända så mycket under tiden vi inte träffats. Mycket uppdateringar för att vara någorlunda i fas haha. Längtar tills vi ses igen! På eftermiddagen åkte jag in till jobbet för att stå i vår dansshop och sälja. och passade på att sitta vid mailen och fixa med fakturor bl.a. Effektivt arbete må jag säga, och måndagen behöver (nog) inte bli lika stressig.
 
Några molniga och regniga dagar i slutet på augusti, men sedan har det varit sool. Äntligen. Det har blivit september och jag försöker njuta mellan varven. Höst i luften, men sensommar. Underbart!
Glömde dock totalt bort att fota när jag så äntligen träffade folk i helgen, hur typiskt. Men en vacker himmel efter kvällsundervisning i veckan och en stooor elefantöra som jag fick av Rebecka idag har iaf förevigats.
På återseende!
 
 

RSS 2.0