Besök hos ortopeden, fysioterapeuten och läkaren och börjat jobba så smått.

Hej och glad fredag!
 
Här är en lugn sådan. Är oftast så slut om kvällarna och energin brukar ta slut kring kl 18. Tända ljus, en mysig pläd inlindad runt mig och någon serie på Netflix löser det mesta.
Tänkte att en lägesrapport kan vara på sin plats.
 
Måndag och tisdag var riktiga skitdagar rent ut sagt. 3 1/1 timmes sömn (för övrigt det jag snittat per natt den här veckan) och en dipp kan man säga. Inget kändes kul och svårt att se det fina i vardagen när smärtan pockar på. Efter att ha dammtorkat och försökt städa fick jag ett bryt och tappade humöret, vilket händer extremt sällan. Det gjorde (och gör) så ont att böja sig ner och komma upp om vartannat. Fick ge upp städandet, svälja stoltheten och ringa och fråga om mamma kunde komma och hjälpa mig.
Jag har även sedan en vecka tillbaka haft mer ont i bröstbenet och smärtan har spridit sig uppåt. 
 
I onsdags (efter lika lite sömn) hade jag en tidig tid bokad hos ortopedenHermelinen, något jag tagit tag i själv. Ville få ett till utlåtande från en specialist. Blev undersökt och han kunde konstatera: Tietzes syndrom i revbenen. Skönt, för nu släpper jag alla andra teorier och de som avfärdat denna diagnos. 2 läkare och 1 ortoped har ställt den och jag väljer att tro på dem. Angående svanskotan så trodde ortopeden att det inte hängde ihop med revbenen utan var något helt annat. Bad inte om någon remiss till Norrlandskliniken utan avvaktar till efter min MR 21/2. 
Direkt efter mitt besök hos ortopeden gick jag till jobbet. Japp, det var dagen jag skulle börja arbeta administrativt på 25%! Kändes kul att få komma tillbaka och vara igång trots att jag var tvungen att ta fram pillerburken och knapra medicin haha. 
I torsdags hade jag tid hos fysioterapeuten. Hon tryckte på några ömmande punkter och gav behandling. Tog bort en övning som framkallat smärta samt utvecklade en annan övning. Längsamt, långsamt framåt. Sedan kom mamma till min räddning och hjälpte mig att städa lägenheten. Vi åkte även och handlade mat och jag bunkrade upp haha. Jag kan knappt bära en matkasse utan att det framkallar smärta ju. Köpte även nya mattor från Rusta, blev så fint i hallen! Och ett nytt fluffigt täcke från Jysk. Är man sjuk så ska det i alla fall kännas skönt att krypa ner i sängen tänker jag, även om jag knappt kan sova.
Fredag och läkarbesök. Den 8:e läkaren tror jag att det var? Eh, ingen idé att förvånas längre. Han undersökte mig och känner mig ganska öm i kroppen efter tre dagar på rad av ortoped, fysioterapeut och läkare som grejat med kroppen. Fick i alla fall sjukskrivningen förlängd en månad fram och medicin att hämta ut. Han tyckte jag varit hemma ganska länge och upplyste mig om att jag kanske får tänka i andra banor angående yrkeslivet. I april har det gått 180 dagar sedan jag blev sjukskriven och om jag inte kan gå tillbaka till mitt arbete så menar ju Försäkringskassan att jag måste söka något annat jobb. 
Så, jag försöker att inte stressa upp mig över ytterligare ett bekymmer och andas in fredagskvällen. Enorm trötthet och smärta och inser att jag nog kommer behöva ta maxdos av medicinen (som tydligen snart ska sluta produceras och den enda jag tål i princip) innan dagens slut. Nästa vecka tänkte jag belöna mig själv med något fint som pepp för att jag behöver det. De små sakerna är viktiga för att resten ska fungera.
Trevlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0