Födelsedagsmiddagen och flera roliga nyheter.

Det blev visst lite mobilbilder denna gång, därav kvaliteten. 
 
Hej där!
 
Nämen titta, nu var det inte så länge sedan jag sist skrev. Ibland tar det sig:)
Så mycket roligt som hänt på dessa dagar.
Ja igår fyllde jag år då, och kvällen spenderades med middag hos mamma.
Med förrätt, huvudrätt och efterrätt, så gott! Öppnade paket och pratade.
En väldigt fin födelsedag trots en del plugg.
 
Annat roligt av värde: idag fick jag reda på att jag spikade VG på min senaste tenta!
Jag har verkligen kämpat, pluggat 7 dagar i veckan i flera veckors tid, därav blogguppdateringen också...
Det kändes bra, men ville ändå inte hoppas på för mycket, då man aldrig så noga kan veta.
Att bli godkänd är det viktigaste såklart. Men ett VG alltså, det satt fint det med.
Något annat som också satt väldigt fint är examensarbetet jag skrev tidigare. Efter många turer och hit och dit, och otaliga timmars skrivande... 
Jag fick högsta betyg på mitt examensarbete, alltså VG! Det är svårt att få, det vet jag ju. Men tydligen så höll det måttet. Hurra jag är så glad så jag har hoppat och studsat i lägenheten åt dessa bra betyg. Äntligen lite flyt (och en aning skicklighet kanske?) :) 
Snart, snart, har jag min lärarexamen och då ska jag fira minsann!
Ytterligare en bra nyhet denna dag, men håller lite på den tills allt riktigt är spikat och klart.
Men nu, denna sista  gråa slaskiga dag av mars, efter tre undervisningspass i barndans, jazzdans och modern dans, och efter dessa fina resultat, ska jag fira med True Detective på tv och lite tårta.
 
 

Dans och mitt födelsedagsfika

Hej på er!
 
Nyss hemkommen från kvällens träning. Jag håller även på att klura på mitt beslut om jag ska medverka i dansshowen eller inte. Foten gör fortfarande väldigt ont, så det lutar åt nej dessvärre, i år igen...
 
I helgen har jag städat och gjort fint för igår lördag bjöd jag så på födelsedagsfika hos mig. Ja lite i förväg sådär, jag fyller ju egentligen år imorgon måndag. 
Det blev mysigt och trevligt med ett litet gäng, och långprat fram till midnatt, som förra året. Härligt! Tack och bock för de fina presenterna, mitt i prick!:) Och jag glömde ju alldeles bort att släcka ned då det var Earth Hour, typiskt. Däremot kom jag ihåg att ställa fram klockan och att platta håret:)
Ovan blandade bilder från veckan och helgen, allt ifrån dansande, sol efter snöandet och fikande.
Nu, titta på Wallander och sedan plugga lite i pauserna.
Sedan väntar skönhetssömn innan födelsedagen stundar.

Läkarbesök och blomster.

Hej!
 
Här kommer några bilder på helgens inköp. Den vackra gåblå krukan och ljuvliga vita rosor.
Det här med blommor alltså... Vet inte hur många gånger jag skrivit det här, men blommor ger så mycket liv till ett hem. Jag hade nog aldrig klarat ett hem utan grönt.
 
I måndags var jag så hos läkaren för min fot. Jag hade förberett mig noggrant innan, tänkt igenom vad jag skulle säga och hur. Mycket pedagogiskt som den lärare jag ju är:) Skämt å sido, jag har ju varit med förr, och att vara ung, tjej och att bli tagen på allvar inom sjukvården är inte alltid det lättaste.
I det stora hela blev det ett bra möte. En remiss är nu skickad om en magnetkameraröntgen. Det är ju 3 månaders väntetid, men det känns ändå skönt att denna första kontakten är gjord. Smärtstillande fick jag också, men de har jag inte tagit ännu. Dessvärre tror jag att just dessa har jag provat tidigare och jag fick sådana biverkningar att jag slutade med dem. Men, men.
Annats jobb i vanlig ordning. Eleverna jobbade på riktigt bra och koncentrerat igår och koreografierna tar sig verkligen. Det här kommer bli toppen tror jag! 
Idag har jag jobbat med danshandledning vilken också är väldigt kul. Att handleda danslärare i deras dansundervisning. Så givande och lärorikt! Och imorgon väntar egen undervisning igen. 
Och så har jag bestämt mig, det blir födelsedagsfika, i helgen närmare bestämt, och fira lite i förväg.
Fortsatt trevlig vecka!

Rocka sockorna och helg.

Hej helgen!
 
Internet har strulat och strular fortfarande till och från sedan förra veckan, så får se om jag alls får iväg det här inlägget.
En lugn helg med lite plugg, jag har gjort klart alla koreografier till danssagan i maj (hurra!), samt skickat in musiken för mixning, promenerat, sett film, tränat, och en tur till Blomsterlandet har hitills hunnit bockats av.
Skönt att komma ut i luften när solen skiner. Dock var promenaden på 50 minuter bara sådär skön. Efter 15 minuter fick jag genast ont i foten. Men jag lunkade på i relativt lugnt tempo dock. På måndag väntar läkartid så vi får se...
 
Igår, fredag, var det både solförmörkelse och en dag som uppmärksammades med att "Rocka sockorna". Flera av mina danselever upplyste mig om detta. Vad gjorde jag utan mina danselever, säg?
Och olika strumpor hade jag minsann också självfallet dagen till ära.
 
Det är inte länge kvar till jag fyller år konstaterade jag här i veckan. Tänk att snart hela mars har gått. Ännu en månad, ännu en tid. Och jag funderar i alla fall på att ställa till med lite födelsedagsfika. Tänkte ett tag om jag skulle strunta i det helt. Det är mycket plugg just nu, en hektisk tid ända fram till slutet på maj faktiskt. Men jag tror det blir kalas i alla fall, om jag inte ändrar mig. Man kan ju faktiskt inte plugga varje minut.
Någon ny träninsgtröja som belöning för tentan jag skrev i onsdags har det inte hunnit bli.
Och dagens inköp från Blomsterlandet i form av vita rosor och en så vacker gråblå kruka får ni se en annan gång.
Fortsatt trevlig helg!

Tenta och lite blombilder igen.

Hejsan!
 
Även denna gång får jag ursäkta mig och säga att jag hade faktiskt tänkt kika in här i måndags, men tiden räckte inte till. Bråda dagar med mycket plugg kan det för att summera.
Imorse har jag så haft min ena tenta! Jag har pluggat 7 dagar i veckan i några veckors tid nu och gett allt. Förra gången jag skrev denna kändes det bra, men snubblade på målsnöret med bara någon poäng ifrån. Vågar ju knappt uttala mig nu ju... Rekord och 12 sidor skrivna på 4 timmar. Men det kändes faktiskt bra, jag har pluggat intensivt och kände mig förberedd. Så nu håller jag tummarna för att det går vägen, för det bara måste det göra. 
Och efter flera turer hit och dit och ändringar så ska jag få skriva en annan tenta i början av april även. Så skönt det känns att få bocka av från listan och närma mig målet: examen!
 
Helgen som var, som ni kanske förstår, bestod mest av plugg. Hoppade över söndagens träning och vilade foten, och åkte förbi mamma en sväng på middag. Och dessa dagar vi får njuta av, när det är ljust fram till 17.30 ungefär. Vilken energikick! 
 
I brist på tid att fota får ni se ytterligare lite blombilder. Och vid gårdagens matinhandling köpte jag ett fång tulpaner. Tänkte att det kunde vara pepp efter att jag skrivit tentan idag. Imorgon tänkte jag fira med att köpa en ny träningströja innan jobbet, ja lite måste man ju få fira även om jag inte vet resultatet ännu.
Som högpresterare kan det vara svårt att släppa på de höga krav jag har. Jag fick nästan lite dåligt samvete igår när jag jobbade kvällen innan min tenta. Då borde jag plugga sa samvetet! Så efter jobbet när jag kom hem pluggade jag det sista i racerfart för att kompensera, och samtidigt tröstade jag mig med att "det jag kan, det kan jag. Och det jag inte kan nu, det kan jag inte helt enkelt". Den där balansen jobbar jag på. Men i detta fall vet jag att jag gjorde mitt bästa. 
Jag har planerat morgondagens lektioner ikväll och är nu helt slut. Tänkte spana in lite bloggar som jag missat de senaste dagarna nu för allt plugg. Kommer nog sova ovaggad inatt har jag en känsla om. Skönt!

Ljuvliga krokus.

Hej på er!
 
Jag hade tänkt titta in här igår ju, men efter att jag kom hem från jobbet strax innan 21 var jag så trött så det fick faktiskt vara.
En hel del plugg i veckan har det blivit, det börjar dra ihop sig inför tentan på onsdag. Annars har jag planerat undervisning och äntligen skapat flera av koreografierna till danssagan. Så härligt att det är på gång! Samt försökt få tag på lärare och ringt vårdcentralen både en och annan gång.
Ja, foten fortsätter att göra ont (det börjar bli tjatigt att skriva detta nu) och verkar fortfarande inte ha någon plan på att lugna sig. Snarare tvärtom. Efter många om och men har jag äntligen en läkartid bokad den 23 mars. Det ska bli spännande...
 
Idag är det fredag i alla fall! Det kommer bli mycket pluggande i helgen, och förhoppningsvis lite koreograferande till resterande danser. Mamma ska åka upp till morfar imorgon, men denna gången blir jag faktiskt hemma tråkigt nog. Tentaplugg javisst.
Ovan härligt blomster! Ljuvliga krokus som jag fotat tidigare i veckan, men som nu har vissnat. De andas verkligen vår dessa blommor. Men nu njuter jag av mina gerbera som fortfarande står ståtligt sedan förra lördagen. 
Trevlig helg!

Helgens blomsterfång, att tänka klokt, och födelsedag för T.

Hej!
 
Här kommer helgens skörd av bilder. Det mesta på blommor. Surprise, surprise! 
En del plugg har det blivit, dock inte lika mycket som jag hade hoppats på. Att plugga 7 dagar i veckan börjar kännas lite slitsamt just nu, men det är ju inte för evigt tröstar jag mig med. 
Lite nytt i blomsterväg har det också blivit. Jag köpte två buketter med ett par vita och ett par rosa tulpaner, rosa gerbera som snittblomma, och så vita pärlhyacinter och krokus som snart slår ut hoppas jag på.
Om det är något som piggar upp så är det väl ändå blommor?
 
Jag har inte gjort klart danserna inför danssagan i maj. Inte ens påbörjat. Däremot har jag koroegraferat lite i huvudet, lustigt det där lät, och har en del idéer. I princip alla låtarna är i alla fall bestämda. Foten har fortsatt att göra ont, mer nu än för en vecka sedan, vilket gjort att jag varit tvungen att begränsa min rörelseförmåga en aning. Foten vek sig igår och jag föll pladask framstupa på golvet hemma. Så förargligt att inte kunna styra sin egen kropp, vilket ju får mig att tänka på någon speciell, du där uppe i himlen. Gick i alla fall på ett pass modern dans ikväll trots smärta. Dock var jag duktig och lovade mig själv denna gång att så fort det gör ont/ för ont så ska jag inte vara tjurskallig och fortsätta dansa, utan vara klok nog och gå åt sidan. Och det gjorde jag, heja! Tråkigt, ledsamt och irriterande, ja väldigt. Men klokt, ja. 
 
Lockat håret har jag också gjort i helgen, syns det? Spegeln är smutsig jag vet, dags att rengöra pronto. 
Och idag är det en speciell dag för hurra, hurra det är mitt brorsbarn Ts födelsedag. Min bror och hans frus äldsta barn. Vi bor ju så långt ifrån varandra så vi språkade på telefon här ikväll, alltid lika fint. Och så är det ju nationella kvinnodagen idag även!
Nu ska jag se det sista av Wallander innan ögonen går i kors och sängen väntar.

Lite nytt på träning- och inredningsfronten.

Hej!
 
Kikar in här på kvällskvisten medan jag väntar på att det sista ska bli torrt i tvättstugan, mellan lite plugg och försöker kika lite på Morden i Midsommer. Multitasking jamenvisst. 
Helgen var fin, men det blev ingen söndagsbio. Däremot en fika med Ida och Lina hemma hos sistnämda. Lika trevligt det med. Och så kunde vi ju faktiskt prata i lugn och ro utan att någon skulle bli störd i biosalongen.
 
Denna vecka har mina elever sportlov, så ingen dansundervisning på Dansmagasinet alltså. Vilket ju passar ganska bra då jag har mina två tentor som jag pluggar inför. Denna månad är hektiskt! Mycket som jag ska få gjort. Och samtidigt härligt med många bollar i luften. Gäller bara att balansera de rätt. 
Jag har också planerat att göra koreografierna till alla mina grupper, i alla fall de flesta, som de ska visa upp sedan i maj. Foten fortsätter dessvärre att göra rejält ont och den verkar inte ha någon plan på att släppa på järngreppet.
Så jag försöker tänka smart, satsa mest på plugget den här veckan samt vila för fotens skull.
Vilket också innebär att jag lite motvilligt bestämt mig för att inte gå på någon av måndag-fredagens workshop med koreografen Milan Herich. I modern dans dessutom. Suck, rackarns och tråkigheter! Men det är bara att gilla läget och göra det bästa utav det, även om det tar emot.
 
Så till lite roligheter för att bryta av. Jag har gjort några fina inköp i veckan, de första för i år. Passade på då jag ändå skulle köpa födelsedagspresent till ett av mina brorsbarn som fyller år på söndag, och jag dessutom tänkt så länge införskaffa detta nu. Nya träningsskor och även ett par träningsbyxor skymtar där ovan. Samt ett nytt vitt och grått kuddfodral jag beställt. Kul! Provade även lite vanliga kläder när jag ändå var igång, men nej det blev inget inköp. Jag går ju mest i danskläder och kan nog konstatera att en blir lite bekväm med det:) Fast emellanåt blir jag less och vill ha jeans och tröja, omväxling förnöjer ju.
Mars månad har det också hunnit bli. Nej, ner och hämta sista tvätten var det, sov så gott!

RSS 2.0