Grönt är skönt.

Hej hallå!
 
Tittar in som hastigast såhär på kvällskvisten, sista dagen av februari och fettisdag dessutom. Kan inte förstå att det är mars imorgon, vad hände med tiden haha?
Köpte ju lite nytt grönt sista jag var på Blomsterlandet för cirkus två veckor sedan som jag kom på att jag inte visat. Grönt är verkligen skönt för mig. Blommor gör så mycket för ett hem!
Mittenbilden visar det som är kvar av min namnsdagsbukett jag fick av mamma. Det enkla är det vackra, också!
 
För övrigt; Grattis till Charlotte Kalla som tog silver idag, imponerande!
Det var det lilla jag hade att bjuda på denna gång.
Tack och godnatt!
 

Till morfar och en lugn helg.

Hej!
 
Veckan har tuffat på i vanlig ordning. Mitt brorsbarn M har fyllt år, men presenten jag skickade verkar fortfarande vara på vift. Men!
I nästa vecka får jag en praktikant minsann, spännande! Hon ska gå med mig onsdag och torsdag och se när jag undervisar, kul.
Det har varit en lugn, skön helg. I fredags efter jobbet och en sväng hemma var det dags för lite hemligheter. Så småningom kan jag yttra mig om vad, men inte just nu. Sorry.
I lördags förmiddags i strålande sol brummade jag och mamma upp till morfar. Äntligen. Har inte varit där sedan strax innan jul. Det var på tiden med andra ord! Vi åt lunch och pratade, och morfar fick berätta alla historier från förr. Vilka minnen. Tänk om man varit med då!
Väl hemma blev det mathandling och sedan en lugn kväll med tacos och serier på datorn. Japp, SKAM. Höll dock på att somna innan kl. 20.30 haha... Trött som få då jag hade svårt att sova, och fastnade framför datorn med jobb när tekniken krånglade natten innan då en lärare blivit sjuk. Nåja, allt ordnade sig så ingen fara på taket.
 
Söndag och göra matlådor för veckan i vanlig ordning. Dammsuga. Lyssnat på låtar och spånat idéer till koreografier till danssagan. Och redigerat min presentation till jobbets hemsida.
Och från det ena till det andra, ser ni, ingen ny blombukett den här veckan haha? Se där va.
Wallander och tända ljus, bra avslut på helgen.
 

Möhippa och veckans blomster.

Hej söndagskväll!
 
Sitter här relativt nyduschad och har tvättat håret och passar på att skriva i pausen på Wallander. En skön kväll minsann.
Veckan har rullat på i vanlig ordning. Det har varit lugnt på kontoret så jag var faktiskt ledig i fredags.
Tvätta, städa och stryka stod på schemat. Haha så roligt man kan ha! Men det behövs ju göras också emellanåt.
Åkte till Storheden och var på Blomsterlandet bl.a., förvånande. Och bjöd mamma på eftermiddagsfika, vilket däremot inte händer särskilt ofta.
Pysslade också med en del annat, som har varit hemligt en tid nu. Ja det händer ju spännande saker detta året på flera fronter. I mars smäller det på många håll så att säga.
Förberedde övningar och koreografi i fredagskväll och lördagsmorse. För sedan var det så äntligen dags. MÖHIPPA för en av mina närmsta vänner! Som för övrigt inte anade någonting. Kom på i efterhand att jag inte tog så många bilder tyvärr, hade fullt upp med att umgås. Men några blev det i alla fall.
Och vilken dag vi hade. Nervösa stod vi och väntade i hallen, och sedan sa vi surprise! och sköt raketer. I köket hängde vimplar och bordet var dukat med tulpaner och fyllt med all världens goda ting i matväg. Diverse gissingslekar avlöste varandra, en intervju där bruden skulle gissa vad sin framtida fästman svarat, lappar med meningar hon skulle dela ut som stämde in på var och en av oss. Vi hade alla även tagit med en sak som representerade ett minne vi förknippade med vår brud och hon skulle gissa vad det var och vad det stod för. Efter några timmar förflyttade vi oss till mitt jobb och fick dansa loss. Jazzdans med 30-tals tema och kostymer vilket var väldigt uppskattat. Så kul och tack för det! Sedan tog vi oss vidare för middag, bastu och bad. Målade tavlor, några gjorde ansiktsmasker och vi pratade och åt snacks. En strålande dag och kväll!
 
Söndag idag och vilken lugn och skön sådan. Inte planerat ett endaste dugg. Hemma i en städad lägenhet. Gjort matlådor för kommande veckan, tagit en tupplur i soffan och bara varit. Trots att jag bara drack ett glas vin igår har jag ändå varit trött som få dock. Har sovit så fruktansvärt dåligt ända sedan förra helgen. Det brukar alltid vända efter någon dag, men nu höll det visst i sig. Nåja.
Måste även visa veckans skörd av blommor haha. Såklart. Förra veckans våriga bukett har stått länge. Har dock fått slänga en del blommor nu, men anemonerna står sig än. Vardagsrumsbordet fick sig en vas med tulpaner i rosa toner, passade bra mot alla andra kulörer där. Och så fick jag en så fin bukett namnsdagsblommor av mamma med tulpaner bl.a. Tack. Älskar blommor!

Vintrigt ute, vårligt inne, middag hos mamma och koreograferande.

Hej söndagkväll!
 
Ute är det vintrigt. Här har det varit kallt några dagar med runt -14, men nu är det mildare. Efter jobbet i fredags åkte jag till Blomsterlandet och köpte ett gäng blommor som jag satte ihop till en egen liten bukett. Det blev anemoner, gerberea och tulpaner. Är det vintrigt ute får man göra vårligt inne tänkte jag.
 
Nu äntligen fungerar vårt fakturasystem igen och jag har kunnat skicka ut de sista fakturorna. Man blir verkligen låst när tekniken strular... Men nu så!
Veckan har rullat på. Jag har undervisat och jobbat på kontoret. Bokat lite kläder från vårt kostymförråd till vårens danssaga i maj och varit på styrelsemöte.
Helgen har varit ganska lugn. Jag har koreograferat och fått mycket gjort, känns bra. Igår åkte jag till mamma, det var länge sedan nu. Vi gjorde egen pizza och pratade ikapp om det senaste.
Har sovit dåligt hela helgen dock och drömt konstigt, ingen aning om varför. Men ibland är det väl bara så.
Söndagen avslutas med Wallander, tända ljus och te.
Trevlig kväll!
 

De nya skorna, röda tulpaner och en konstig lördag.

Hej!
Så har ännu en vecka snart passerat. Men först lite skön söndagskväll:)
Jobb i vanlig ordning såklart i veckan och fortsatte krångligheter tyvärr. Vårt fakturasystem vill ännu inte fungera samt ytterdörren till jobbet strejkar och många har svårigheter att komma in. Vad händer...? Nåja, någon gång måste det ju vända.
Och ja, eftersom det inte gått att skapa några nya fakturor så blev jag ledig i fredags. Skönt! Så passade på att tvätta och dammtorka, dammsuga och torka golven så var det gjort inför helgen. Bra start!
 
Ser ni mina nya skor här ovan? Japp, ett par bruna boots från Ecco fyndade jag på Eurosko för en vecka sedan nedsatta med 30%. Jojagtackar! Varit ute efter just ett sådant par, och som ni kanske kommer ihåg gick mina förra sönder på julafton haha.
Nya fräscha tulpaner har också inhandlats. 18 krispiga röda för 99kr på Blomsterlandet. Jag var inte sen att haka på det köpet. Tulpaner är livskvalité för mig, speciellt januari-mars. Och på tal om årets första kvartal, nu har det blivit februari! Som om ni inte visste det haha.
 
Planerade lite undervisning hemma under lördagen. Försöker få ihop lite projekt jag kan orda mer om senare. Efter roddande, och en tur till Storheden och mathandling, blev jag lite rastlös på kvällskvisten. Så efter några om och men åkte jag förbi några vänner i stan och hängde. De hade tänkt gå på krogen senare men då tänkte jag åka hem. En konstig kväll blev det, som jag knappt kan sätta ord på. Märklig bara. Lite segt och svårt att bestämma oss, men tillslut styrdes det upp att gå till Clarion för ett glas. Själv var jag dock nykter och höll mig till Ramlösa. Väl där var det som om luften gick ur... Konstig stämning, inte alls den samma glada som det brukar vara. Liksom tryckt och konstlad. Jag vet att det låter väldigt luddigt alltihopa, och vill inte gå in på det för mycket. Samtidigt behöver jag skriva av mig, då jag inte fattar någonting. Gav upp efter totalt 2 1/2 timme och åkte hem och sov. Folk som jobbat för mycket och sovit för lite? Det är det enda jag kan komma på som rimlig förklaring till vissa beteenden. Jaja, nog om det.
 
Sov knappt en blund inatt, så var trött idag. Eftermiddagen och delar av kvällen spenderade jag på jobbet med att handleda i dans, alltid lika givande dock.
Nu ska jag åtegå till Wallander som nyss började på tv.
Ha en skön söndagskväll!
 
 

RSS 2.0