Lite höstigare i soffan och smärta som går över och kommer tillbaka.

Hejsan!
 
Ja ser ni, här kommer ju bara inlägg efter inlägg. Ibland så:)
Höstlov var det här och sista oktober idag även. Det vita ligger kvar och bäddar in, så fint. 
För att tänka på något annat här så bytte jag ut några kuddfordral i soffan i vardagsrummet. Jo, jag tror nog de får stanna. Lite mörkare, lite höstigare. Bra så.
 
Börjar ju bli tjatigt nu, sjukdomsläget.
Fick sova en HEL natt utan smärta inatt! Kunde vända mig och ta mig upp från sängen utan ett endaste "aj". Tog ju en tablett igårkväll innan jag skulle sova, och nu verkade det som om det äntligen vände. Kändes ju som ett mirakel efter 4 veckor av smärta! Gick upp 7.30 och tassade runt i lägenheten, provade att böja mig ner. Inte ont alls. Hurra! Funderade, gick och la mig igen för att gå upp 8.30 och göra om samma procedur. Hurra då också.
Så jag tog beslutet att inte ringa vc. Det är kanske nu det vänder och medicinen börjar göra verkan? 
 
Försökte sova lite till då jag ändå var trött. Har insett att smärta 24/7 har tagit på krafterna, hm. Ringde mamma och berättade de bra nyheternan, la på och skulle sedan äta frukost. Pang! Där kom smärtan som ett brev på posten, och håller i sig fortfarande. Tog medicinen, men då den inte gett någon effekt efter 2 timmar började jag inse att den nog inte skulle göra det den här gången. Var bara tillfällig lycka. Så fick avboka frisörtiden, den jag väntade på i flera veckor, och ringde även för att ställa in min enda lektion den här veckan, för mina vuxna i behov av särskilt stöd. Typiskt.
 
Så ja, oavsett om jag är pigg som en lärka eller har ont och knappt kommer upp ur sängen så ringer jag vc igen imorgonbitti! Det verkar ju inte riktigt vilja gå över det här.
Jag är inte den som vanligvis brukar klaga, men detta går inte längre. Att sitta, ta sig upp och klä på sig är ett större projekt, blir alldeles svettig. Har ingen ork och måste sova mitt på dagen/eftermiddagen för att ta mig igenom resten av dagen. Drar mig för att åka och handla mat då jag har NOLL energi. 
Idag när jag skulle böja mig ner fick jag så ont att jag ramlade ihop på golvet och blev liggande. Och mobilen låg utom räckhåll på sängen. Detta är ju inte normalt! Tog mig i alla fall upp tillslut, men känner mig som 100år, och inte som den 31-åriga danslärare som jag är...
Nej, vårdcentralen imorgon. Och nu måste de göra en utredning!
 
 

Ännu mer sjukdomsuppdatering och blommande orkidé.

Hej!
 
Ja ni, vilken helg. Jag har haft så ont och känt mig alldeles orkeslös.
Trodde knappt jag skulle orka ta mig till Rebecka som tagit sin examen som distriksköterska. 25 minuter innan fikat skulle börja tvekade jag och var så velig. Mamma kom och hämtade upp mig då jag ändå skulle sova över hos henne och så åkte vi sedan hem till Simon och Rebecka trots allt. De hade ordnat det så fint! Och många blommor och paket hade hon fått. Välförtjänt!
Så vi stannade en stund, jag och mamma. Och de hade fått det om än finare än sist! Jag kände mig dock lätt yr och vimsig och inte som världens piggaste kompis. Orkade inte stanna så länge som de andra så jag och mamma åkte hem till henne. 
Och det var faktiskt skönt att få vara hos mamma. Att ha någon där. Kommer ju knappt upp ur sängen...
Provade den nya medicinen som jag inte egentligen tål. Gick bättre än väntat då jag inte behövde bo vid toaletten i alla fall, ursäkta informationen. Men jag vet inte om den gjorde någon skillnad. I en kvart kändes det bättre ungefär. Men sedan ungefär samma läge. Sovit som en kratta, känns som ett stort skämt att bara få sova ca 4-5 timmar per dygn och då upphackat. Usch. Idag har jag dock inte haft lika ont i revbenen, men däremot i svanskotan. Skulle träffat några vänner idag, men fick ställa in tyvärr.
 
Sedan ikväll är jag hemma hos mig igen. Imorgonbitti ska jag ringa vårdcentralen igen. Ja, det var ett fasligt flängande dit. Men vad gör man när smärtan pockar på och man knappt står ut? Hatten av till alla som lever med kronisk värk 24 timmar om dygnet!
Jag har frisörtid imorgon eftermiddag även, som jag längtat, men kommer förmodligen behöva avboka tiden.
Vill säga tack till min moster och mamma speciellt och även andra vänner som hört av sig och frågat hur jag mår!
 
Försöker se det positiva i det som finns, tror det är viktigt.
Det har snöat och vägen är täckt av vitt, vitt, vitt. Världen känns lite mjukare. 
Gläds åt min orkidé som äntligen fått knoppar! Hur var det nu... Blommor, livets liv? Japp. 
 
 

Hemmets skrud just nu och mer sjukuppdatering.

Hej!
 
Så har man varit hemma från jobbet en hel vecka då. Jag har kollat av mailen och tog ett jobbsamtal idag, men annars har det varit väldigt lugnt. Vilat och fokuserat på att bli frisk.
Trivs ju så bra här hemma, känns som om jag fått det ungefär så som jag vill ha det. Funderar fortfarande på om jag ska byta lite kulörer i vardagsrummet, d.v.s. byta kuddfodral och ev. gardiner. Men har inte kunnat bestämma mig haha. Angenäma problem. Jag tycker det är kul att byta färger efter årstiderna för att få lite förändring. Det behöver inte vara något stort eller dyrt, som sagt att bara byta kuddfodral gör så mycket.
Nåja, här ser ni lite detaljer och bilder från hemmets skrud.
 
Uppdatering om sjukdomstillståndet då.
Jag har ju som bekant så ont i revbenen framtill på min vänstra sidan. Samt även i svanskotan om jag inte nämnt det. Kan knappt sitta eller ta mig upp ur sängen. Känner mig som Agda 95 som vankar fram. Skämt å sido, behöver jag säga att "åhej å hå" ingår i mitt dagliga konverserande här?
Tabletterna har inte hjälpt alls och sedan i torsdags tycker jag att det har blivit värre. Usch, det känns som om jag blivit överkörd av en bil, alldeles mörbultad. Har så ont. Det känns som om ryggen ska gå sönder.
Ringde vårdcentralen igen och fick en tid hos en annan läkare igår. Blev undersökt och fick lämna blodprover. Hon skulle sedan prata med sina kollegor för att höra om jag kan få remiss till magnetkameraröntgen eller skiktröntgen. Läkaren skulle ringa mig imorse om hur det blir men hon ringde aldrig. Och jag har fortfarande ont... Så, så är läget nu. Fick i alla fall en ny medicin utskriven som jag tänkte prova imorgon, och hålla tummarna för att jag tål. Bävar för att magen ska balla ur totalt... Vi får se.
 
 
Samlar kraft inför morgondagen. Min sjuksköterskekompis Rebecka har vidarutbildat sig och är nu examinerad distriktssköterska. Hurra så bra du är!! Imorgon bjuder hon på fika och jag hoppas på att jag orkar gå.
 

Mer ljung och prydnadskål och sjukdomsläget.

Godkväll!
 
Här kommer ett inlägg mitt i veckan.
Jag fotade en del i helgen, och tänkte att jag skulle visa er de senaste inköpen till balkongen. Vit och rosa ljung och vit prydnadskål. Det är bara så fint tycker jag. Och höstigt. Tog även kort på min ena pelargon som står där ute och sällskapar och var så fin. Men så poff plötligt kom ju frosten. Nu ser den inte ut så. Rackarns, skulle tagit in den tidigare! 
En kvist med en annan pelargon hade ramlat av så den satte jag i en gammal loppisfyndad blommig kopp. 
Blommor alltså, livets liv helt enkelt.
 
Ja annars då. Är ju hemma från jobbet hela den här veckan p.g.a. revbenen. Var dock tvungen att åka in igår för ett möte som även tog en oväntad vändning. Vi hade manusmöte inför danssagan i maj. Men så tog vi beslut om att göra en annan saga än vi tänkt, då den första vi hade i åtanke inte kändes helt rätt. Kan skriva mer längre fram.
Äter medicin och vilar. Men trots att jag äter högsta dosen gör det ändå ont och jag känner ingen skillnad.
Så imorgonbitti blir det att ringa vårdcentralen igen. Jag har ju inte fått någon exakt diagnos, så en utredning är nog på sin plats när detta inte vill gå över, trots medicin och vila. 
Känns så konstigt att vara hemma och inte få undervisa. Sov dock som en kratta i natt då revbenen smärtade och jag inte kunde hitta en bra ställning att sova i. Har känt mig som en zoombie hela dagen. Så då kändes det i alla fall lite bättre att få vara hemma.
 
Jag har även tänkt på dig där uppe, och drömt om flera gånger nu. Jaha, nu börjar den igen. Perioden. Den som alltid kommer varje år. Bara att ta sig igenom. Precis lika jobbigt som tidigare. Som river upp och rör om i känsloregistret. Men det är så.
Starka minnen finns alltid kvar.

Sjukhus och röntgen och inställda lektioner.

Hej!
 
Vilken vecka det varit. Här kommer fortsättningen på de onda revbenen...
Började måndagsmorgonen med att ringa vårdcentralen, och fick en tid några timmar senare tack och lov. Träffade en läkare som undersökte revbenen och nämnde något om att det kanske kunde vara en blödning. Jag fick en remiss till röntgen och fick åka direkt till sjukhuset. Väl där möttes jag av en kollega som skulle utföra det hela.
Jag är ju inte vidare förtjust i sjukhus och vårdcentraler så detta lugnade mig faktiskt. Skönt!
Det posititva var att röntgenbilderna inte visade några sprickor som förra gången! Men då man endast kunde se bilder på skelettet så kunde man inte se om det var något fel på mjukdelarna. Jaha.
 
Jag har undervisat hela veckan, dock i så lugnt tempo som jag bara kunnat! Väldigt svårt, men har tvingat mig till att verkligen ta det försiktigt. 
I fredags var jag ledig. Handlade mat till jobbet som vi skulle ha under vår fortbildning och gick sedan på stan en sväng. Skulle leta present till en viss Rebecka som tar sin examen som distriktssköterska! Kände mig dock så konstig efter ett tag, lite yr och svårt att koncentrera mig och ont i revbenen så åkte hem ganska snabbt. 
Idag söndag har vi haft fortbildning i balett på jobbet för Emma Idén, kul! Hon höll en praktisk lektion följt av samtal efteråt. Jag var med såklart, men fick sedan så ont i revbenen att jag var tvungen att sitta ner resten av tiden. 
Ringde sjukvårdsupplysningen när jag kom hem på eftermiddagen som tyckte att jag borde sjukskriva mig en vecka. Och äta en starkare dos av pronaxen.
Efter VÄLDIGT många om och irriterande men. Nu har jag bestämt att jag är hemma till veckan! Känns så tråkigt och jobbigt då jag är så envis och plikttrogen. Men samtidigt nödvändigt om detta ska gå över någon gång. Vad det nu än är... Om det inte blir bättre inom en vecka så ska jag ta en ny kontakt med vårdcentralen och hoppas på att få bättre svar.
Tröstar mig med presenten jag fick av en elev i veckan (se sista bilden ovan). Alltså haha vad säger man?! Tack!:)
 
Till något annat. Här har det varit frost och minusgrader och blivit kallt. Men vackert är det fortfarande!
Nu är det verkligen babyboom överallt! Oj så många jag känner som är gravida. Nästa år blir många första- andra- och tredjebarnsföräldrar. Det ni. 
Nästa gång jag tittar in här så tänkte jag visa bilder på de blommor jag köpte senast till balkongen, och även inredningen här hemma. På återseende!
 
 
 

Ont i revbenen, drunkningsolycka och en utekväll.

Hej!
 
Vilken vecka detta varit.
I måndags precis innan min sista lektion för kvällen så såg jag hur det blinkade blått ljus utanför fönstret. Tänkte inte så mycket mer på det då det ofta är många uttryckningsfordon som åker förbi där. Så började min balettklass och jag tyckte det blinkade bara mer och mer blått ljus därute. Och kort därefter hörde vi ett märkbart ljud... Jag trodde först det var militären. Men en helikopter cirkulerade precis ovanför huset där jag jobbar.
Vi förstod att en större olycka måste ha skett och stod och vi spanade för att försöka se något. En speciell lektion blev det. Det visade sig vara en man som fallit i vattnet, och som senare hittades död, som de sökte. 
Fy så hemskt!
 
Annat utöver det vanliga. I två veckors tid har jag haft ont i revbenen på den vänstra sidan. Och smärtan har blivit värre för varje dag som gått. Då jag för några år sedan fick några sprickor i revbenen misstänker jag att det är samma jag fått. Vad är oddsen för det? Det gör ont att andas, när jag skrattar och hostar. Och efter att ha hållit i några dansklasser och ibland gått på en klass själv och tränat så gör det minst sagt ont ja. Ringde vårdcentralen i fredagsmorse. Fanns inga lediga tider såklart. Så ska ringa igen imorgonbitti då det inte gått över. Fortsättning följer...
Har även sedan igår haft så ont i svanskotan. Och känt att det stuckit till på högra sidan av revbenen. Alltså vad händer med min kropp...? Kalkbrist?
 
Helgen gick snabbt. Mitt i all städning och tvätt så ringde Lina i lördags och undrade om jag ville följa med till Storheden. Hade egentligen inte tid, men varför inte tänkte jag för att få in lite mer spontanitet i livet haha. Köpte lite mer ljung och prydnadskålBlomsterlandet. Glömde dock att fota.
På kvällen träffade Peter och David hemma hos sistnämnda för lite vin. Många skratt, sång och roligheter. Åkte sedan in till stan och gick till Cg:bar och O´learys där jag även sprang på Lina. 
Nu, titta klart på Beck!

Att hösta till balkongen och en del vänfunderingar.

Godkväll!
 
Hur snabbt kan veckorna gå egentligen? Tycker verkligen dagarna bara svischar iväg!
En helt vanlig vecka här, och nu börjar jag äntligen känna att det lugnar ner sig på jobbet när det kommer till det administrativa. Alla elever är insatta i sina grupper, mailen med diverse frågor har minskat och nästan alla fakturor är utskickade. Skönt!
Jag hade en väldigt härlig danslektion med mina vuxna i behov av särskilt stöd i onsdags. Sån energi, verkligen roligt.
Två danspass har jag också fått till, för egen del, jazzdans och jumps and turns. Bra där.
 
En lugn helg. Handlat mat och köpt blommor på Blomsterlandet i lördags. Nu var det dags för lite mer höstigt! Var även på stan som hastigast och tänkte boka frisörtid, men det var stängt. Behöver toppa håret, ska bli skönt att fräscha till det. Har dock funderat på att klippa kort(are). Men det skulle säkert inte gå med mitt tjocka svall haha. 
På kvällen åkte jag till mamma på middag. Plankstek och päronpaj stod på menyn. Gott. Och massa prat i vanlig ordning. 
Söndag, laga matlådor inför veckan och dammsugit. Och rensat på balkongen. Jag har slängt gamla sommarblommor och planterat ljungen och prydnadskålen jag köpte dagen innan. Men mina pelargoner står sig så fina än så de får såklart vara kvar. Blommor alltså!<3
 
Det har visserligen regnat en hel massa dagar här. Men ändå är oktober så fin tycker jag. Alla löv och färger. Med lite sol på det (när den visar sig) så är hösten som bäst.
Har varit sugen på att fixa om lite här hemma. Eller byta lite kulörer i vardagsrummet rättare sagt. Men har inte haft tid tidigare, och nu kan jag inte bestämma mig för vilka färger. Världsliga problem jamenvisst.
 
Min kompis som legat inne på sjukhuset en vecka har i torsdags fått åka hem. Nu hoppas vi på att allt blir bra!
Jag har även tänkt en hel del på det här med vänner och nära vänner. Hur vissa hakar upp sig på småsaker och måste anmärka och beklaga sig. Så onödigt tycker jag. Och tråkigt. Speciellt när en annan jobbat som ett djur och försökt allt man kan. Men det duger ändå inte. Nåja, jag ska inte beklaga mig jag också;) Ibland måste man bara släppa saker. Men ibland får det mig att tänka, och kanske särskilt efter flera händelser och kommentarer, vilka som är mina närmsta. 
 
Dags att återgå till Beck, bra avslut på söndagen som för övrigt blivit en av mina favoritdagar i veckan!
 
 
 
 
 
 

Några soliga höstdagar, träffa Lina och sjukhusbesök.

Hej!
 
Några dagar med sol har vi fått, och det måste man ju föreviga. Älska hösten med alla färgglada löv och soliga dagar! Dimma har det visserligen också varit, ett tjockt mjölktäcke så man knapp kunnat se många meter framför sig. Och nu har det visst blivit oktober. Snart har ju hela året gått! Undrar just om man skulle hinna åka till graven innan det blir alltför halt.
 
Jobbat på i vanlig ordning, med mina två olika jobb numer. Äntligen börjar det snart lugna ner sig på det administrativa. Så skönt! 
 
I fredags eftermiddag hade vi styrelsemöte och årsmöte på jobbet. Och så avslutade vi med sedvanlig middag. Den här gången på Café Metropol. Kul att prova något nytt, och inredningen var så fin! Tyvärr var min maträtt väldigt okryddad, även om pastan var krämig. Men finns ju salt och peppar vid sidan om:)
I lördagskväll fick jag äntligen Lina! Tillslut hittade vi ett datum då båda kunde:) Hade med en liten pepp-present från Ida, Stina och mig. Fick se nya lägenheten, så fin, och träffa katterna. Jag hade tagit en allergitablett innan, ja jag har ju sagt sagt gått och blivit allergisk mot katter. Gick mycket bättre den här gången! Kände fortfarande av lite allergi, men bara lite. Tack för det.
Efter vi varit hemma hos Lina begav vi oss till en kompis till henne, Ida, som hade fest. Kul att träffa lite nya människor! En del spel och lite vin, och sedan promenerade vi in till stan. Jag och Lina gick till Savoy lite otippat, har bara varit där ca 2 ggr. Kul kväll ändå allt som allt! Även om kanske vissa saker var... ja typiskt krogen. Enough said.
Träffade även min kusin Sara utanför Savoy som firade sin 30års dag, kul!
 
Annars har helgen varit lugn och kort och ena sidan. Städat och tvättat ni vet. Men också dramatisk.
Kom hem för någon timme sedan från sjukhuset. En kompis till mig som ligger inne sedan några dagar. Och jag tänker så på dig nu<3 Nu hoppas vi det snart vänder!
 

RSS 2.0