Sista septemberdagarna.

Helgen. Ja det har faktiskt blivit mest jobb denna fredag, lördag, söndag.
Planering av undervisningen och skapa nya övningar, koroegrafier och  leta musik.
Imorgon ska jag hoppa in och vikariera då en lärare blivit sjuk. Och om en vecka ska jag vikariera för en annan lärare i två veckor. Så det är mycket nu. Men roligt också. 
Så denna helg har mest spenderats hemma i lägenheten, dansande. Regnet har smattrat mot rutan, jag har städat, lagat laxsoppa, tittat på dansklipp, njutit av mina nejlikor jag köpte i torsdags och även varit förbi mamma i lördagskväll och fått god lasagne till middag. Pappa hade nog velat vara här, lasagne var en klar favorit. Mamma hade för övrigt hittat en gammal mössa i garderoben som jag hade virkat för länge sedan och som jag passade på att virka klart nu, se där va.
Och det har blåst storm och ljuslyktorna har vajat från sida till sida, liksom träden. 
Jag tittar i almanackan och det slår mig. Sista dagarna av september nu. Va? Det var ju nyss du började, min favoritmånad. Vad har jag gjort dessa dagar? Men har vi tur kommer en fin oktober med härliga röda, gula och orangea inslag innan löven lämnar sina grenar. Jag hoppas det, för den där fullkomligt färgsprakande septemberdagen som tar mig med häpnad varje höst har än så länge inte lyckats göra mig knäsvag så jag faller baklänges. Men den kommer, det måste den. 
Tänkte träffa Rebecka imorgon innan jobbet, men har precis i skrivande stund fått avboka. För mycket på schemat. Vi får längta lite extra och ses längre fram ja. 
Och den där söndagsfilmen jag tänkte se tidigare på ettan tittade jag på med ena ögat medan jag planerade dans med det andra, så kan det vara ibland.
Nej, dags att göra kväll strax. Ha en fin start på nya veckan!

Helgens bravader och balettfortbildning

Hej hopp!
 
Redan onsdagkväll, dagarna går på och mörkret fortsätter att krypa på. Nu märks det att det är höst här uppe.
Frost om morgnarna, kyligt i luften sedan några dagar tillbaka och tjockare jacka har fått komma fram. Kallt i lägenheten då värmen inte slagits på, samma visa varje år, men jag bunkrar upp med filtar, te och tjocksockar. Ganska mysigt ändå. 
Träning och jobb i vanlig ordning, och idag var det dags för fortbildning i balett som jag höll i för lärare som undervisar i balett. Både praktisk och teoretisk lektion, med konkreta tips, metoder och diskussioner, och förhoppningsvis en dos av inspiration och tankar som väcks. Trots få som uppslöt så blev det bra ändå får jag nog säga. Och kanske blir det en till dag med fortbildning senare denna termin med fler lärare. 
 
Och nu äntligen kunde jag överföra bilderna från min och Rebeckas loppistur, och min träff med Ester för några veckor sedan. Vet inte varför det krånglat så länge. Men jag sparar på de karamellerna lite och visar vid ett annat tillfälle.
Ovan bilder från helgen bravader. Goda frukostar och njuta lite extra med smoothie, höstpromenad, en tur till Blomsterlandet och införskaffa en cyklamen (som för övrigt slokar något hemskt då den fick stå i solen en dag, rackars, glömmer alltid detta när det kommer till denna blomma!), en kväll på Clarion, god kinesisk middag på Waldorf och Rio 2 hemma. En blandad skön helg.
Något som inte var lika ljuvligt var att jag fick se att de plockat fram tomtar på Blomsterlandet. Vad?! Nu? De som känner mig vet att jag INTE är särskilt road av julpynt över huvudtaget. Fint hos andra, men här kommer inte mycket juligt innanför dörren. Men tomtar vid denna tidpunkten, det tog nog priset haha.
Nu kolla igenom morgondagens undervisning och dricka upp det goda chaiteet innan sängen väntar. 
Vi hörs igen till helgen!
 

Arbetsvecka och tacofredag.

Hej och glad fredag och helg!
 
Här tittar jag in efter några dagars tystnad. 
Dagarna går så fort och jag kan knappt tro att det är fredag igen. Men tydligen. Och inte mig emot faktiskt.
Skralt med bilder att bjuda på, jag ber om ursäkt.
Veckan har bestått av dansundervisning, träning, planering av nästa veckas fortbildning i balett som jag ska hålla i och undervisning, städning och beta av jobbmailen.
Och nu äntligen har jag lyckats få ihop två av mina danslektioner efter en gruppindelning efter några veckor med allt för många elever i en för liten sal. 
Nu håller jag tummarna för att det ska fungera på bästa sätt för alla.
 
Fredag idag och det har firats med att köpa en färgglad cyklamen. Det är höst det. Och tacos till middag med Marcus som är uppe nu, oj så gott det var! Jag tror banne mig det var ännu godare än vanligt. 
Bilderna från några veckor sedan funkar fortfarande inte att överföra. Så denna från dagens måltid är det bästa jag kan trolla fram. 
Här blir det allt mer höstlikt, gult, orange och murrigt. Härligt. Och mörkret börjar krypa på tidigare om kvällarna. Något mindre roligt är att exemen på armarna har blossat upp igen, ännu tidigare än förra hösten, och rackarns vad det kliar. 
Men nu tar jag helg, ha det så gott!

Kulturnatten, svampplockning och val.

Helgen i bilder.
En fredag med jobb framför datorn och en lugn kväll hemma.
Lördag och en promenad/springtur för att på eftermiddagen gå på Kulturnatten med Lina och Micke. Tittade på dansuppvisning i Stadsparken vilket var bra, och där flera vi kände var med. 
För att sedan efter lite ärenden åka och handla och laga tacos hemma hos ovannämda, ta en till vända på stan och titta på kulturutbudet och fika på Friends. 
Trevligt och mycket gott men inte en enda bild tagen av eftermiddagen/kvällen. 
Söndagen startade med en promenad till vallokalen och lite pirrig var jag allt. För hur skulle det gå för partierna egentligen?
Åkte sedan till mamma där vi genast begav oss ut i svampskogen. Plockade blommor, ja jag fick ihop till en härlig liten bukett månaden till trots, och även en hop med svampar. Fick bättra på mina kunskaper, känna naturens tystnad, och beundra det gula, röda och gröna skiftningar som nu börjar råda. Nu kommer den snart. Hösten. Fullsprakande och härlig, precis som jag gillar den, min favoritårstid. 
 
Middag hos mamma, med kyckling, klyftpotatis och nyplockad svamp. Åh så gott. Jag tycker det är så fint att kunna ta tillvara på det naturen har att erbjuda. Allemansrätten. Och att vi har så mycket guld i våra skogar.
Sedan var det valet på tv. Och jag antar att ni sett hur det gick?
Det gjorde jag och blev arg, frustrerad och besviken. Ville slita mitt hår och skrika rakt ut. Återigen, vilket samhälle vill vi ha? Jag kunde knappt somna igår, ej heller vakna utvilad idag. Alldeles tung i kroppen. Det är skrämmande vad som håller på att ske idag. Och tyvärr tror jag inte alla förstår allvaret i situationen. Ett främlingsfientligt parti som nu blivit det tredje största i Sverige. Jag trodde vi hade kommit längre! Vilket bakåtsträvande samhälle. Finns det hopp om mänskligheten fortfarande?
 
Detta är ingen politisk blogg, men jag måste få orda. Mer. Så det kommer ett enskilt inlägg om min syn på valet. 
Men nu säger jag godnatt för klockan blev för tok för mycket och imorgon väntar en dag av dansundervisning. 

Höstskruden hemma som kanske får stanna.

Några dagar tystnad här fastän jag ju tänkt titta in.
Fullt upp med jobb och komma hem sent, jobbmöte och beslut att ta, träning, plugg och en hel del jobbmail.
Min fot har sagt ifrån vid några tillfällen men det har jag försökt ignorera till viss del, ja man lär sig ju sin smärtgräns om man säger så efter några år...
Och så har jag sovit så rackarns dåligt denna vecka! Drömt konstigt och vaknat om vartannat. Jag har hört flera som liksom jag sovit dåligt dessa dagar. Det var ju fullmåne, kanske var det den som spökade för oss?
Så imorgon ska jag sova ut utan att ställa klockan och då får jag vakna när jag vill. 
 
Det är mycket politik dessa dagar, det närmar sig ju nu. Jag följer debatten på tv och imorgon tänkte jag förtidsrösta då tiden inte fanns idag. Vad jag ska rösta på håller jag för mig själv, men däremot tycker jag det är viktigt att ta chansen att påverka om man har åldern inne. Jag brukar inte skriva om politik här i bloggen men kan nu inte låta bli att orda lite. Och Sverigedemokraterna... Nej. Ta ert sunda förnuft och tänk efter nogrannt. Vilket samhälle vill vi ha egentligen? 
 
Från det ena till det andra. Ovan bilder från hemmet i den nya skruden! Jag är fortfarande osäker på om det ska stanna. Beige, grönt och vitt. Lugnt och harmoniskt och det jag hade hemma visserligen. Men jag hade ju tänkt lite mer färgsprakande och varmt som turkost, orange eller ljung. Vi får la se.
 
Imorgon vankas Kulturnatten här, d.v.s. kultur av olika slag i staden. Ett väldigt trevligt initiativ. Så jag tillsammans med en del vänner tänkte gå och titta på lite andra vänner som ska uppträda med olika danser. Efteråt har vi middagsplaner tillsammans och ev en fest i sikte. På söndag blir det en tur i svampskogen samt bocka av lite jobb inför veckan. 
Skönt med helg!
 
 
 

Loppistur och att få umgås med vänner.

Åh vilken härlig helg jag hade. 
Både lugn och fylld med roligheter.
 
En hemmakväll i fredags med te, pusta ut och bara ta det lugnt efter en vecka med fullt upp.
För att börja lördagsförmiddagen med fina Rebecka på loppis. Tog bilen och körde till Boden och var där när de precis slog upp portarna för dagen. Ett tre våningshus med bara second hand, det ni. Väl organiserat och med stort sortiment. Att bara få gå långsamt och titta på alla ting, bli alldeles pirrig i magen av allt porslin och skratta åt allt tokigt i klädväg som en tröja lika hal som en skridskobana, eller en uppseendeväckande bh med nitar så man tappade hakan åt uppfinningsrikedomen i den. 
Och fyndade gjorde vi allt, båda två. En randig tröja, en sjal och två ljusfat fick följa med mig hem. Ljusfat ja, som jag letat så länge men inte hittat några som jag tyckt om. Men nu så. 
Fikade i kaféet som låg i samma byggnad och kunde till och med sitta ute, där solen just ville spricka genom molnen. Det gäller att passa på. För att sedan rulla hemåt medan vi pratade ikapp som vanligt. Tänk att orden aldrig vill ta slut.
 
Lördagskvällen var lika trevlig den med, då jag mötte upp Ester med det vackraste håret i stan. Strawberry blonde var det visst någon som sa. Naturligt rött, aldrig en endaste färgning där inte. Och jag har nog skrivit här någon gång förut, om första gången jag träffade Ester, den första skoldagen på gymnasiet, och det första jag la märke till var håret. Det vackra. 
Vi gick till Clarion då hon inte varit där förut och blev tipsad om en drink. Äpple och kanel smakade gott och höstigt. 
Och det var så roligt att få måla naglarna och göra sig fin, för i ärlighetens namn går jag mest i danskläder dagarna i ända. Det är ganska skönt och bekvämt kan jag lova med mjukiskläder, men ibland behöver annat dammas av och få komma ut i rörelse. 
Ja men där satt vi, två vänner från gymnasiet, och pratade och smidde senare planer om en bastukväll. Skiljdes åt efter klockan tio då var och en åkte hem till sitt, men med en härlig lördagskväll rikare och en kommande kväll i sikte. 
En lugn söndag med en promenad, och äntligen tog jag tag i projekt göra-höstfint-hemma. Vi får se om det stannar. Beige, vitt och grönt och bilder kommer sedan. Ja, sämre helg kan man ju ha konstaterar jag. 
 
Liksom förra gången tog det väldigt lång tid att föra över bilderna nu, och vissa kunde jag inte ens föra över. Så nu ger jag upp efter att ha försökt i en timme och önskar er en fin vecka istället.

Fina presenter, dans och helgplaner.

Ny månad har det blivit sedan sist jag tittade in! Min favoritmånad. Och jag har redan skymtat gula löv här och var och röda rönnbär, men luften känns fortfarande ljummen. Pälsar på mig för mycket kläder och konstaterar ännu en gång att det hade nog räckt med det första lagret.
Jag hade tänkt tittat in här i onsdags, och ja även igår, men upptäckte att jag inte hade några nya bilder att visa så det fick faktiskt vara. 
Ovan ett armband jag fick av en av mina danselever igår. Så fint! Och lika glad blir jag varje gång. Förr veckan fick jag ju en teckning av en annan elev. Att få bli överöst av denna omtanke, jag säger då det. Jag känner mig otroligt glad och lyckligt lottad som får möta dessa elever!
 
Och veckan, ja den har rullat på i rasande fart. Innehållit mest jobb, så som det blir när vardagen drar igång igen. Flera pass med dansundervisning, och har även gått in och vikarierat vid sjukdom denna vecka.
Mycket jobb och förberedelse, men roligt att få arbeta och känna uppskattning. 
Även den moderna dansen har dragit igång denna vecka vilket känns roligt att få dansa själv även. 
Känt av bihålorna i veckan, inte bli sjuk nu. Men har ändå varit pigg och jobbat utan vidare bekymmer. 
Och så var helgen här, en helg fylld av roligheter. 
Imorgon lördag väntar en loppistur en tripp bort med en fin vän, och på kvällen vankas en tur på stan med en annan vän. Och så ska jag äntligen försöka ta tag i projekt göra-höstfint-hemma. 
Trevlig helg till er!

RSS 2.0