Mors Dag.

 
Mor lilla mor, vem är väl som du... Idag har jag firat mamsen då det ju är Mors Dag.
En rosa bukett med blommor och en liten present. Och så har vi ätit god mat (som mamma lagat), tittat på gamla kort och pratat. Vi har inte hunnit träffas på nästan en månad då mycket annat kommit ivägen, men nu så var det efterlängtat.
Och nu äntligen är det grönt här, löven ser alldeles krispiga ut mot björkarnas vita stammar, och så tittade solen fram dagen till ära.
Annars har helgen bestått av storstädning, en tur till Blomsterlandet och träning. Ja, jag ligger ju i hårdträning nu till nästa läkarbesök. 8 pass har jag fått till den här veckan, det tycker jag ändå är ganska bra. Och ont i foten har jag... Det känns ju konstigt att säga så, men hoppas det håller i sig till den 17 juni, till nästa läkarbesök. 
 
Söndagkväll, och jag förbereder för imorgon. Lite pirrig och förväntansfull. Det blir en heldag med spännande saker. Och leder det till något bra så ska jag dela med mig som sagt.
Strax blir det sängen, hoppas ni få en bra start på nya veckan (och nya månaden)!

Streetworkshop och diverse spännande saker.

Hej!
 
Så var det fredag igen då! Här doftar det citron i hela lägenheten, nystädat, så himla härlig känsla.
Det går så fort ju, tänk att imorgon för en vecka sedan gjorde vi sista dansföreställningarna för terminen.
Ja och snart går vi in i juni också, tyckte någon sa att det bara är 3 veckor till midsommar. Kan det verkligen stämmma? Jösses.
Denna vecka har gått på. En hel del fix med diverse saker har stått på agendan och göra klart examinationsuppgifter. Beta av, beta av. 
Var hos läkaren igår, och nya eksem som kliar något otroligt. Och salvan som läkaren skrev ut visade sig vara slut i hela Sverige... Jahapp. 
En ny tid för foten har jag också fått på specialistmottagningen igen den 17 juni, men det kanske jag sagt? Och jag tränar och gör mitt bästa enligt doktorns ordinationer. Så får vi se sedan.
 
Igår gjorde jag något väldigt kul! Hade haft det i tanken, men visste inte om tiden skulle räcka till, men jo. Jag gick på en workshop i street för Daniel Rörström från Balettakademien. Så härligt att bara få dansa och köra på!:) Alltid roligt med lite inspiration och nya inputs.
Och i eftermiddag fick jag ett glädjande besked efter att jag haft is i magen och hoppats. På måndag händer det något spännande och efter det får vi se... Mer kan jag inte yttra i dagsläget, sorry. Utvecklar det sig till något bra så lovar jag att jag ska dela med mig.
 
Och vädret ja... Våren är trögstartad. Här har det regnat som aldrig förr. Igår såg jag ut som en blöt katt mellan alla ärenden haha. Men nu ikväll klarnade det visst upp, hurra!
Önskar er en fin helg!
 

Årets föreställning: Skogsrikets hemlighet.

Blev visst lite suddiga bilder på en del av mitt fång av vackra blommor.
 
Hej hopp!
 
Nu dröjde det visst igen, men denna vecka har varit mastodontveckan i dansväg. Detta har alltså varit vår föreställningsvecka med extrarep, genrep, skolföreställningar och offentliga föreställningar tisdag-lördag.
Och vilken vecka sedan... En känslosam en på flera plan. För aldrig har så mycket saker krånglat som det gjort nu. Människor som skulle kommit och ställt upp och assisterat men som sedan ställt in i sista stund så jag själv fått hoppa in både en och två gånger i flera grupper. Det har varit blod, svett och tårar bokstavligen.
Men efter mycket slit så kommer belöningen trots kaos och mycket stress. Dessa fantastiska elever som bara ställer sig på scen och vågar. Som med sitt uttryck och dans sprider rörelseglädje över hela publiken. Och jag blir rörd, glad och stolt! För att jag får vara just deras lärare. Att jag får möta dem. Och dansa och skapa tillsammans.
 
Hela lägenheten svämmar över av alla vackra blommor jag fått från helgens föreställningar. Och presenter och handskrivna ord. Både tv och flera tidningar har uppmärksammat vår föreställning Skogsrikets hemlighet (baserat på filmen Maleficent), vilket är väldigt glädjande, speciellt i dessa Dansens Hus tider. Flera av mina grupper hamnade på bild och blev filmade, så roligt. Och mobilen har plingat till hela dagen och kvällen av sms från så många föräldrar, och jag blir om än mer stolt, rörd och glad. Så TACK! 
 
Igår hade vi avslutningsmiddag för lärarna på en nyöppnad indisk restaurang, Taj Mahal, och sedan gick vi på Savoy för ett glas vin. Följt av dans på O´learys för oss som orkade hålla oss vakna... En härlig kväll!:)
Nu laddar jag om för en spännande vecka med flera jobbansökningar bl.a. 
 

Sjukhusbesök och helgrep med mina dansgrupper.

En del av mina blommor från förra helgen står sig fortfarande.
 
Nämen, det har ju gått en hel vecka sedan sist! Det har visst varit ett och annat på agendan.
Och två lite större saker.
I fredags hade jag så tid på specialistmottagningen för min fot. På nytt sjukhus, med ny läkare. Och efteråt var jag så besviken. Och arg och frustrerad. Det tog nog hårdare än vad jag kunnat tro. 
Vi gick igenom mina tidigare röntgenbilder, och pratade naturligtvis. 
I efterhand har jag funderat hur mycket jag vill dela med mig egentligen. Därför kändes det också ganska klokt att inte skriva ett inlägg på direkten, så att känslorna fick lägga sig lite först.
Och så träffade jag fina Stina direkt efter mitt sjukhusbesök! Det gjorde mycket att få umgås och prata av sig. Ventilerade även en del med mamma på kvällen, och Rebecka.
Så, jag tror faktiskt inte jag går in på det något djupare.
Jag har i alla fall fått en till tid hos läkaren om ca 1 månad. Med vem, och vilket sjukhus är oklart, det får vi se. Så nu är det hårdträning inför nästa läkarbesök enligt dennes ordination, för att kunna urskilja större synliga skillnader. Jag har redan hunnit med en promenad och löpartur. Och idag har jag ont i foten...
 
Och det andra då lite större. Det har vankats helgrep för mina dansgrupper idag. Puh, vilken dag!
Heja alla duktiga elever, så fantastiska! Nu är det bara några dagar kvar till genrepet och sedan skolföreställningar och offentliga föreställningar. Tänk att dessa dagar snart är här, de som vi jobbat så hårt inför!:)
I vanlig ordning blev det dock lite krångel, både här och där... Nu hoppas jag allt hinner ordnas med ett extrarep bl.a. innan det verkligen gäller. Jag är ändå vid gott mod, men håll tummarna ändå vettja! 
Snart blir det bätring på fotofronten, det är bara lite mycket just nu.

En skön och fin helg har det varit, men det är svårt att lära gamla hundar sitta.

Hej!
 
Vilken fin helg jag fick känner jag nu såhär på söndagskvällen.
Promenerade till Blomsterlandet innan stängning i fredags och införskaffade lite helgblomster, varför inte liksom. Finns inget bättre sätt att starta ledigheten på!
Tog en promenad förbi Rebecka under lördagen, som blivit sjuk igen och fick ställa in sin resa, stackaren. Så piggade upp henne med en liten blomma.
Ida var här och hälsade på och tittade förbi mig på lördagskvällen. Pratade i flera timmar och bara var, så skönt.
Och idag söndag har det vankats dansföreställning för de äldre eleverna i eftermiddags. Jag fick med mig Lena och vi hade en riktigt trevlig stund. Det höll en riktigt bra klass både koreografimässigt och dansmässigt! Och även musikmässigt. Jätteroligt att se verkligen! Tack alla duktiga elever och lärare!:)
 
Men jag slutar aldrig förvånas över vissa människor. Fast ändå inte. Du. Samma gamla visa då som nu... Hur du jämt måste hävda dig och trycka ner andra. Jag känner mig trygg, men vill du hålla på med sådant trams så varsågod. Jag är glad att jag kan välja vilka jag vill ha i mitt liv, och jag vet vilka som jag inte litar på. Tänk att varje chans du får då hugger du. Det kan inte vara roligt att vara du tänker jag... Att jämt vara högfärdig och så mycket bättre än alla andra. Nej tack, sådant imponerar inte på mig. Jag är inte ett dugg intresserad. Ibland bara orkar jag inte med det. Orkar inte ens bita ifrån, det får vara. Det är inte ens värt det att ödsla energi på sådana dumheter. 
 
Jag avslutar i alla fall söndagskvällen med en Johan Falk-film på tv och tända ljus. En skön och fin helg har det varit.
 
 
 

Den kravlösa helgen.

Hej på er!
 
Tiden pinnar på, och det där med att fotografera med systemkameran är något som faller i glömska allt som oftast nuförtiden. Tyvärr. Så bjuder på en mobilbil från helgen som var.
Och vilken skön helg! Så där avslappnad och kravlös. Jag tror jag gått och spänt mig ett tag, och sovit uruselt rent ut sagt. Men så fort jag fick reda på resultatet av min senaste tenta, att jag klarade den, så blev jag genast lugnare inombords samt fylld med en energi som tidigare varit som bortblåst. Vilken lättnad!
Så det blev flera promenader, och förevigade detta ovan. Och hann även med en lunch med LinaWaynes Coffe i lördags. 
 
Denna vecka är det grått, och ikväll kom lite regn. När kommer du, vår?
Några dagar till och så har vi helg igen sedan. Inte klokt vad tiden går!
En dansföreställning står på agendan, så roligt.
Ha en fortsatt bra vecka!

Stugpremiär, vårtecken och lite flyt tack för det.

En ljuvlig bukett nejlikor, och så äntligen tussilago, jag som väntat på dig så!:)
 
Hej sköna maj! Ja så har vi vänt kalenderblad, och ännu en månad har gjort entré. 
Egentligen hade jag tänkt titta in här igår och önska glad valborg, men det glömde jag bort och kom på alldeles försent sedan.
 
Igår förmiddag så åkte vi till mammas stuga. Till skogen, tystnaden och dålig täckning på mobilen. Till inget rinnande vatten, en sprakande kamin, och ingen systemkamera för den orkade jag inte släpa på. Alltid skönt och välbehövligt när man väl kommer dit. 
Det var premiär för att sova över där i år, och det gick bra. Och det är lite intressant det där också, hur beroende vi är av att ha vatten i kranen. Så självklart liksom, det finns alltid där. Men nu fick man tänka sig för både en och två gånger och faktiskt vara sparsam med vattnet. Nyttigt!
 
Hann träffa morfar några gånger också, alltid lika fint. Men du såg lite trött ut, och jag tänker en extra tanke. Kramar lite extra. Jag vill ju ha kvar min morfar länge, länge, även fast jag vet att det inte går.
 
En lugn valborgsmässoafton blev det i alla fall med mat i stugan och bläddrande i tidningar jag inte hunnit läsa tidigare. Någon gjorde en majbrasa på isen mitt emot, så vi fick vår majbrasa ändå.
Jag hann prata länge och mycket med mamma, om allt mellan himmel och gjord. Och träffa några av kusinerna, varav den ena nyss fyllt år. 
Idag kom regnet dripp dropp och vi kurade inomhus och bläddrade mera i tidningarna. Mysigt. Så skönt med miljöombyte ibland, även om jag hade lite dåligt samvete för att jag lämnade plugget hemma. Men i eftermiddags åkte jag tillbaka till staden och tvättstugan. Och plugg. Och möttes av flera bra nyheter till min glädje!
Det där plugget i förebyggande syfte som jag skulle ta tag i när jag kom hem kan vara. FÖR JAG KLARADE MIN SENASTE TENTA som kändes så dålig när jag skrev den! Jag klarade den, och behöver alltså inte alls skriva om den. Vilken lättnad, jag kan inte beskriva hur skönt det känns. Och lyckan i att bara ha en endaste tenta kvar nu, ja men ni förstår!
Och så fick jag ett brev i postfacket. Jag har nu fått tid på sjukhuset för min onda fot innan sommaren! Hurra för det. Tänk att de kunde skynda på det. Dock blev det till ett sjukhus jag aldrig varit på förut, men hellre det än att vänta till efter sommaren då det nya jobbet börjar. 
Och slutligen hittade jag tussilago på min promenad i onsdags, äntligen är de första vårblommorna här.
Tack livet för att du visar dig från din bästa sida ibland, tack!

RSS 2.0