Sista helgen i mammas stuga för i sommar och inställd resa.

Godkväll!
 
Sista helgen i mammas stuga för i sommar, ja det har jag just haft. En lugn, skön sådan fredag till söndag.
Igår lördags fyllde mamsen år och hade tårtkalas i vanlig ordning. Jordgubbstårta med åkerbärssylt, mosad banan, jordgubssylt och grädde emellan. Tradition sedan länge. Tyvärr hann jag inte få någon bild på årets skapelse, men god var den.
Fullt hus med släktingar som kom på besök, och morfar som i vanlig ordning kom med en vacker bukett från den egna trädgården. På kvällen när alla gått lagade vi middag och hade presentöppning. Vår kväll är alltid helig. Fint så.
Jag har även hunnit med att sola på bryggan, läsa bok, ätit frukost utomhus, druckit gott rosévin och träffat morfar. 
 
Jag har också funderat och funderat. Hade ju planerat en sommartripp till Stockholm och dansa på Balettakademien. Längtat sedan i februari/mars. Om jag var velig innan är det ingenting mot hur jag varit de senaste veckorna. Ikväll bestämde jag mig efter VÄLDIGT många om och men för att ställa in min resa. Jag har grämt mig innan, varit irriterad, ledsen och besviken och riktigt missnöjd då jag insåg att jag inte kommer få ihop allt som jag tänkt. Jag hade ju behövt den där resan, fått göra något för min egen skull! Och till råga på allt verkade allt inträffa på samma vecka. Både begravning, dop och dansklasser m.m. I-landsproblem jag vet, men ändå något som kändes viktigt för mig. Tackade först nej till dopet tidigare, men ändrade mig och tackade sedan ja. Så efter att ha vridit och vänt på allt så jag nästan blivit gråhårig och känt att den här sommaren varit en riktig fiaskosommar, också av olika anledningar, där ingenting blivit som jag hoppats på. Men nu är beslutet tagit att jag inte reser iväg och det får vara så. Och det känns faktiskt okej. Dessutom känner jag mig trött av olika anledningar, så att stanna hemma är kanske det klokaste. 
Alltid lättare när man bestämt sig och man kan förhålla sig till situationen. 
Sommaren som kantats av många sjukdomsbesked och flera dödsfall och jag tänker inte gå in något djupare på det. Livet. Så kan det vara ibland. Och jag har en veckas semester kvar att fylla hemma. 
 

Naturens utsikter, värme och världens veligaste.

Hej!
 
Så har solen och värmen äntligen kommit hit. Tack för det säger jag! Att få sitta på balkongen och njuta är inte dumt alls. 
Promenerade in till stan här i veckan och var tvungen att stanna och fota den översta bilden. Naturen alltså.
Och fina himlar (säger man så?) har vi också haft. Här en av många. 
 
Om drygt en vecka är det dop för några vänners barn. Jag hade inte tänkt att gå p.g.a. en resa, och tackade nej efter många om och men för någon månad sedan. Men efter ytterligare funderingar har jag ändrat mig och har nu tackat ja till dopet. Frågan är hur jag ska göra med resan? Jag som längtat, väntat och planerat sedan i februari/mars... När jag tänkt åka? På måndag. Ja här går många tankar må ni tro. Antingen åker jag men kommer hem tidigare än tänkt för att hinna till dopet, alternativt inte åker alls. Det har aldrig varit så svårt att välja. Vi får se...
 
Imorgon åker jag i alla fall till mammas stuga för på lördag blir det traditonsenligt födelsedagsfirande med jordgubbstårta. Hoppas det eventuella regnet håller sig borta och att mina funderingar landar i ett beslut som känns bra i magen!

Blomster till balkongen.

Rekord, eller vad? Antal blogginlägg på en vecka alltså. Ja men, ibland så.
Hej förresten! Tänkte visa lite bilder från balkongen.
I onsdags blev det en tur till Blomsterlandet för att köpa lite fler blommor och växter. Sist blev det bara inköpt lite grann, så behövde komplettera lite till för att det skulle kännas mer ombonat och fint. Mycket var slutsålt och lite visset såklart, det är slutet på juli vad trodde jag haha? Men även om det inte riktigt blev som jag tänkt mig så blev jag nöjd.
Vad blev det inhandlat då? En till större stäppsalvia, stjärnöga, murgröna, en hängpelargon och en zonalpelargon och en annan tyg av stäppsalvia/salvia som jag inte kommer ihåg namnet på. 
 
I fredags kom Lina och hennes kille hit och vi letade doppresent tillsammans. Jag tror det blev bra efter en del velande! Sedan gick vi och fikade på Espresso house och strosade lite mer på stan. 
Igår var jag för övrigt på så himla dåligt humör! Vilket i princip aldrig händer. Jag funderar på en sak som jag tror jag kommer behöver ställa in och det är så FRUKTANSVÄRT irriterande, och besvikelsen blir total då. Inget allvarligt, men likväl tråkigt. Jag har längtat sedan i början på året. Nåja, I let you know. Och för att vara på den gnälliga sidan lite till, vädret har ju inte heller varit alla tiders i sommar! Har starka funderingar sedan en tid på en resa. Kanske till nästa år? 
På kvällen efter lite serietittande kastade jag bort de irriterande tankarna och åkte hem till Peter på trevligheter. Anna från Stockholm var här och hälsade på, liksom Julia och Eyvind från Bergen, Norge. Även Sara och Niklas var där. Sedan tog vi taxi in till stan och det blev Färjan. Jag som inte är något större fan av Båten hade faktiskt en riktigt trevlig kväll, tack för det!
 
 

Inez och Lasse och en kväll i Boden.

 
Godkväll!
 
I tisdags eftermiddag begav jag mig till Boden till Lina. Hon, liksom jag har semester, så vi passade på att ses helt enkelt. Och så fick jag träffa de små underverken. Dunbollarna Inez och Lasse:) Söta och busiga kissar. Vi lagade middag, pratade och fikade. 
Jag tror det regnade nästintill hela dagen och kvällen, tur man kan vara inne. Men, vart är sommaren?
Väl hemma passade jag på att plocka den första (!) tror jag av buketter utomhus för i år. Haha inte likt mig. 
Tack för kvällen Lina!

Underbara dagar i mammas stuga.

Nämen hej där! Jag har inte försvunnit lugn, bara lugn. Det bara blev ett ofrivilligt blogguppehåll.
Vilken tur då att jag har massor av bilder att bjuda på!
Åkte till mammas stuga fredag-måndag. Härligt. Och så skönt med lite miljöombyte. 
I fredags gjorde vi svamppasta och myste i stugan. Tog en promenad till hamnen där det var grillfest i det kyliga vädret. Stannade en stund innan vi promenerade tillbaka och gjorde upp en brasa. 
Lördag och satt på bryggan och solade en stund. Mamma höll på att skratta ihjäl sig när hon fick se mina ben efter 1 timme. Ja, jag var tvungen att skratta jag med. Ser ni randen där uppe? Alltså!
Åkte till morfar och städade där även min moster var. Så fint och blomstrande i trädgården och jag gick i vanlig ordning och åhade överallt. Blåste gjorde det men solen sken. Äggmacka och rosélunch.
På kvällen blev vi sedan bjudna på middag till min moster och hennes frus stuga. Så länge sedan jag var där! Och vilken kväll vi fick sedan! Underbar. Vi blev hämtade med båt, jag som längtat så efter att åka båt. Som jag njöt. Vi satt ute med havet som utsikt. Förätt och varmrätt med dryck så gott, och melon och tilltugg till efterrätt. Kvällen avslutades med en ljuvlig båtfärd hem till mammas stuga. Kommentarer överflödiga gällande vyn ovanför. 
Söndag, promenad och sedan förbi min ena morbror och frus stuga. Där var min kusin Jonas med fru Emelie och barn som var uppe nu, och hans syster Sara. Åt glass och pratade. Lite senare träffades jag, Sara och Emelie och åkte till kusin Jenny. Skjöt pil (som gick hellre än bra för mig haha!), åt rabarberpaj med vanlijsås och pratade ikapp. På kvällen kom morfar på middag och sedan anslöt sig några av de ovannämnda och jag bestämde mig efter mycket velande för att stanna en natt till. 
Mysa med kattungar? Ja tack. I måndags åkte vi till Jennys kompis som har katter och som vi fick gosa med. Dessa små dunbollar. Så söta. Förbi morfar och säga hejdå och sedan blev det hemfärd. Tack för denna gång!
 
 

Livet och döden och allt däremellan.

 
Hej!
 
Jösses så trött jag är. Längtar till mammas stuga (som jag för övrigt ska åka till under nästa vecka).
Både roliga och tråkiga nyheter som hänt.
De tråkiga. Dessa sjukdomar, ständiga sjukdomar som ska tvinga sig på människor. Ta över deras kroppar. Många funderingar på livet och döden dessa dagar. För några veckor sedan var det någons pappa som föll ihop. Mitt i utomlandssemestern, mitt bland livet. Där det pågår. Men som jag hoppas är på bättringsvägen nu.
Och denna vecka. Ett sjukdomsbesked, med behandling och goda prognoser. Tack för det!
Men så fick jag ett annat besked, om ytterligare en person. Som inte klarade sig. Någon annans pappa som blev tvungen att ryckas upp, försvinna från detta jordeliv. Och jag tänker lite extra då det påminner med liknande sjukdom. Så ledsamt för de anhöriga och alla som fick lära känna dig. Fint att du kunde somna in bland de närmaste, men lika sorgligt för det.  Vila i frid.
 
Livet och döden och allt däremellan ja. 
Jag har försökt fixa fint på balkongen, och var som hastigast till Blomsterlandet. Fanns dessvärre inte allt jag hade tänkt mig. Men blev i alla fall en stäppsalvia, lavendel och prästkragar. Blir en tur till inom kort!
I måndags åt jag lunch på Mat och prats uteservering med Simon och Rebecka. Trevligt! Dit måste jag gå fler gånger. På min egen balkong har jag också hunnit njuta av solsken, härligt!
Hamnfestivalen har ägt rum här i staden i helgen. I torsdags, efter många om och trötta men, begav jag mig till Roasters som hade olika spelningar och träffade upp bl.a. Peter, Olle, John, Linnéa, Elin, Jimmie och Emil. Lyssnade till Tove Burman och Simon Trabelsi. Så bra!
I fredags blev det festivalen också. Linnéas kusin Elin spelade på Roasters uteservering, så duktig! Såklart vill man ju supporta. Sedan hann vi lyssna på sista låtarna av Zacke som spelade mot Norra hamn. Några åkte karuseller, andra beställde mat och gick mest och tittade på folk. Och det fick avsluta detta års hamnfestival.
 
 
 
 

Regn, sol, Rebeckas födelsedag och nytt jobb.

 
Hej!
 
I måndags satt jag vid jobbmailen en sista sväng samt lämnade igen nyckeln vi lånat av Tekniska förvaltningen till vår uppvisning i Stadsparken, men sedan var det alltså dags. Semester! 
I tisdags vankades det födelsedag. Hurra för Rebecka! På kvällen bjöds det på fika så jag tittade naturligtvis förbi med en present. Prickade nästan rätt haha. Jag hade köpt en skål format som ett hjärta med älgmotiv. Tyvärr hade nog redan en sådan, men hon bytte till ett uppläggningsfat istället i samma serie. Bra ändå.
Jag och Rebecka brukar för övrigt vara väldigt bra på att pricka in presenter till varandra som brukar vara pricken över i:et. Nåväl. När alla gäster hade gått stannade jag lite extra på en kopp te och vi hann prata lite till. Fint!
 
Flera dagar av regn har det varit denna vecka. Och en del med sol och värme. Det sistnämnda har jag avnjutit på balkongen med middag bl.a. 
En lugn helg med storstädning, välbehövlig sådan. Och balkonghäng ja. Gardiner skulle jag visst sätta upp men ser nu att de ligger kvar på fåtöljen i vardagsrummet där jag sitter. De får komma upp till veckan helt enkelt. En ny lampa till köket är jag sugen på, har spanat länge. Funderar på att slå till när jag såg att det var 30%. Jag ska fota om det blir inköp och när den är uppsatt.
 
I tisdags eftermiddag ringde mobilen. Jag har ju sökt några olika jobb på sistone, och nu ringde de från ett av de. Från och med 13 september har jag ytterligare ett jobb, yay. Som danslärare för vuxna i behov av särskilt stöd. Spännande! Kommer nog berätta mer så småningom under hösten när jag vet mer.
Tack och hej!
 
 

RSS 2.0