Födelsedagshelgen.

Så var det måndag igen och sista dagen på marsmånad, jösses.
Men först vill jag berätta om födelsedagshelgen!
I fredags kom så Marcus hit och vi hade en lugn kväll hemma i lägenheten.
Lördagen började med en löjromstoast, som jag längtat.
En tur på stan sedan, inhandla nytt nagellack jag spanat på, fika på Kulturens Hus för att sedan checka in på hotellet vi bokat.
Jättefräscht och fint. 
Som jag längtat. Att få pyssla om sig själv och bara vara och äta och må gott.
Vi åt middag på Pastabacken, varsin pastarätt för att sedan i ganska rask takt bege oss tillbaka till hotellet och äntligen få gå till spaavdelningen.
Vi njöt länge i den varma poolen, testade fotbad, olika bastualternativ såsom ångbastu och en bastu som doftade pepparpynta och där det spelades avkopplande musik, upplevelseduschen som skiftade i olika färger och gick igenom de olika årstiderna (!), samt drack vatten med apelsin i och åt färsk frukt.
Jag kände mig totalt avslappnad och levande, det var alldeles underbart.
Efter en dusch blev det bråttom sedan att byta om för en tur på stan kvällstid. Lite för bråttom då jag inte ens hann sminka mig, men nåväl. 
Gick en sväng på krogen, det var nästan 6 månader sist. 
Helt okej i det stora hela, men det blev mycket folk och trångt och armbågar hit och dit och folk som puttades.
Och människor som borde tänka efter före.
I kön till garderoben sedan innan vi skulle hem blev jag dragen i håret 2 gånger (!) av ett par bakom mig.
Vem gör något sådant? Behöver jag säga att det var helt oprovocerat.
Och jag ångrar lite att jag inte sa något. Jag gav de en blick men inget mer. Ibland är det inte värt att ödsla energi på människor som inte vet sitt eget eller andras bästa. 
 
Söndag och min födelsedag och starta den på bästa sättet med hotellfrukost.
Vi checkade sedan ut och begav oss till lägenheten i några timmar innan Marcus var tvungen att åka hem igen.
Och jag åkte vidare mot mamma på födelsedagsmiddag och vilken 3 rätters sedan!
Förrätt: smörgåstårtsbakelse med gravad lax, räkor, och löjrom bl.a.
Huvdrätt: Fläskfilé med hasselbackspotatis och härlig sallad.
Efterrätt: Bär och frukt med vaniljglass.
Och fina presenter och ett blomfång. Tack mamma!
Tack du fina helg och Marcus för att jag fick stanna upp och njuta
 
 
 

Om att ha fönstret på glänt och tulpaner på bordet under en stressig vecka.

Ser ni att fönstret är öppet på översta bilden? Härligt, och första gången för i år. Solen har legat på och hela lägenheten blev alldeles sommarvarm så jag var ju tvungen att testa öppna fönstret och känna den friska luften.
Fredag och nystädat och fräscht! Och i eftermiddag kom Marcus hit och stannar till på söndag.
Det vankas ju födelsedag för mig på söndag så imorgon tar vi in på hotell, äter middag på restaurang, badar i bubbelpoolen på relaxen och tar en liten runda på stan på kvällskvisten.
Jag längtar och det ska bli obeskrivligt skönt.
 
Nya tulpaner på köksbordet i orange denna gång! Svängde ihop en improviserad middag ikväll och gjorde en liten förrätt med mozzarella bland annat, gott.
Jobb och träning i veckan, plugg, en snabbträff med Rebecka på stan och en hel del fix inför nästa vecka då mina hjälpflickor till danssagan ska komma och assistera till vår föreställning. Allt är tyvärr inte klaffat men i helgen släpper jag det och tar nya tag på måndag efter att ha blivit ett år äldre. 
En ganska stressig vecka då magen gjort sig påmind, och med många bollar i luften att hantera. Skönt att kunna bocka av från listan, och snart är det mesta löst till danssagan.
De små sakerna i vardagen, att påminna sig själv, som att ha fönstret på glänt och känna solen värma, och krispiga tulpaner i orange som lyser upp köksbordet.
 
Ha en härlig helg!
 

Alla dessa människor man möter.

Jag tog en så skön långpromenad i söndags på två timmar. Solen strålade och det var bara att tacka och ta emot. Men så precis när jag var påväg att vända hemåt så träffade jag på en gammal dam. Vi hade aldrig mötts förut och hon sa att hon bodde här i närheten men inte hittade hem. Glasögonen hade hon lämnat hemma så hon såg inte vad som stod på skyltarna, och efter att ha gått kringelikrokar så blev hon alldeles förvirrad sa hon.
Så jag stannade såklart och hjälpte henne och vi gick och gick och försökte hitta till där hon bodde. 
Förargligt tyckte hon nog att det var och beklagade sig över att hon inte kände igen sig.
Vi pratade och skrattade medan vi försökte hitta och hennes blåa ögon såg så vänliga ut och jag pratade högt, högt så det kändes som att hela kvarteret hörde mig då hon hörde väldigt illa, och jag kunde inte låta bli att tänka på morfar lite.
För när man får bli äldre är det ju inte konstigt att hörseln försämras. Och jag tänkte, tänk om det var min morfar (som peppar, peppar är så pass frisk och kry!) hade villat bort sig, då hade jag varit så tacksam om någon annan stannade och hjälpte.
Tillsut hittade vi hem till henne och jag frågade om hon hade nycklarna med sig och hon blev osäker men kände efter i fickorna och hittade de sedan. Vi andades ut och hon tackade för hjälpen och vandrade sakta in och upp för trappan och jag fortsatte min färd hem glad att jag kunde hjälpa henne.
Det känns självklart att hjälpa till där man kan.
Och så tänkte jag på alla dessa människor man möter, kanske bara en gång i sitt liv för ett kort ögonblick, men som ändå lämnar kvar så mycket intryck.
 
 

Gula tulpaner, ett städat hem och att vara snäll mot sig själv.

Ah helg, välkommen!
En trög vecka med plugg som stått still känns det som, men nåja snart är jag i hamn med en uppgift.
Jobb i vanlig ordning och öva på danserna inför danssagan, jag blir pirrig i magen nästan bara av att tänka på det. Det ska bli så spännande och se hur allt artar sig.
En lunch på Dagobert med Lina i onsdags med tillhörande ta-igen-prat. Vi hann avhandla mycket i vanlig ordning och tiden pinnade på, tänk att vi alltid har så mycket att prata om både högt och lågt. Härligt!
Jag fick äntligen höra lite mer om deras Miami resa och om konserten i Stockholm, fina minnen.
Sol i flera dagar men även en hel del snö har kommit, och jag är inte alls förvånad vi är ju bara i slutet på mars.
Jag tar det med ro.
 
Men så kom helgen som sagt, den efterlängtade.
Gula tulpaner fick följa med hem som lyser upp lägenheten, blir alltid lika glad av dessa blomster.
Fick ett ryck och städade av här hemma vilket var välbehövligt. Citrondoft och rent och snyggt och genast kände jag hur jag gick ner i varv, jag trivs inte alls med stök och när jag inte hinner med och saker blir lidande.
Men nu så! Och som belöning lagade jag risotto till mig själv för första gången och dukade fint och tände ljus.
Bara för mig, för min skull.
Tack Gabriella, det borde du göra oftare.
Och så tittade jag i almanackan och fick syn på att jag ju fyller år nästa helg. Va? Vad hände? Jag var helt säker på att det var 2 veckor bort. Snacka om snurrig, såhär förvånad har jag aldrig blivit tror jag.
Jaha, jag börjar väl bli äldre...:)
Nu, fortsätta njuta av helgen!
 

Och äntligen är resväskan hemma igen.

Äntligen nu är resväskan hemma! Idag fick jag efter flera om och men äntligen hem den.
Marcus pappa som skulle på tjänsteresa hit upp hämtade ut min resväska på Arlanda och transporterade upp den och så bestämde vi träff och jag fick igen den och nu lever jag lycklig igen.
Nog för att det är materiella ting, men då allt jag behövde i väskan låg där i, ja men ni förstår...
 
Ingen träning ikväll då tiden blev knapp och jag skulle hämta väskan. Men så danssugen jag varit dessa dagar, letat inspiration, dansat hemma, prövat nya steg. Ibland stannar jag upp och är så glad att jag funnit min plats.
I dansen.
 
En lugn helg hemma och solen visade sig, och en middag hos mamma i lördagskväll. Och fastän vi sågs flera timmar känns det alltid som om tiden går så snabbt. Konstigt det där. Men lika trevligt för det. Och gott, vi åt plankstek och pratade och avverkade i vanlig ordning både det ena och det andra i ordväg. 
Möte på jobbet i söndags och danssagan var i full fokus, tänk att helgrepet närmar sig snart, i början på maj. 
Alltid lika spännande med dansprocessen, från enskilda rörelser att sätta ihop till steg och sekvenser, närvaro och uttryck, att inta scenen och det plötsligt är på riktigt och magen pirrar och publiken är förväntansfull, och allt tränande och kommer vi ihåg alla steg nu? Till en fulländad helhet med barn, dans och glädje till en föreställning.
Underbart.
Och det slår mig att det blir mitt tredje år som danslärare jag får vara med om detta.Och jag kan inte annat än att le.
 
Från det ena till det andra, jag och Marcus var på bio i Uppsala kvällen innan jag skulle åka hem. Vi såg 12 years a slave. En vidrig film som greppar tag och skakar om, håller kvar en ett tag. Har ni sett den? Jag funderade på om jag skulle skriva lite om den, men jag får se. Gripande och helt klart sevärd och har vunnit flera Oscars, inte alls konstigt. 
 
Och bilderna ovan har egentligen ingenting med texten att göra, en härlig tulpanbukett inköptes i helgen för att pigga upp när jag nu kommit hem och flera av blommorna hade strykit med. Och söndagsfrukosten med hallon bara för att det är just söndag. 
 
 

När det ska krånglas.

Hemkommen igen sedan sen onsdagskväll.
Gröna gräsmattor och blommor i folks rabatter har bytts ut mot små snöhögar i norr.
Regn och grått igår, rejäl kuling så träden böjer sig och sol idag. Och i helgen sägs det visst att det ska snöa? 
 
Ja, hemkommen som sagt. Men utan bagage, det är kvar på Arlanda, där ungefär hela mitt liv ligger i den stora resväskan. Det blev visst bråttom och det hade stängt incheckningen så det var bara att låsa in bagaget i förvaringsboxen för att hinna med flyget. Provade minst fem olika boxar innan jag äntligen fick in resväskan och minuterna tickade, Marcus ringde och täckningen var dålig så vi inte hörde varandra, jag sprang till gaten och jag visste ändå inte om jag skulle hinna. 
De skulle precis stänga flygplansdörren när jag kom springande och en flygvärdinna sa: vänta, det kommer visst en till! Puh jag hann, men det var precis med nöd och näppe.
Datorväskan och nycklarna till lägenhetn var det enda jag fick med mig, resten är kvar.
Nu jobbar jag på att få hem allt det andra. Nästa gång blir det definitivt inte en sådan repris kan jag säga!
Ingen kamera och inga sladdar att föra över bilder från vare sig systemkameran eller mobilen finns här, så det blir bilder som jag redan har liggande på datorn som bjuds så länge dessvärre. Och en ny laddare till mobilen fick införskaffas igår innan jobbet. 
 
Jobb på Dansmagasinet igår ja och jag har nu börjat med danserna till vår danssaga i maj, spännande. I år gör vi en saga som baseras på filmen "Modig" och vi ska även hålla skolföreställningar, extra roligt tycker jag!
Tekniken krånglade och jag fick inte musiken att fungera alls under mina lektioner, otroligt frustrerande. 
Då blir man påminnd om  vilken betydelse musiken har för dans och rörelser. 
 
Trött och lite less efter detta krångel. All min planering för danserna till danssagan är kvar på flygplatsen, liksom de flesta av mina kläder, min almanacka, skolböcker och diverse andra viktiga saker. 
Nåväl, skönt med helg och här lyser värmeljusen och de rejäla kulingvindarna har nu avtagit och jag funderar på att köpa lite lördagsblomster imorgon. 
Det blir bra som min vän Hanna alltid brukar säga. 
 
 
 

Vårlikt i söder.

Hej!
 
Här har ni helgen i bilder. Varmt väder med flera plusgrader, sol och blå himmel.
Blommor som slagit ut i folks rabatter och jag smygfotade lite, jag erkänner.
Flera promenader och passa på att njuta.
Och inget plugg denna lördag och söndag, obeskrivligt skönt, nästan saligt, ren lyx rent ut sagt.
Att bara få vara.
Jag lagade romatisk middag som jag lovat enligt kortet jag skickade till alla hjärtans dag.
Och svängde ihop en förrätt med avokado och improviserade.
Det gick visst hem.
Men som vi velat denna helg för vad vi skulle göra. Bio, ta in på hotell, gå ut och äta...
I söndags bestämde vi så äntligen att gå och äta på restaurang, jag riktigt längtade.
Sist vi var ut och åt var i oktober innan hela resan med magen började, så nu var jag taggad.
Men vi blev dessvärre besvikna då maten inte var någon höjdare och vi även fick vänta ett bra tag.
Förrätten var god, men varmrätten var tyvärr en besvikelse och köttet var alldeles segt och rött, för rött för min smak.
Så det blev inte många tuggor för min del och jag kände lite dåligt samvete då jag lämnade så mycket.
Och sedan som ett brev på posten började min mage krångla efter det röda köttet, rackarns.
Sov inte många timmar i natt, så det blir en tidig kväll strax då orken inte varit på topp idag.
 
Imorgon väntar bio i Uppsala vilket ska bli trevligt, och på onsdagkväll flyger jag hem igen för denna gång. 
Trots att middagen var sådär har det varit en härlig kväll med varm luft och vår. 

Lite smått och gott.

 
Nämen oj, nu blev det visst tyst här igen några dagar, inte meningen denna gång heller.
 
Lite nytt inhandlat medan Marcus var hos frisören i Östhammar i onsdags. Passade på att kika i den mysiga inredningsaffären som finns där och som har så mycket fint.
Det blev en handcreme från L:a bruket, har hört så mycket gott om den. Jag har provat flera av deras tvålar och även diskmedel som varit bra. Och sedan blev det ett inköp av Renée Voltaires örtsalt som jag tittat på så många gånger. Lite udda kombination måhända, handcreme och örtsalt liksom, men äsch. Jag har en av sistnämdas lantbuljong som verkligen var bra så nu utökar jag samlingen lite med en till produkt.
 
Middag och semla hos Marcus föräldrar efter hans frisörbesök och lämnade även tillbaka Molly som ju varit här och förgyllt några dagar.
Röda naglar som piffar upp i gråmulet väder, man gör vad man kan. Men i helgen har jag hört att det ska bli sol!
 
Flitigt skrivande på examensarbetet men måste dessvärre skjuta på opponeringen, får gå upp först i början på juni efter samtal med min handledare. Både ock känslor för det. Jag som hade ställt in mig så. Men jag tror att när jag väl går upp med det i juni äntligen kommer det bli riktigt bra, det har redan tagit sig väldigt bra och är uppe i 25 välskrivna sidor nu. 
 
Rosa rosor att förgylla köksbordet med inhandlades redan igår. Dessa blommor alltså, vad skulle jag göra utan dem? 

Hejdå februari, välkommen mars.

Hejdå februari, välkommen mars. Så har vi alltså bytt månad. Igen. 
 
Skön promenad denna söndag och nästan ingen ute på gatorna, molnigt med regn i luften. Varmt.
Harmoni i kroppen, avslappning så välbehövlig. Befriande, kändes nästan som om jag lättade för varje steg jag tog och kroppen likson flög fram. 
Nakna träd som spretar och sträcker sig mot den gråa himlen . 
Snart får ni knoppar som slår ut...
 
Tulpaninköp, färgglada lyser de upp så fort jag närmar mig köket. Låt det vara tulpantid för evigt!
Gränby och paketinköp i lördags, äldsta brorsonen som fyller tonåring, tänk att du fyller 13 nu och tänk att jag lät gammal nu, som en gammal faster, ja jag börjar väl bli mig upp i åren nu kanske... Och jag vill nästan säga att åh jag kommer ihåg när jag höll dig i min famn när du bara var några månader så liten och skör, men det tänker jag bara tyst och skrev det visst här istället. 
 
Sitta länge med frukosten, bläddra i tidningen jag aldrig tar mig tid för att kika i, tända ljus och gå ner i varv.
Lasagnemiddag hos Marcus föräldrar ikväll och vi lånar Molly till på onsdag, snälla, busiga hoppglada hund.
Vintergäck och några näpna snödroppar, det finns hopp om liv och den där våren kommer alltid med all säkerhet och tänk att det bara är precis i början på mars. men visst, det kan komma en snöstorm innan blommorna slagit ut, det är inte omöjligt.
 

RSS 2.0