Stranden, restaurangbesök och mammas födelsedag.

Hej!
 
Nämen äsch, nu blev det flera dagars uppehåll igen.
Sista dagen i juli idag, tänk att det redan är augusti imorgon. Den här sommaren har gått extremt snabbt tycker jag!
Och på måndag börjar jobbet igen. Igår var jag på stan och införskaffade en ny vit krispig och luftig skjorta, för nu blir det bara kontorsjobb fram till slutet av augusti. Och sedan drar ju själva dansundervisningen igång. 
En ny mobil har jag också! Min gamla var helt slut, så nu kan jag äntligen nås ordentligt igen.
 
Mycket matteplugg har det blivit dessa dagar, snart är det dags för sista tentan. Och ja hur går det då? Både bra och dåligt. Det är mycket att ta in och lära sig, som måste få smälta och mogna. Men sakta, sakta, hoppas jag allt hinner landa innan den 21/8. 
 
Förutom matematik har jag hunnit vara en kort sväng på stranden och ätit gott på Pastabacken. 
Mamma fyllde år i onsdags, och ställde in sitt sedvanliga tårtkalas i stugan då det regnade. Istället blev det 3-rätters middag hemma hos henne, bara jag och hon. 
Presenter och god mat och mycket prat, en fin kväll! Men också en del sorgligheter... 
Mycket sjukdom och flera personer som har dött. Ingen nära denna gång, men lika tråkigt för det. Det är alltid svårt när någon ska tas ifrån de som lämnas kvar. Livet och döden, så nära och ändå så långt ifrån. 
 
Idag är det fredag och efter lite regn lyser solen och det blir nog ett restaurangbesök. Sista helgen innan jobbet drar igång alltså. Må väl!

En stycke second hand väska, vattenläcka x 2 och mobilkrångel.

Hej!
 
Förlåt för bloggpausen, det var inte meningen!
 
Jag har bl.a. sysselsatt mig med att plugga en himla massa matematik. Om lite mindre än en månad skriver jag min sista tenta, i just matte. Och jag sliter mitt hår ibland. Och ler ibland i smyg av vad jag åstadkommit. Matematik alltså, ger en väldigt mycket huvudbry enligt min mening.
 
Marcus har semester igen och kom hit i förra veckan. 
Middag på Färjan (som var god men kall och jag klagade för första gången i mitt liv på maten som tyvärr inte blev bättre) och en tur till Hägnan. En hel del regniga dagar med regnkaos där räddningstjnsten fått rycka ut, men så fick vi två soliga igår och idag. Hurra!
 
Annat tråkigt: 2 (!) stycken vattenläckor på 1 dygn och utan vatten, men nu verkar det vara i sin ordning igen även om trycket i kranen inte är helt hundra. 
Och min mobil. Som krånglat något som bara den! Ja egentligen sedan i maj. Men nu har den bara blivit sämre och sämre. Man når mig bäst genom att ringa! Att sms:a går ibland, och många gånger ibland inte. Tog tag i saken och skulle köpa ny mobil nu när jag äntligen bestämt mig för en, men den visade sig vara slut i hela stan. Nu är telefonen beställd iaf, och får den i bästa fall i nästa vecka. I-landsproblem verkligen. 
 
Avslutningsvis till något roligt: ett second hand fynd jag gjorde för några veckor sedan. En ljusgrå liten axelremsväska med gulddetaljer. Andas mormor/farmor och jag gillar den skarpt. 30 riksdaler. Tack!
Trevlig helg!
 
 

1 dygn i mammas stuga.

Hej fredag!
 
Solen har tittat fram idag, jag har cyklat in till stan i eftermiddags och letat födelsedagspresenter och njutit av värme i luften. Härligt! 
Igår skrev jag på lägenhetskontraktet och skickade in (jippie!), och sprang även på en gammal vän i samma veva. Som visst blivit 2 barnsmamma. Så roligt och grattis! Tiden går så fort, vi konstaterad att sist vi sågs hade de "bara" ett barn som då var litet och låg i vagnen. Och nu har de två. Vilken lycka, och tiden flyger verkligen!
 
Jag åkte till mammas stuga tidigare i veckan, närmare bestämt tisdag-onsdag. 1 dygn av natur, lugn och havluft. Träffade min kusin Frida som var uppe och hälsade på från Småland, och även hennes föräldrar. Så roligt att få ses och umgås! På kvällen åt jag och mamma middag i stugan och pratade ikapp och gick sedan över till min morbror och hans frus stuga. Där var även en av mina andra kusiner som också var uppe nu. Och jag vi fick även se bilder på nytillskottet, deras lilla bebis. Ja, de har ju också blivit två barnsföräldrar tidigare i år. 
Onsdagen började med en härlig dusch. Ja det är ju lite primitivt i stugan, men det går det med såklart. Känslan att hälla en hink med varmvatten  över sig, ja jag säger bara! Oj så skönt. Underbart befriande!
Åkte förbi morfar en snabb sväng. Hade tänkt åka förbi ytterligare en av mina kusiner och även där hälsa på de senaste nytillskottet (ja det är mycket barn i dessa tider nu), men det blev lite kort med tid så det får bli en annan gång. Så jag och mamma åkte in till centrum och åt lunch och kikade i lite affärer, vilket inte hör till vanligheterna. Men trevligt! Och sedan åkte jag hem igen. 
Kommer dock åter en kort sväng redan nästa vecka. 
Trevlig helg!

En rolig nyhet, 30års kalas och något tråkigt, en blandad mix.

Hej!
 
8 dagar. Ja, så många dagar sedan sist var det jag bloggade. Dagarna pinnar på och har fyllts med både det ena och det andra. Så det blev visst så bara.
Många regniga och grå dagar har det varit och värmeljus har tänts om kvällarna. Mysigt, men lite märkligt kanske att det går åt så mycket ljus denna årstid, så mycket att ljusförrådet har behövts uppdateras.
Marcus har haft semester och varit uppe här, men nu åkt söderut, och kommer upp om en vecka igen.
 
Och nu ni, efter mycket letande kan jag meddela: en ny lägenhet är fixad till hösten! Så skönt. En stor och rymlig 2:a med härlig balkong mot grönområde. Inflytt 1/10. Hurra!
 
Här har det varit hamnfestivalen i helgen och solen har faktiskt visat sig. Det blev en spontantur på fredagkvällen. De få artisterna jag tänkt lyssna på blev det inget av dock, lite tråkigt. 
I lördags var det så tårtkalas och fest för Ida och Stina som fyllde 30 år i fredags! Quiz och ordlekar, glada skratt och bra stämning. När de andra gick ut så åkte vi hem, jag, Lina och Micke. Tack för en härlig kväll!
 
Söndag och storstädat idag, doften av citron fyller lägenheten. Sitter dock med blandade känslor i kroppen. En tråkig händelse har ägt rum i helgen. Och jag funderade på om jag ens skulle nämna något här. Utan att gå in på vad, så ordar jag lite ändå.
Vi tänker alla olika, agerar olika. Men att bete sig hursomhelst är inte okej. Jag blev chockad, det trodde jag inte. Så respektlöst av dig, jag blev sårad av dina ord. Och arg så tårarna rann när jag gick därifrån. Jag skulle kunna skriva mer (för jag har god lust!) men väljer att inte göra det. Idag, såhär några dagar efteråt, är jag fortfarande arg. Jag som nästan aldrig är arg, jag kan nog räkna på en hand hur många gånger jag blir arg på ett år. Det ska mycket till och jag har låång stubin. Besviken och ledsen är jag. Hur kunde du? Man kan skylla på än det ena, än det andra, men det finns inga ursäkter. Tänk att det ska vara så svårt att bete sig som folk för vissa människor.
 
Imorgon åker jag i alla fall till mammas stuga för en dag eller två. Och träffar min kusin från Småland innan hon åker hem på onsdag. Det ser jag fram emot!
 
 

Rosens dag, lägenhetsletande och en bebis har kommit till världen.

Hej!
 
Julimånad har anlänt. Både med värme och kvavt i luften, men också grått och regn. Få se om vädret kunde bestämma sig någon gång? 
 
I torsdags var det rosens dag, och det firade jag med att gå till Blomsterlandet och inhandla lite fint. Blev både en pionbukett och en ros och en marguerit. Mycket nöjd!
 
Jag har även varit på lägenhetsjakt och nu ni börjar det i alla fall närma sig. Hoppas jag. Spännande, och i nästa vecka får vi nog se!
Lina och hennes Micke kom hem från Italien i torsdags. Så jag och Lina passade på att fixa det sista med presenterna till våra vänner som fyller 30 i nästa vecka. För då blir det tårta och fest, trevligt!
Sprang på Rebecka i veckan, i samma sekund som jag tänkte på henne, och sällskapade på h&m en sväng. Fint, då vi inte hinner ses nu på några veckor. 
Passade på att träffa mamma igår på middag hemma hos henne då hon var hemma från stugan. Regnet strilade ner men vi myste inomhus och avverkade både det ena och det andra. 
 
Men det bästa av allt denna vecka, ja det sparar jag nu tillsist. Jag och min vän H sms:ade i måndags och jag hörde mig för om läget. Ja det är nämligen bebistider på gång. Jag delade med mig av min dröm där hon skulle få barnet 2 dagar senare. I torsdags plingade det till i mobilen. En dag före bf hade deras lille prins tittat ut, nämligen på onsdagen precis enligt min dröm. 
Stort grattis igen till er, så efterlängtat och roligt!!<3
 

RSS 2.0