Grönt är skönt.

Hej på er!
 
Jag kan fortfarande inte överföra bilderna från söndagens härliga promenad med Rebecka, så dessa foton blir det lite dröjsmål på tydligen. 
Ovan bilder på de senaste växterna som jag köpte för några veckor sedan. Min amaryllis har börjat blomma igen, ståtliga vita blommor.Till helgen blir de nog att handla en tulpanbukett, för vet ni vad, jag har inte köpt någon på flera veckor nu vilket ju är lite förvånande.
 
Så var det ny vecka, och även denna går undan! Jag har fortsatt skriva på mitt CV som i princip är klart, förutom några små justeringar. Först kändes det motigt och svårt att börja skriva, men så fort jag var igång var det riktigt kul. Och jag blev förvånad själv över att jag visst hade hunnit med en del de senaste åren...:)
Planering, jobb, plugg, träning och annat fix har också bockats av dessa dagar. även om veckan inte är slut ännu. Och igår, tisdags, lyste solen så härligt, det är alltid lika trevligt att se dig! Och denna veckas sista tisdagslektion gick galant utan sjukdom! Oj så de jobbade på, och så mycket vi hann med. Kul! Att få se sina elever ta in ny kunskap och sätta den i kroppen är alltid lika roligt, och speciellt när man ser att de själva har kul. 
Nej nu är det färdigbabblat, klockan blev mycket och sängen väntar.
 
 

Hemmet i sin blåa skrud.

Denna vecka svischade iväg i snabbt tempo! En väldigt blandad vecka må jag säga.
Måndag, sov dåligt och kändes inte alls som någon höjdare. Filade bl.a. på mitt CV och fick ändå mycket gjort.
Tisdag, vaknade utvilad och med energi i kroppen, vilken skillnad! Sista danslektionen för dagen fick dock avbrytas p.g.a. sjukdom. Ibland får man agera snabbt för att lösa allt, och det gick ju bra tillslut. Till veckan hoppas jag på friska barn!
Onsdag, en hel del planerande och hålla tummarna för att inte bli sjuk! 
Tordag och jobb igen och träffa fantastiska elever! Sista gruppen gjorde ett extra strålande jobb och jag önskar så att jag inte filmade. Det hade kunnat sättas upp på scen direkt! En vanlig improvisationsövning skapad av mig, men som smällde iväg och blev så bra tack vare alla elevers engagemang. Vid sådana tillfällen blir en ju extra stolt.
Fredag, tvätt, storstädning, tog tag i jobbiga samtal som visade sig inte alls var jobbigt, och allmänt fix. Ett välstädat hem som doftar av liljekonvalj, vad slår det?
Och vårifierade känslan här hemma lite mer med ännu mera blått. 
 
Helgen.
En långpromenad på nästan två timmar. Den sista biten var inte att leka med, med frusna fingrar, så en kopp varm choklad fick agera upptiningshjälp och tidningsläsande. Och en långdusch och skrubba kroppen. En tur till Blomsterlandet, men hör och häpna, inget införskaffades. 
Och så söndag idag, som började med träff med efterlängtade Rebecka! Hon kom förbi vid 10-tiden och vi tog en härlig promenad, solen lyste och snön glittrade och allt var vintervackert. Hem till mig sedan för en tekopp och ta-igen-prat, ja nu var det länge sen sist. Och resten av dagen har spenderats med matteplugg, måla naglarna och en sväng förbi jobbet för ett pass modern dans. 
Det vintriga bilderna jag tog från min och Beckis promenad har jag provat överföra i 1 ½ timme utan resultat, så den karamellen får jag hålla lite till på.
Men bjuder på bilder av hemmets skrud sedan längtan till det blåa fick komma fram.
Nu blir det hopp i duschen och sedan krypa ner med en bok innan sängen. En skön rutin som jag från och med detta års början försöker avsluta dagen med. 
Nya tag, med bättre sovrutiner och försöka få mycket gjort är min önskan för veckan! Examen är i sikte.

Januarisaknad.

Jag har tänkt en del på dig däruppe i himlen på sistone
Det bara bli så ibland
Och jag saknar, klart jag saknar
För att du aldrig får ta del av det som jag formar till mitt liv
Men så är livet, det är så det är
Ibland funderar jag
tänk om jag fick 15 minuter med dig
Att få samtala, höra hur du har det, berätta om mitt
om så bara för en kvart
En kalla januaridag för sex år sedan var det begravning
Tiden går och plåstrar om
men saknaden finns alltid där

En lördag hos morfar och vårfint hemma.

Så dröjde det visst några dagar igen mellan bloggningarna... Men nu är jag här.
Helgen har nyss passerat och en ny vecka har startat. 
Fredagen innehöll möte på jobbet och diverse fix, och så hem, tvätta och städa lägenheten och göra lite vårfint. Nu är här ljusare och luftigare. Skönt med små förändringar ibland. 
 
I lördags åkte så jag och mamma upp till morfar för att städa tillsammans med min moster. Och umgås såklart. Jag tycker det är så fint att kunna hjälpa till. Utan applåder, pokal eller att höja sig själv till skyarna. Bara fint att kunna hjälpa någon annan som behöver. Och jag vet att han uppskattar det så, min fina morfar. 
När det var dags för lunch gräddade mamma våfflor, de första för i år. Så gott, och jag tänker alltid på mormor. Lilla mormor som inte längre är med oss sedan några år. Sedan tog morfar fram fotoalbumet som vi bläddrade i. Många vackra svartvita bilder. Och en och annan kulör. Människor från förr, händelser, och människor som fortfarande är i livet. Fint att få minnas.
 
En lugn lördagskväll och söndag hemma. Tittade lite på undervisningen, lagade upp en del mat, var nöjd över det vårfina här hemma, långpratade med några vänner i telefon, drömt mycket om dig däruppe i himlen på sistone, tände massor av ljus och suckade åt mina tulpaner jag köpte i torsdags som bara föll ihop på direkten. Och i söndags kom äntligen solen på besök!
Det var helgen, inte så händelserik. Bilderna är inte de bästa just nu, inspirationen är inte alldeles på topp, och en hel del jobb läggs på undervisningen just nu. Däremot tänker jag mycket på inredning, funderar och drömmer. Så snart blir det bättre!

Vinterlandskap, dans, gröna växter och tulpanens dag idag.

 
Hej på er!
 
Lite teknikstrul här därav dålig uppdatering! Jag har haft problem att överföra bilder till datorn, och så äntligen gick det igår. Glad i hågen skrev jag ett inlägg men då gick det inte at lägga över bilderna. Och så nu ikväll, så är inlägget jag skrev igår puts väck. Det där med teknik och jag alltså... Kommentarer överflödiga. 
 
Denna vecka har så jobbet kickat igång även för mig. Det har planerats lektioner i massor och jag har hållt i dansundervisning. Så härligt att vara igång igen! Att träffa eleverna är bland det bästa, de är så fina så. Häromdagen ropade ett utav barnen högt när jag kom och skulle låsa upp salen: "Yes, nu börjar dansen!! Kom fort hörrni!". Alla föräldrar runt i kring skrattade högt, liksom jag själv, och jag blev alldeles varm i hjärat av dessa barn. Och av en annan elev fick jag en teckning som hon hade slagit in så fint. Tack!
Nu har jag gjort mina lektioner för denna vecka, nu väntar bara möte och att svara på mail imorgon, och jag längtar redan till nästa vecka.
 
Gissa vilken dag det är idag då? Jo det är Tulpanens Dag! Så jag var givetvis tvungen att köpa med mig ett fång när jag ändå skulle handla mat efter jobbet. Det är min första tulpanbukett för i år, och tulpaner är verkligen favoriter hos mig. Jag väntar gärna till januari med att köpa hem dessa blomster, så har jag hunnit njuta klart av mina amaryllis och hyacinter först. Så härligt krispiga med sina gröna blad och färgglada blommor. Buketten får ni tyvärr se en annan gång, att knäppa en bild kl 21 när man kommer hem är ingen höjdare. Så jag bjuder på några andra bilder istället, från förra veckan. Vinterlandskap, det vackra, och en massa nya gröna växter och några söta primulor. En murgröna, gullranka, ampellilja och plättar i luften, och även en fredskalla som inte hamnade på bild, var de nya inköpen från Blomsterlandet.
Här har varit kallt flera dagar, men nu verkar det bli varmare. Hellre vinter och kallt än grått och slask för mig.
För övrigt har jag inte alls hunnit fixa fint här hemma som jag hade tänkt och ta bort mina julkuddar och stjärnorna. Men imorgon, då blir det blått och vitt och ljusare färgskala, äntligen!
 
 
 

Och vardagen börjar smyga sig på.

Förlåt för några dagars tystnad, jag som skulle blogga mer och allt. Jag har haft lite problem att överföra bilder, vilket ställde till det lite. Och sedan måste jag erkänna att det är svårt att fota nu, men vi går ju mot ljusare tider i alla fall. 
Så börjar vardagen smyga på, nästa vecka börjar danslektionerna. Jag har planerat undervisning i veckan, svarat på mail, promenerat, leta musik till dansövningarna, pluggat, sovit dåligt, skrivit brev till alla mina grupper, letat nya vegetariska recept, hittat en ny tv-serie jag börjat följa och tränat. Och längtat så mycket till en vårigare färgskala hemma! I fredags blev det en tur till Blomsterlandet där en massa härliga växter inhandlades och några söta primulor, ni ska få se sedan. Så på tisdag åker nog julbelysningen ner i sin låda. För nu vill jag ha blått och vitt i vanlig ordning. Och mycket grönska här och var. 
Igår, lördag, skulle vi åkt upp till morfar, men vädret var inte det bästa. Blåst och en himla massa snö. Så vi får längta till nästa helg istället. Åkte däremot till mamma på middag och umgicks. Vi pratade så mycket att jag glömde att fota maten, det ni:) Men efterrätten blev i alla fall förevigade. Ja ni...haha jag får ju skratta åt det jag med. Mamma hade också lite julpynt kvar, julgranen hade ju till och med fått skott av grankottar.
Idag skulle jag gått på ett träningspass, men jag ändrade mig i sista stund. Alldeles för trött. Så jag kämpade med att inte ha dåligt samvete för det jag inte orkar med. Gick igenom undervisningen, svarade på mail och slappade istället, det får duga det med.  
Nu tänkte jag se en av de nya Beck-filmerna som jag hört så mycket bra om. 
Ha en skön söndagkväll!
 
 

Summering: oktober-december 2014.

Så har vi kommit till den sista summeringen, del 4, som jag ju alldeles höll på att glömma bort. Det tre sista månaderna av förra året såg alltså ut såhär:
Oktober
Äntligen kom den, den färgsprakande hösten som jag väntat på! Vikarierade och jobbade väldigt mycket.
Bjöd på opublicerade bilder från en loppistur med Rebecka bl.a., var hundvakt, och det hände flera tråkighter denna månad.
Köpte en del fint i blomsterväg, förargades över att julsaker redan börjat säljas, och Marcus var på blixtvisit en helg.
Och från vackert höstlandskap från ena dagen, kom snön nästa dag.
Mina elever fick höstlov och jag åkte ner till Marcus där alla transportmedel skulle trilskas, men tröstade mig med god tacos väl framme.
Planerade dansundervisning, slipade på danserna till julavslutningen och promenerade i ett vackert Gimo.
November
Efter den sista slappa helgen var det dags att åka norrut igen då jobbet kallade, där jag för övrigt blev kallad Dr Phil.
Bilade till graven och gjorde fint, och funderade.
Pluggade flitigt, hittade en julklänning och tände många ljus i novembermörkret.
Unnade mig en maffig rosbukett bara för att, och åkte ner till Marcus över helgen.
Och så hem igen för danshandledning, pluggande, visade mina adventsljusstakar genom åren medan jag funderade på hur 2014 års stake skulle se ut, och firade morfar som fyllde år.
December
Promenerade med Rebecka och gjorde fint första advent till ära.
Gick på dansföreställning med Lina och åt gott på Roasters efteråt.
Visade adventsljusstaken, frossade i hyacinter och hade julavslutning med alla mina dansgrupper.
Åkte ner till Gimo, tentapluggade och gick på julmarknad och köpte den godaste lingonglöggen.
Och så kom dagen, ännu ett år, och jag tänkte på dig där uppe lite extra mycket.
Så blev det fjärde advent helt plötsligt och jag och mamma åke upp till morfar och hjälpte honom klä granen med det bästa gammeldagsa pyntet, träffade min storebror med familj som var uppe och hälsade på, och jag antog en bloggutmaning.
Julafton firades avslappnat och med värme hos mamma med god mat och skratt, och  följande juldagar var lugna och sköna.
Det gick från -25 till +1 på bara några dagar, promenerade och så kom nyårsafton som firades hos vänner.
Och det var det hela. Året alltså.
2015 ska bli spännande, så lite jag vet om dig ännu...
 

Middag hos mamma och firat Linas födelsedag.

Så hann det visst gå några dagar sedan sist, jag som skrev att det skulle bli mer uppdaterat.
Men så kan det gå.
Vad har dessa dagar fyllts av då? 
I förrgår var jag till mamma en sväng. Vi hade tänkt ta en härlig promenad men det snöade och blåste så rackars så det fick vi tyvärr hoppa över. Däremot intogs god mat i vanlig ordning, och mamma fick en försenad julklapp som inte tomten hann leverera till julafton. 
Igår fyllde så Lina år och det bjöds på födelsedagsfika. Vi konstaterade att det är visst tredje gången vi ses nu på en vecka, detta måste vara något av ett rekord för oss nuförtiden. Det fikades och pratades om det ena än det andra och jag glömde alldeles bort att ta några bilder. Senare på kvällen träffades vi upp igen lite spontant och det blev en tur till Clarion. Mycket folk och svårt att få någonstans att sitta till en början, men trevligt ändå. Tack!
 
Idag har det storstädats, faktiskt längtat efter det. Så nu är det rent och fint. De få julgrejer jag har är kvar och kommer så att vara fram till trettonhelgen (vilket ju är snart såg jag ju) i alla fall. Nu åkte nästan alla hyacinterna i komposen även, alldeles utblommade. Men nog längtar jag lite efter tulpaner och krispighet känner jag nu. Om några veckor är det Tulpanens dag så då om inte förr kommer årets första bukett köpas. 

Nyårsafton 2014.

Bildkvalitén är inte den bästa denna gång.
 
Hade ni en fin nyårsafton?
Min spenderades med vänner hemma hos Lina och Micke.  God plockmat av både kalla och varma rätter där alla hjälptes åt att förbereda, pannacotta med hjortronsylt, många skratt, och det bästa fyrverkeriet jag skådat i Norra hamn.
 
Jag har inte gett några nyårslöften, har inte haft en tanke på det och brukar faktiskt aldrig ge några. Men så tänkte jag idag att varför inte försöka att blogga lite oftare än jag brukar? Så lite mer uppdateringar är nog att vänta från mig:)
Denna nyårsdag har varit lugn. Jag har pysslat om mina växter, vikt tvätt, dammsugit, tränat, slagit in en present och intagit ryggläget för tv-tittande och ta-ikapp-läsande av bloggar.
Önskar er en fin och härlig start på 2015!
 

RSS 2.0