Vardagsrumsuppdateringar, rackarns smärta och en lättnadens nyhet.

Hej!
 
Här kommer som utlovat bilder på hemmet. Visserligen lite suddiga och tagna för någon vecka sedan, har hunnit byta ut det gröna kuddfodralet till ett grått haha. Men på ett ungefär i alla fall, så ser vardagsrummet ut nu.
Alltid roligt att plocka och byta ut lite saker och skapa stilleben tycker jag. 
Min mobilkamera strular och jag kan inte ta några bilder förutom att ta selfies! Ja, selfies som jag ju tar så ofta haha... Alltså vad är det med mig och tenik? Ska jag skratta eller gråta?
 
Hade en relativt bra förmiddag smärtmässigt idag. Åkte till fysioterapeuten, gick igenom hur läget varit sedan sist vi sågs (trött med en hel del smärta sen en vecka tillbaka). Provade lite nya övningar, kul med lite nytt. Men så mitt i en av övningarna ramlar jag bara ihop mot golvet. Provar igen. Samma sak händer. Och envis som jag är ett sista försök, men jaha. Det gick inte alls. Men blev helt chockad att kroppen reagerade som den gjorde, var inte alls beredd! Fick lite andra nya övningar i alla fall. 
Gick förbi jobbet i vanlig ordning, så kul att hälsa på! Pratade ikapp och bestämde att jag ska starta arbeta administrativt 7/2 på 25%. Skönt att ha ett mål i sikte! Fick även tag i min handläggare på Försäkringskassan och ska nu bara skicka in ytterligare en blankett. Kommer vara sjukskriven resten av tiden och kan av förklarliga skäl inte undervisa fortfarande. Det är vad det är. Men en start.
När jag kom hem efter lite korta ärenden på stan och mathandling fick jag så himla ont i bröstbenet dock. Kan inte beskriva. Har hållit i sig hela kvällen, och gör mig om än mer trött. Så jag hoppar över dagens övningar och försöker att inte ha dåligt samvete fastän det skaver. Rackarns. Inte bli besviken för det som du inte orkar. Inte klandra dig för att du knappt orkar bära en matkasse. Det kommer andra dagar.
 
En lättnadens nyhet dock! Jag har fått tid för en magnetkameraröntgen!! Kan inte beskriva hur skönt det känns. 21/2 är det dags. Fick dock ingen remiss till Norrlandskliniken för att göra en funktions-MR då de bedömde att en vanlig MR skulle ge samma resultat. Men, nu finns en plan med andra ord. Blev också uppringd av den läkare som gjort mest hittills, och som verkar både lyhörd och duktig. Han frågade hur jag mådde och tyckte att det var trevligare att föra en dialog med patienten istället för att bara skicka ut ett papper med information kring min MR. Tack! Det är precis sådana människor som ska vara läkare. 
 
 
 
 

Några dagar hos mamma och ett oväntat blombud.

Hej!
 
Så var jag tillbaka i stada. Åkte ju till mamma i torsdags och kom alltså tillbaka idag måndag, en liten weekend. Skönt att få byta miljö, umgås och bli ompysslad. Men lika skönt att komma hem:) 
Jag har tyvärr ingen vidare bra dag idag, kan räkna sovtimmarna på ena handen och smärta hela dagen lång, så jag ska inte bli långrandig som det så fint brukar heta.
 
Snön har fortsatt att falla här, inte klokt. Den kommer smälta bort till sommaren ju haha. Men vackert är det!
I fredagskväll hade vi Britt och Elisabet på 3-rätters middag. Trevligt! 
Under lördagen var vi en kort tur till gallerian för att köpa presenter och sedan körde vi till morfar. Efterlängtat! På kvällen var vi sedan bjudna hem tlll ovannämnda på middag, 3-rätters där också. Åh så gott! 
Söndagen bestod av en lugn och skön promenad och bläddra i gamla fotoalbum. 
 
Och när jag kom hem i eftermiddags, så väntade ett blombud utanför min dörr. Nämen! 
Ett stort fång röda tulpaner med grönt. Tack Mari för att du tänker på mig! Världens bästa vän<3
Blev så glad. Och speciellt en dag som denna med smärta varje timme av dygnet. 
 

Ljusrosa tulpaner och bitande kyla.

Hej!
 
Lite inredningsbilder lovade jag ju att bjuda på. Tyckte dock de jag tog blev så mörka, så ni får hålla tillgodo lite till. 
Jag har haft några bättre dagar, och så några katastrofdagar med 2-3timmars sömn och smärta. Livet ska inte vara för lätt va.
 
Tur att jag har mina blommor! Haha, där lät jag just som en tant. Men faktiskt, vad vore livet utan lite grönt? Just det, väldigt trist. Här är senaste skörden av tulpaner inköpta i söndags. Ljusrosa denna gång. Just what I need. 
De där krispiga, gnissliga stjälkarna som får stickas ner i en genomskinlig stor vas. Svårslaget.
 
En ganska lugn vecka än så länge. Ringt vårdcentralen angående remissen till ortopeden, och nu ska en sådan vara skickad. Ska dock ringa ortopeden för att höra om man kan skynda på det lite, 3 månaders väntetid känns inte okej. Har även varit hos min fysioterapeut och fått ytterligare en ny övning, en svårare. Och hälsat på mina kollegor på jobbet i vanlig ordning.
 
Bitande kallt har vi haft, runt -25. Solen tittade fram igår och det var så vackert rosa! Och det har snöat och snöat och det skulle visst bara bli -2 här i dagarna. Snabba svängar bland minusgraderna.
Imorgon tänkte jag byta miljö. Skönt faktiskt. Åka till mamma och bara vara. Stannar torsdag-söndag/måndag, så blir nog tyst här några dagar. 
 
 

Tjugotredje januari.

Ibland saknar man orden
men kroppen minns
själen
och varenda muskel kommer ihåg hur det kändes
just då och där och allt runt i kring
det som var så länge sedan
men ändå som igår,
så nära.

Nostalgi av en yuccapalm.

Hej!
 
Jag som hade tänkt titta in och önska glad fredag stötte på teknikproblem. Mitt internet har varit väldigt segt de senaste 2-3 veckorna som sagt, och sedan stod det bara och snurrade och plötsligt blev skärmen svart och inget som jag provade fungerade. Var på Elgiganten idag och fick hjälp iaf. Datorn hade visst låst sig och höll på med uppdateringar. Jaha. Tur det inte var värre än så! Det här med teknik och jag som bekant...haha. 
 
Hade ju flera inlägg på g till er i helgen, men det får komma fler till veckan istället.
När jag köpte årets första tulpanbukett förra veckan passade jag samtidigt på att inhandla lite grönt. De hade 50% på alla gröna växter på Blomsterlandet och jag var inte sen att haka på det erbjudandet om vi säger så.
Inhandlade en yuccapalm, den längst till vänster i bild. Blev nästan lite nostalgisk. Praoade på en blomsterhandel i högstadiet och sommarjobbade även där, och som avslutningspresent fick vi välja vilka blommor/växter vi ville för 500kr. Himmelriket för mig redan då. Och med mig fick jag då alltså en yuccapalm. Såå många år som den fick följa mig. Och nu var det dags för en ny!
 
Tvättade i fredags och andades ut att allt gick bra trots onda revben och svanskota. Fått sova bra två nätter i rad, vilken befrielse! Kan inte beskriva lättnaden. Att jag sedan sovit dåligt sen dess är en annan historia... Ida var här och hälsade på och äntligen fick vi det att stämma. Träffades igår lördags på stan (trodde knappt att jag skulle orka efter en väldigt jobbig natt!) och gick och åt på Dagobert. Det var fint att ses och att komma ut lite!
Senare samma eftermiddag ringde Mari. Åh, som vi tänkt på varandra men inte kommit oss för att ringa. Verkligen kul att få prata ikapp lite, hoppas vi kan ses framöver. 
 
Och så många som är gravida nu eller precis fått barn! Grattis till S som fick en liten, liten plutt 1 månad för tidigt. Även andra bekanta väntar smått, M i april och en annan M i juli. Spännande.
För övrigt, är så trött på vad allt vad sjukdom heter. Samtidigt som jag knappt kan tänka på annat. Oj så det snurrar inför framtiden...
Nästa gång vi hörs blir det inredningsdetaljer tror jag bestämt!
 

Sjukdomsuppdatering v.3.

Hej!
 
Här kommer en uppdatering på sjukdomsstatusen just nu.
Ja smärtan sitter i, ibland i revbenen, ibland i svanskotan, ibland i båda samtidigt om jag har otur. Det känns som om, vad det nu än är, har ett järngrepp om mig. Jag gör mina övningar varje dag, tänker på hur jag står, sitter och går, men det går så långsamt framåt. Jag har svårt att bära saker, problem att böja mig ner och det är fortfarande väldigt problematiskt att vända mig i sängen. Kortfattat:
 
Måndag: snöstorm och jag hade helst velat stanna inomhus hela dagen. Åkte i alla fall till jobbet och hälsade på, vilket alltid är fint! Efter att ha uppdaterat mina närmsta kollegor om vad som hänt sedan sist så gick jag till fysioterapeuten. Fick nya övningar vilket kändes kul! Kan erkänna att det är en anings tradigt att göra samma övningar varje dag 7 dagar i veckan, så lite nytt satt fint. Hon hade velat ge mig ytterligare lite mer, men tyvärr är jag inte riktigt där ännu. 
 
Tisdag: ringde vårdcentralen ang att höra om jag kan få en remiss från ortopeden till Norrlandskliniken. De skulle undersöka saken och ringa upp onsdag eller torsdag.
Hade för övrigt världens sämsta natt sömnmässigt och sådan smärta i både revben och svanskota HELA dagen. Mobilen på ljudlös. Oh joy. Eller inte. Tack och lov att jag slapp lämna lägenheten i alla fall. 
 
Onsdag: ännu en natt av att sova dåligt. Pratade med min chef i telefon angående en blankett från Försäkringskassan där de undrar om jag kan börja jobba m.m. Mamma kom hit en snabb sväng, vi åkte och handla mat på Ica Maxi och köpte en micro. Tack för hjälpen! Jag hade aldrig kunnat bära det jag köpte. Så knepigt verkligen när man knappt är kapabel att lyfta någonting.
 
Torsdag idag: Var förbi jobbet och fyllde i blanketten från Försäkringskassan med min chef. Jag kan inte undervisa och mitt arbete kan inte erbjuda mig några andra arbetsuppgifter. Däremot ska jag försöka börja jobba administrativt och med det pedagogiska arbetet/fortbildning med start i februari om jag orkar. Det är planen.Tankarna har snurrat ska jag säga. Har försökt att inte få dåligt samvete och bli orolig för att jag faktiskt inte orkar vissa timmar/dagar. Känns så tråkigt att inte kunna undervisa, som om en del av min identitet har försvunnit. Tråkigt också att liksom "förlora" sina grupper, även om det säkerligen har de bra med sina vikarier. Allt jag byggt upp, allt jag jobbat så hårt för med mina grupper... och sedan poff, så snopet, bara bli sjukskriven. Konstig känsla. Inte ta ut något i förskott, men troligtvis kommer jag inte kunna undervisa denna termin. Jag vet att det inte är mitt fel, men ibland känns det ändå värdelöst. Hur lång tid ska detta behöva ta? Förlåt för gnället, gillar inte att vara negativ. Skulle nog kunna skriva hur mycket som helst kring detta men stannar här kring alla känslor.
Det positiva är att om jag börjar jobba så kan jag lägga upp arbetet ganska fritt. Om jag har en dag med jättemycket smärta så kan jag jobba hemifrån istället. Bra.
Om någon ringt upp angående remissen? Svar nej. Suck. Att jaga folk återigen, är inte kul. Fortsättning följer...
För övrigt fick jag reda på ytterligare en person som fått samma diagnos som jag. Vad är oddsen för det?
 
Nästa gång blir det roligare uppdatering, för att blanda upp med det mer allvarliga som sagt. Håll tillgodo.

Tulpanens dag.

Hej!
 
Är det någon som vet vilken dag det är idag? -Jamen, tulpanens dag såklart! Inget jag firat nämnvärt, men tulpanerna jag köpte i fredags står sig fina och njuts av minsann. Är det någon som älskar blommor så är det jag haha!
 
Annars har dagen bestått i att ringa en privat vårdcentral och höra mig för om remisser, varit på jobbet och hälsat på och träffat min fysioterapeut. Ska inte grotta ner mig i detta något mer, det får bli ett eget inlägg senare.
Jag känner att det är viktigt att bloggen fylls av lite mer glädje och roliga saker, - såsom tulpaner, bland alla sjukdomshistorier. Annars blir bloggandet (och läsandet) ingen höjdare alls. Lite mer mix helt enkelt, av både livets toppar och dalar. Tänkte också försöka få till lite mer kortare inlägg med inte allt för många ord, så får sjukdomsinläggen bli lite längre med beskrivning av just läget. Då vet ni min plan.
 
Mitt internet har inte riktigt velat samarbeta med mig sedan en vecka tillbaka, oklart varför.
Tittade för övrigt på Idrottsgsgalan ikväll. Så många duktiga utövare därute. Grattis till Sarah Sjöström som blev årets kvinnliga idrottare!
 
 

Städa bort julen och färgklickar i vardagsrummet, och den vanliga lägesrapport.

Hej!
 
Här kommer en uppdatering om det senaste. Ja, fortsätter visst blogga i alla fall ett litet tag till.
I lördags städade jag bort julen. Skönt. Och lite mer luft. Har inte riktigt kommit underfund med hur jag vill ha det i vardagsrummet just nu. Men såhär fick det bli så länge. Lite färgklickar. Och tulpaner! Ja ser ni? Där är mina årets första. Blekt orangea. Har verkligen längtat efter tulpaner. 
 
På tal om att städa. Äntligen har jag kunnat ta tag i städandet efter att dammsugarslangen gått sönder. Och det gick... Långsamt. När man böjer sig ner för att torka golvet under soffan ni vet. Då kommer jag inte riktigt upp. Måste ligga kvar där på mattan ett tag innan jag kan ta mig upp. Så är läget.
Var på vårdcentralen och tog fler prover i tisdags. De förra som togs i december visade på att mina levervärden inte var normala. "Va?" tänkte jag och tusen tankar har snurrat. Fick i alla fall veta att mina levervärden nu var som de skulle. Kan ev vara en av medicinerna jag ätit tidigare som påverkat. 
Minskade på medicineringen innan jag tog de sista proverna, men fick mer ont. Och har fått fler utskriva då dessa tagit slut. Känns så konstigt, jag som knappt brukade ta en Alvedon tidigare.
Det har varit sådant tjorv när det gäller sjukvården. Läkaren skulle ringa upp mig tidigare men gjorde inte det så har fått jaga honom. Jag har även kontaktat Norrlandskliniken i Umeå för att höra mig för om en funktions-MR som min fysioterapeupt tyckte var bättre att göra än en vanlig MR, och den finns bara att göra där. Endast en veckas kötid dessutom, jippie! Men då behövs en remiss från läkaren, och inga läkare på vårdcentralen kan skriva en. Ev att en ortoped kan, men då behövs en remiss dit och det tar 3 månader... Återigen, man måste vara frisk för att vara sjuk. Fortsättning följer till veckan, önska mig lycka till!
 
Sovit bra några nätter, så skönt. Och mindre bra några andra med 3-4timmars sömn.
Var förbi jobbet och hälsade på och har varit hos min fysioterapeupt. Jobbar på, men det går lååångsamt. 
Jag vet ju om att jag är överrörlig sedan tidigare. Har nu fått göra några tester hos både läkare och fysioterapeut och toppar tydligen listan på hur överrörlig man kan vara. Inte så bra i detta fallet nej.
Förstår om detta är tråkig läsning för er. Om orken finns ska jag försöka få till andra inlägg som inte innehåller en massa sjukdom. 

Lite roligheter, lite tråkigheter och en vacker vintervärld.

Hej!
 
Ja se, det blev i alla fall ett inlägg till! 
Och det här är nog första gången jag skriver från mobilen dessutom. Det har hänt något med min dator. Hela displayen ser annorlunda ut, appar har försvunnit och bilder går inte att infoga. Jahaja. Låt oss hoppas att jag hittar en lösning på problemet! 
 
Sedan sist. Jag har varit på sjukhuset för att göra en datortomografi, DT, på lungorna förra onsdagen. Det såg bra ut! Förväntade mig faktiskt inget annat. Är mer nyfiken på magnetkameraröntgen på ländryggen som jag väntar på att få göra. Jag har även varit hos läkaren (den sjunde, inget att bli förvånad över längre) och fått igen lite provsvar som såg mindre bra ut... Så imorgon ska jag dit igen för att ta ytterligare några prover, och sedan se hur vi går vidare. 
Och så sjukskrev läkaren mig 1 månad till. Jag som skulle börjat undervisa idag... 
Har träffat fysioterapeuten och jag jobbar på med mina övningar. Dock vet hon inte riktigt hur vi ska gå vidare, och hur hon ska kunna hjälpa mig. Jag har även försökt minska på medicineringen ganska mycket med tanke på provsvaren jag fick. Det gick först bättre än vad jag trodde och jag började hoppas på att sluta helt. Önsketänkande kanske? Men sedan har jag haft mer ont och fått inse mina begränsningar just nu.
 
I fredags gjorde jag äntligen något roligt! Höll på att backa ur en timme innan p.g.a. den enorma tröttheten, men ryckte upp mig. Åt sushi med Ester och Lena. Och sedan blev det kaffe på Hemmagastronomi dit även Katta kom. Tack för en fin kväll med mycket skratt och härliga minnen, det behövde jag!
Lina har fyllt år och bjudit på födelsedagsfika. Revbenen började dock krångla och jag tog mig inte till fikat förrän ett dygn senare. Men det är en annan historia. 
 
Kallt, men vintrigt och vackert ute nu. 
Har varit yr och lite illamående några dagar. Kanske är anledningen vad provresultatet visade. Vi får se helt enkelt. 
Till helgen tar jag nog bort allt julpynt. Vill ha tulpaner och färg här hemma!

Gott Nytt År 2018!

Gott Nytt År och god fortsättning! Eller vad säger man?
Ja nu är äntligen 2018 här, och det känns faktiskt bra i magen. 
 
Nyårsafton spenderas hemma själv. Japp, helt ensam. Konstig känsla. Ibland blir det som det blir. Och det får gå i alla fall. Vågade inte riskera något p.g.a. revbenen, svanskotan och hjärtat som slår för fort igen.
Njöt av mina rosor som jag köpt som pepp till mig själv några dagar tidigare. Ljuvliga. 
En varm dusch, mjukiskläder, micromat och Orange is the New Black på Netflix. Inte mer glamouröst än så. Men bra så.
Mitt brorsbarn A fyllde år på nyår som jag ringde och pratade med. Du lät så glad och vi hade ett så fint samtal! Och hann växla några ord med brodern också. De kom hem från Togo i Afrika igårnatt. 
 
Imorgon har jag tid hos fysioterapeuten. Och så ska jag ringa min chef för att meddela om arbetet. Tanken är att börja undervisa om en vecka, 8/1. Men det ser tyvärr inte så ljust ut för det...
 
Nu börjar jag vara så smått less på julen. Eh ja, jag är väl inte överförtjust i pyntet i vanliga fall heller haha. Men i alla fulla fall. Vill ha nytt och fräscht. Något annat, en förändring. Längtar efter tulpaner (what else!).
Vill göra om här hemma sedan en tid tillbaka. Ett annat vardagsrumsbord. Mörkare badrum (who am I kidding, hyresrätten), fler tavlor på väggarna och andra kulörer... Nåja, vi får väl se. Drömma får man!
 
2018 alltså. Ett oskrivet blad. Känns skönt, befriande. Vad som helst kan hända. Förhoppningsvis till det positiva!
Och bloggen ja. Hade ev. planer att sluta skriva. Inspirationen har inte varit på topp alls förra året, och jag tar färre och färre bilder. Mobilbilder. Men vi får se. Kanske blir det ändå inte så. 
Hoppas ni hade ett fint nyår!
 
 
 

RSS 2.0