Lite höstblomster på sin plats.

Helgen, vad du svischade förbi fort! Verkligen. Jag hann ju knappt blinka.
Efter en tur på universitetet på fredagen för diverse fix fick det bli en promenad till Blomsterlandet.
Lite härligt blomster att inleda helgen med var ju på sin plats.
Plättar i luften, bollkryss och en murgröna fick följa med hem, och även en så vacker blågrön blomlåda. Med lite avskavd färg, som om den stått utomhus i flera år, så där som jag gillar.
 
Lördagsförmiddagen började med fotografering på jobbet, nya bilder till hemsidan skulle tas.
Och passade på att gå en sväng på stan när jag ändå var där. Funderade över hur jag vill ha det hemma, färgskala m.m. Det blev inget nytt inhandlat, däremot leta i garderoben och se över vad jag har väl hemma. Göra om med små medel ni vet. Jag tror det får bli grönt och beige. Kanske. Fast egentligen var jag sugen på orange eller mörk turkos, någon härlig färgklick som piggar upp. Men de blå paislegardinerna hänger fortfarande kvar och jag slås över hur det brukar bli varje höst. Övergången mellan sommar och höst, ja även om hösten är min absoluta favoritårstid, så har jag alltid lite svårt att släppa den blåvita sommarinredningen, den ljusa, lätta, den som är så jag. 
Men ge mig en vecka, sedan är jag höstredig I think.
 
En promenad i rask takt i härlig sol, storstädning och rengöring av ugnen, det var min lördagskväll. Och ibland får man förgylla en lördag med sådant för att det behövs. Letade musik i vanlig ordning och hittade flera låtar till nya koreografier.
Och tur var väl det för söndagen startade med en förfrågning om jag kunde vicka för en lärare i modern dans imorgon på jobbet. Ungdom/vuxna nivå 1, vilket ska bli spännande, och som ni förstår tackade jag ja. Så här har koreograferats dans och gått igenom morgondagens lektion. 
Även en trevlig fika med Ida som var här i staden har också hunnits med, tvätt, och sen tacomiddag hemma. Nu lite finslip av dansen, innan sängen och en morgondag fylld av fullt upp. 
 
Att ladda över bilder ikväll gick visst segt och detta inlägg tog betydligt längre tid än vad jag tänkt, men nu så.
 
 

Storebrorfödelsedag, Rebeckalunch och fina saker.

Puh vilken dag, allt har gått i ett! Ja hela veckan faktiskt, fullt på schemat. Men jag klagar inte, är härligt med många bollar i luften ibland, så länge det känns bra i magen.
Och dagen idag ja, hurra, hurra för idag är det storebrors födelsedag! Jämnt dessutom. Tyvärr kunde jag ju inte vara där och fira personligen men ett telefonsamtal fick det naturligtvis bli och det var inte dumt det heller.
Hoppas din morgondag blir minst lika spännande med överraskningar på eftermiddagen!:)
 
Och så veckan.
Fullspäckat med jobbförberedelser och dansundervisning som jag gillar. 
Efter kvällens danspass fick jag en så fin teckning av en av eleverna. Tack! Det går alltid rakt i hjärtat, dessa fina barn som tänkt på mig, denna omtänksamhet. 
Fick även veta andra fina saker, som t.ex. att någon köat i flera år för att få en plats och dansa och bara ville gå för mig. För mig? Jag blir alldeles rörd, glad och hänförd. Tack!
Idag kom även ett mail som gladde mig extra mycket. Något jag väntat på och gått och undrat över länge. Snart, snart kan jag avslöja för då vågar jag.
 
Jag har även hunnit med en trevlig lunch med Rebecka igår onsdag och en tur på stan. Och äntligen fick hon sin försenade födelsedagspresent. Prata i lugn och ro medan vi avnjöt en god ceasarsallad och avverkade samtalsämnena. Högt och lågt i vanlig ordning. Mycket jobbprat och även en del höstinredning, vi var visst två som längtade till mörkare färgskala och att få göra fint hemma. 
Ovan förra söndagens laxmiddag hos mamma, en hemmagjord frukostsmoothie från en dag denna vecka då lite mer tid fanns och en somrig kycklingsallad. Blev visst mycket matbilder, men så fort september är här och löven skiftar i alla världens färger slår jag vad om att det blir mer naturbilder.
Önskar er nu en trevlig helg!

Äntligen dessa blå gardiner.

 Hej!
 
Så har jag betat av några dagar med fullt upp.
Tenta i fredags som jag egentligen skulle skriva fick faktiskt vara, tar den i oktober istället. Besvikelse över att inte klara av, men ibland får man bara göra det bästa av det hela. I oktober som sagt, då hoppas jag kunskapen sitter.
I lördags däremot skrev jag tenta i miljö och den däremot kändes bra! Jag vill inte ropa hej för tidigt, men kändes bra efteråt och jag var nöjd över min prestation. 
Hem, snabbt få i mig lite sen lunch, och sedan promenera till Blomsterlandet och köpa en murgröna. Nu vill jag boa in mig, pyssla och göra fint. 
Hem igen och sedan planera undervisning.
Söndag var det öppet hus på jobbet som sagt där man fick dansa gratis hela dagen. Jag höll i ett modernt pass för ungdomar och vuxna vilket gick bra. Så roligt att få undervisa och dansa! Denna glädje som sprider sig i hela kroppen. Och vi blev ett gäng av både unga och lite äldre, vilket alltid är roligt med blandade grupper. Ett härligt gäng, och det var ju synd att vi inte hade mer tid att få dansa. 
Och sedan hem till mamma på middag och efterlängtat prat.
 
Måndag och planerande av alla danslektioner hela dagen. Skriva terminsbrev, leta musik och skapa dans. Effektivt arbetande idag, puh, dagen har verkligen gått i ett. Och samtidigt gläds jag åt allt jag hunnit och vilket roligt jobb det är. Det är ju inte allt lätt att hitta inspiration dock. Och jag ger mig aldrig utan att vara 100% nöjd, även om det innebär att jag lägger ner väldigt mycket tid. Men nu (peppar, peppar) är visst inspirationen på topp och det sprutar ut idéer, hoppas det håller i sig.
 
Ovan bilder som jag tänkt visa länge nu! Känns ju nästan passé nu. Mina gardiner jag fyndade på Indiska tidigare i sommar. Blå med paisleymönster som jag älskar och som är så jag. Men nu börjar jag faktiskt vara sugen på lite dovare färgskala och den där höstkänslan börjar krypa på. Jag tror allt jag får ta en fixarhelg när det lugnat ner sig lite efter denna vecka och piffa till boningen.

Badortsdagar, loppis, plugg och dans.

 
Hej!
 
Jaha då hann det visst gå flera dagar sedan sist, inte alls meningen. Det är mycket nu och jag har knappt hunnit kolla några bloggar.
Plugg och jobbförberedelser. 
Och det där tentapluggandet går inte alls som det var tänkt och jag vill helst leta musik och göra koreografier, skapa dans. Vilket jag också gör. Kanske lite för mycket, för ja det är ju så roligt, och även en del av planerandet inför höstterminen. 
Det blir inte riktigt som jag tänkt, med tentorna, och jag blir besviken på mig själv och irriterad. Men sista rycket och ja det är väl bara och köra helt enkelt. Ungefär.
Och höstterminen ja, ska ordna om den sedan, när jag har lite mer tid.
 
Nu är jag åter tillbaka i norr, kom sent igårkväll och regnet fullkomligt vräkte ned.
Ovan bilder från förra helgen hos Marcus i Gimo. En lördag med sol och värme i luften och vi begav oss på Bakluckeloppis. Härligt att få strosa runt även om det inte blev några fynd mer än ett paket jordgubbar för 15kr. Sedan åkte vi till outletbutiken Himla, som jag så länge velat åka till. Förra sommaren var det stängt snopet nog fastän det stod att de skulle ha öppet. Men nu så, och fyndade lite fint faktiskt. Sista stoppet blev i Öregrund där det vankades badortsdagar. Människor klädda i tidtypiska badkläder, parad och musikunderhållning. Trevligt, och det blev en tidig middag på en uteservering när vädret var så fint. Satt ute och njöt vid vattnet, kanske sista gången för i år? 
Och ser ni, jag hittade mig en till bukett med blommor på promenaden, hurra!
Få bilder blev det visst, inte mycket fotande denna gång. 
Ernst ikväll på tv och jag satt bänkad för det sista avsnittet (förutom i pauserna då det planerades dans). Någon som tittade? Ja jag smäller av och faller baklänges samtigt vad fint allting blev. Han kan han minsann!
 
På söndag är det öppet hus på Dansmagasinet då man får dansa gratis hela dagen. Själv håller jag i ett pass modern dans för ungdomar/vuxna och håller på och förbereder som bäst mellan pluggvarven. Det ska bli spännande! Och man vet aldrig hur många som dyker upp och vilka de är, vilket är utmanande tycker jag.
Nej nu väntar sängen, fortsatt fin vecka till er!

Ljuva blommor och lite tankar om dans.

Hej och glad fredag!
 
Det fick visst bli lite blomster dagen till ära. För visst blir man glad av blommor? Dessa bilder är dock tagna för några veckor sedan när jag var hemma. Rosa ljuva rosor och så lite dikesrenenblommor givetvis, lupiner är verkligen vackra. Färgkoordinerat blev det visst också. Jag får nog ta inredningsbilderna en annan gång.
 
Så fort denna sommar gått! Blixtsnabbt tycker jag nog. Men med värme utan dess like. Och tänk att nu finns det ju knappt några blommor att plocka på promenaderna längre, lite tråkigt tycker jag allt.
Men hösten är snart här, min absoluta favoritrstid, och snart september med, min favoritmånad. Så vackert med alla färger, och naturen liksom glöder och luften är alldeles frisk. Fast än så länge har jag ingenting emot att ha sommar lite, lite till. 
Det får nog bli en och annan promenad i helgen och se om jag inte kan få ihop en liten bukett till i alla fall, sensommar är det ju faktiskt allt.
Jag vet inte riktigt vart mina ord tagit vägen, jag som brukar skriva så långt som sagt. Dansar gör jag dock desto mer. Kan inte riktigt slita mig, trots plugg. Måste bara få ut rörelserna till musiken. Få andas dans, leva dans, vara dans. Det är ju det jag gör och kommer göra resten av mitt liv vilket gör mig så varm och glad. 
Så med dessa ord önskar jag er en fin helg, med eller utan dans!
 

Mat i stora lass.

Hej på er!
 
Ja här blev det visst en bildbomb på mat. Faktiskt inte så mycket annat som fotats här haha. Pulled pork, tacos två gånger om, jordgubbspaj med vaniljglass och så pasta carbonara igen.
Dagarna har lunkat på och fokus ligger på pluggande, tentor är i sikte i slutet på augusti.
Och snart mina vänner kan jag äntligen ropa hurra, när något efterlängtat är i hamn. Åh vad jag längtar! Gör en liten fuling när jag nämner a men inte b, och ber om ursäkt och säger sedan inget mer. Man ska ju inte ropa hej för tidigt...
 
Nästa gång kommer det lite roligare bilder, tänkte nog bjuda på lite inredning för det var ju inte igår. Nu när hösten börjar smyga sig på så vill man ju gärna boa in sig och göra mysigt igen. 
Här blev det visst kort ikväll, jag som brukar ha så mycket att säga, men nu var jag visst fåordig.
Önskar er en fortsatt fin vecka så ska jag ta nya tag för i ärlighetens namn så går det där pluggandet sådär. Men skam den som ger sig. Målet är ju nära nu. 

Julidagar.

Hej på er!
 
Någon som tittat på Ernst ikväll? Här är en i alla fall. Oj så fint det blir i Esters gård, jag blir så inspirerad och ja alldeles begeistrad! Precis min stil.
 
Ovan bilder från resterande av juli månads utflykter. 
Vi tog en båttur en tisdagskväll jag och Marcus med båten Eskil, satt ute och njöt, och gick sedan i land när båten la ankar vid en av öarna. Utforskade ön och klättrade bland stenblocken. För att sedan kliva på båten och åka hem igen till kvällen och himlen var så vacker och överallt runt i kring hav, hav, hav. Så mäktigt. För några år sedan tog vi en liknande båttur och det var minst lika trevligt så det kan rekommenderas. 
En annan kväll gick vi på utestället färjan, första gången för i år. Luften var alldeles varm och vi satt ute hela kvällen till en ljuvlig solnedgång. Det kändes som utomlands med bara ben och klänning och kunna sitta ute så där och bara vara med utsikten över Norra hamn. 
Det blev grillat någon kväll givetvis, och ändå tycker jag vi grillat ovanligt lite i år, och lagat pasta carbonara för första gången som inte blev så tokigt ju.
 
Och skogsbranden som härjar, ja jag måste yttra mig. Så hemskt, och så många som blivit drabbade! Här i Gimo har vi känt av röken några dagar. Idag har det egnat en del här och jag tänkte måtte det regna i Salatrakten också. Nu hoppas vi de får bukt på branden och att alla människor som varit tvungna att fly får komma hem igen. 

Grillkväll i mammas stuga en kväll i juli.

Så var det augusti, redan. Denna sommar har verkligen gått fort, jag tycker det nyss blev juli i almanackan.
Nu har jag även hunnit byta stad sedan sist. Åkte ju ner till Marcus i fredags. På Arlanda påväg ner för rulltrappan till tåget så slutade rulltrappan att fungera och alla fick bära sin resväska ner för trapporna. Vilket pust och stånk som hördes må ni tro. Svetten rann och min resväska var packad till bristningsgränsen denna gång, jag satt visst på den till och med för att kunna stänga igen den. Och mitt i rulltrappan vem tappar sin väska med datorn i, jo jag såklart. Pang bara men det gick visst bra (peppar, peppar), och sen hände det en gång till, att jag tappade den alltså. Oddsen där ja. På väg in till tåget, lite lätt stressad, tjongar jag resväskan rätt på foten, den skadade givetvis, och foten svullnade upp till dubbel storlek och gjorde ont och där satt jag sen ensam på tåget mot Uppsala och undrade hur det här skulle gå och höll god min och försökte att inte att skrika av smärta. Tack och lov blev det bra tillslut och äntligen var jag i Gimo, svettig, ont i foten och lagomt på bra humör, men framme. 
 
Det känns som att jag ligger lite efter med uppdateringen och bilder, ja det brukar ju bli så på sommaren. För vilken sommar vi har, denna värme alltså. Det gäller att ta tillvara på dagarna! 
 
En måndag för snart två veckor sedan åkte jag och Marcus till mammas stuga för grillkväll med mina kusiner från Småland med familj. Satt ute och åt givetvis, och grillade över öppen eld. Fläskfilé och kyckling och somrig sallad. Och till efterrätt svenska jordgubbar med vanlijvisp. Sommar när det är som bäst. Tittade även förbi en annan av mina kusiner som var uppe då med sin lilla familj som visst ska få tillökning till jul. Det går verkligen undan i kusinskaran, jag tror jag konstaterar det varje år känns det som. Så spännande med giftermål och bebisar om vartannat, speciellt när vi är i samma ålder. 
Denna pärla alltså, mammas stuga, som varit morfar och mormors. Första parkett vid vattnet och naturen längs knuten, lugnet och tystnaden, vad mer kan man önska. 

RSS 2.0