Jobb, vikariera och en del sorgligt.

Men hej och förlåt!
Ja här blev det visst ett uppehåll på 2 veckor. Jag har försökt föra över bilder till datorn och det har inte gått förrän nu. Och jag resonerade som så att det kändes trist med ett långt inlägg (vilket det brukar bli) utan bilder.
Men nu så, back in track.
Tänk att snart har hela oktober gått, inte klokt ju. Jobbat på i vanlig ordning och hoppat in och vickat i balett. Förra helgen kom Peter hem till mig och vi lagade middag tillsammans. Pratade ikapp i lugn och ro och sedan mötte vi upp lite fler vänner och avverkade Clarion och O´learys. Tog ju en så fin bild på Peter hemma hos mig, men den fick jag inte lägga upp tyvärr, vilket jag respekterar såklart.
 
Den här veckan har rullat på, men egentligen varit ganska känslomässig när jag tänker efter. Av flera skäl. En som jag känner, kände, finns inte längre. Så oerhört sorgligt! Många minnen tillsammans, och plötsligt blir det tomt.
 
Efter mulet, grått och typiskt oktoberväder har vi fått lite sol. Så vackert bland frosten. En gnutta solsken gör så mycket! 
Denna helg har jag storstädat, alltid lika skönt när det är gjort. Funderat lite mer på tavlor, färger och inredningsdrömmar. Ovan bilder på hur det ser ut just nu i vardagsrummet. Om jag är nöjd? Nja... ändrar mig hela tiden haha. Till veckan ska lite posters upp som jag beställt och kanske ändrar jag om färgskalan igen. Blått. 
Igårkväll åkte jag, Peter och Bella hem till Miriam och Robert och deras lilla skatt. Plutten! Åt middag och sedan tog sig de tre förstnämnda in till stan där andra vänner anslöt sig. Blev en tur till Cg:bar och sedan efterfest. 
 
Nästa vecka har mina elever höstlov, skönt! Kommer jobba på kontoret imorgon måndag och sedan ska jag hoppa in och vikariera i några klasser balett. Sedan tänkte jag jobba hemifrån och skapa koreografier inför julavslutningen. Annat inplanerat är att bli bjuden på middag av Rebecka på tisdag, åka till morfar (äntligen, var så länge sen nu!) och träffa Lina vilket också var länge sedan.
Nu: se klart nya Johan Falk-filmen, sedan sovdags.
 
 

Jobb och fortbildning i balett.

Hejsan!
 
Så var söndagen och uppdateringsdagen här! Jag tycker veckorna går så fort, speciellt de senaste. Känns som måndag och sedan blir det fredag igen. Någon som känner igen sig?:)
 
Denna vecka har jag varit på jobbet 7 av 7 dagar. Kontorsjobb, manusmöte och undervisning måndag-fredag, och sedan var det ju fortbildning i balett för Ola Beccau lördag-söndag. Fortbildningen var väldigt bra och intressant, tog med mig en hel del därifrån. Jag har dansat för Ola tidigare för några år sedan, och blev glatt överraskad av den nya kunskapen från helgen. Hade förväntat mig svår teknik med komplicerade mönster, mycket hopp, diagonaler och adagio ute på golvet. Men blev introducerad en helt annan teknik, med en annan utgångspunkt. En som tilltalade mig väldigt mycket och som dessutom passade mig kroppsligt. Spännande! Och kul att lära sig något nytt. 
 
Det blir inte mycket till att fota bra bilder med systemkameran nuförtiden. Varken tid eller lust om jag ska vara ärlig. Men synd ändå! Ska försöka bättra mig lite i alla fall. Håll tillgodo med mobilbilderna ovan.
Vackra höst! Men nu har många löv börjat falla till marken, träden står nakna. 
Ikväll efter fortbildningshelgen och tvätt myser jag inne med tända ljus. Försöker klura på fägskalan här hemma. Gardinerna jag tänkt köpa var slut, och där gick min plan i kras haha. Igår beställde jag ett gäng posters i alla fall, ska bli roligt att se hur de ser ut när de kommer. Har längtat efter att få upp mer tavlor och posters på väggarna! 
 
Trött ikväll, men bara att ladda om för veckan. Då väntar 6 av 7 dagars jobb, ska vicka även. Japp, nu var det visst mycket;) Har inte träffat en vän sedan 3 veckor sedan. Tur att jag trivs med mitt yrke.
Haft ont i halsen till och från ända sedan förra veckan, men inget som bryter ut. Peppar, peppar hoppas ag klarar mig!
Nu ska jag återgå till filmen, en av de nya Johan Falk. 
På återseende!

Höstpiffat balkongen.

Hallåja!
 
Söndag och dags för en uppdatering:)
Veckan började lite halvdramatisk kan man säga... Innan min sista klass på måndagkvällen säger en elev (vuxen) till mig att det troligtvis smugit in lite skumma typer på jobbet, så jag bör nog ta mig ett varv och kolla övervåningen. Vilken tur att Rebecka var där, orädd och klok som hon är. Vi drog en repa och mycket riktigt, två stycken obehöriga hade tagit sig in. Och allt kändes så tragiskt. Ett ungt par, en tjej på 19år och killen var 29 tror jag. Snodde lite grejer och den ena var narkotikapåverkad. Hade ingen fast bostad och ingen familj eller vänner. Vi pratade lugnt med de och resonerade, samtidigt som vi tydligt och bestämt sa att de inte får vara här, och tillslut fick vi ut de. Ja vad säger man... Hoppas de kontaktar socialen.
 
Vidare fortsatte veckan lite mindre dramatiskt med lektioner som vanligt, kontorsjobb, och även manusmöte för nästa års danssaga, samt ett möte för ett eventuellt dansjobb nästa år som gäller babydans. Spännande!
Haft lite ont i halsen under veckan och även ont i vänstra örat i helgen. Ingen förkylningen nu! Tagit det lugnt i helgen och kurerat mig, druckit te och ätit echinagard. Just ja, jobbade ju faktiskt igår lördags. Vikarierade i balett, nivå 2, kul! Det gick bara fint. 
Annars har helgen bestått av tvätt, storstädning (känns så fräscht och rent, njuter!) och en tur till Blomsterlandet och köpt mer ljung och cyklamen. Höstpiffat balkongen. Blev fint, så jag känner mig nöjd:) 
Jag har även så smått börjat göra lite mer höstfint i vardagsrummet och sovrummet. Lite mer ombonat, mörkare färger, och lite mer tyngd och substans var det ja. Snart fixat. Får knäppa lite bilder och dela med mig här sen. Köpte förresten en ny gosig filt till soffan, viktigt med en varm och mysig en. Och även två ljuslyktor på 25%, gäller att passa på.
 
Nästa vecka består av jobb måndag-fredag och ett till manusmöte, och sedan fortbildning i balett lördag och söndag för Ola Beccau. Hoppas jag får vara frisk så jag inte missar fortbildningen. Dags att ladda med ny energi. Nu ska jag återgå till filmen, nya Johan Falk, hurra!
 
 

Höst, inredningsfunderingar och graven.

Hejsan!
Så har en vecka passerat igen. Svisch, svisch. Och oktober har det också hunnit bli.
Det är så vackert ute nu. Löv i alla möjliga kulörer. Och helgen bjöd på sol även, härligt. Hösten är sannerligen här då luften är alldeles krispig. Ikväll kändes den riktigt kylig till och från tvättstugan. Men jag njuter, njuter av hösten och alla vackra färger.
 
Passade på att ta en bild efter min sista dansklass i tordags, det var inte igår. Och dansade loss när alla eleverna hade gått:)
I måndags var det dock inte kul på jobbet. Nåja, delar av kvällen. Musiken fungerade inte och där står man alldeles handfallen. Hämtade en trumma och försökte göra lite ljud själv. Musik och dans går som bekant hand i hand för mig. Utan musiken blir dansen många gånger inte lika fulländad. Tillslut löste det sig i alla fall. En bit av kabeln hade gått sönder visade det sig, ja inte så konstigt att ingen musik ville ljuda. 
 
En lugn helg har det varit. Och en del tråkigheter för andra jag känner, då älskade människor och djur somnat in. 
I lördags åkte mamma och jag till graven, har inte varit där på snart ett år. Kändes bra att få göra fint med ljung, en prydnadsängel och tända ett ljus. Vi åkte sedan vidare mot den större staden och passade på att strosa runt och äta lunch. Mysigt, om än själva beställningen kring lunchen var under all kritik. Jag brukar nästan aldrig säga till, men var tvungen att ta till orda om än vänligt men ganska bestämt. Världsliga saker, nåja.
 
Passade på att köpa lite mer höstblommor när vi ändå var på Blomsterlandet. Ljung och en silvergirland blev det. Tror faktiskt jag ska köpa ytterligare någon blomma då det såg lite tomt ut i planteringen jag gjorde. Kul att göra höstfint! Och på tal om det så är jag såå sugen på att hösta till det lite här hemma. Lite murrigare färgskala, men har inte bestämt mig för vilken ännu. Antingen åt senapsgult eller mörkblått/ljunglila hållet. Det ljusgröna jag har i vardagsrummet nu är fint och jag har varit så nöjd, men nu behövs lite mer substans och något kraftigare känner jag. Något annat jag ska ta tag i är mitt sommarprojekt som inte blev klart haha. Mer tavlor på väggarna! Kul! Jag återkommer med vardagsrumsbilder (när jag bestämt mig för färgskalan) samt tavelväggarna.
Nu väntar sängen strax, sov gott!

RSS 2.0