Tulpaner att förgylla helgen med.

Hej på er!
 
Jag tittar in ännu en gång denna helg, som kompensation för veckans uteblivna bloggande tänkte jag.
Ser ni här ovan förresten? Ja nu har jag äntligen införskaffat lite nya tulpaner. Nu kan helgfriden börja.
Lördag idag alltså.
Sov dåligt inatt igen tyvärr, men då sover jag nog bra inatt för är trött som få denna ikväll.
Jag och mamma åkte upp till morfar i förmiddags. Åh han blev så glad när vi kom, alltid lika tacksam.
Umgicks, åt god smörgåstårta till lunch och tittade på den spännande 3 milen.
Kalla var otrolig och kammade ju hem ett brons! Denna människa alltså, vilka prestationer. Den mest framgångsika svenska damskidåkaren genom tiderna.
En annan hade ju varit glad om hon hittade sina gamla skidor haha...
 
Efter trippen till morfar bar det av hemåt. Mathandling och sedan pluggande. Och där i affären fick de vita tulpanerna hänga med hem. Och en kväll med film och tända ljus.
Söndag imorgon och första mars. Tänk att hela februari snart har gått, jag kan inte för mitt liv begripa det. Under morgondagen väntar plugg, plugg, plugg och sedan bio på kvällen.
Inte en så pjåkig helg alltså.
 
 

En massa plugg och en fredagsfikadate.

Förlåt mitt namn är plåt! Nej inte riktigt va, men förlåt för dålig bloggning.
Denna vecka har verkligen bara svischat fram, är det redan fredag idag tänkte jag? Men jo tydligen och man tackar.
En vecka med fullt upp med plugg. Näsan i böckerna och skriva en massa inför mina tentor. Och så jobb i vanlig ordning. Ingen danshandledning dock, den fick vi skjuta på. En av lärarna har tittat på min balettlektion i veckan, det gick bra. Fått ett så fint hjärta av en av mina elever.
Sovit dåligt flera nätter, och sovit bra två nätter. Och så lite spännande saker, hemliga än så länge. 
 
Fredagkvällen har spenderats med vänner. En fika på Unik med Ester och Lina, så trevligt. Alltid lika fint att ses!
En fullspäckad helg blir det denna gång, både med en hel del plugg, lite fler vännerträffar och kanske en tur till morfar. Det gillar vi.
Grattis säger jag även till Charlotte Kalla, vilka prestationer under veckan wow!
Och vet ni vad, inga tulpaner har hunnit inhandlas under veckan. Skandal! Bäst att råda bot på det imorgon:)
 
 

Plugghelg och om att älska tulpaner.

Hej!
 
Måndag och en ny vecka har kickat igång. Sov rackarns dåligt inatt av någon anledning, var trött som få imorse, och kom inte alls upp ur sängen lika tidigt som jag skulle. Men ändå har jag faktiskt fått en hel del gjort idag. Ibland bara funkar det ändå, det tackar jag för. 
Helgen då. Inte så mycket att skryta om får jag säga. Pluggade fredag, lördag, söndag. Och såg film. Jag har två tentor som jag ska skriva om lite mindre än en månad så jag försöker ligga i helt enkelt. 
Blev ingen promenad i solen som jag hoppades på, sparade på krafterna i foten så att jag kunde avverka ett pass modern dans igår istället. Det gick och jag lever och mår väl. 2 veckors smärta från morgon till ikväll idag, så nu håller jag tummarna för att det vänder. Om inte så har mina elever sportlov nästa vecka, så då finns lite chans till vila i alla fall, även om det lär bli en hel del koreograferande av danser till danssagan i maj.
 
Nåväl. Njutit av tulpanerna har jag gjort, och ser ni det härliga ljuset på bilderna? En vår är på gång.
Denna vecka bjuder på plugg, jobb, träning och danshandledning. Och till helgen väntar en efterlängtad vännerträff, jag längtar redan:) Och vågar jag skriva, inköp av en ny tulpanbukett, den nuvarande börjar se lite vissen ut, och jag skrattar lite åt mig själv men bjuder på det. Tulpaner. Dessa blomster som verkar ha upptagit mitt huvud med råge. Andas vår och ljus. Ljuvliga, älskade tulpaner.

Fortsatt ont i foten, namnsdag och födelsedag för lilla M.

Hej och glad fredag!
Hoppsan hejsan, ja nu blev det visst flera dagars väntan innan ett inlägg här.
Veckan har bestått av plugg och jobb som vanligt, och har även hoppat in och vikarierat. Denna gång för de elever som går moderna danspaketet och valt att satsa på dansen lite mer. Kul! Jag har träffat dessa elever vid några tillfällen i höstas också. Att möta högstadieelever, 14-åringar, är alltid speciellt tycker jag. Högstadiet är ju som bekant en särskild tid... Men jag tyckte vi fick en bra och härlig lektion tillsammans. 
 
Foten har fortsatt att göra ont. Jaha. Det är som det är. 
Jag har lindat den alla dagar förutom i onsdags. Gårdagkvällens sista lektion var dock ingen höjdare, då gjorde det väldigt ont. Men jag lever. Och jag förstod redan när det gått tre dagar att detta skulle hålla i sig lite längre. Det är som om någon har tagit ett järngrepp om den. Så jag ska försöka ta det lite lugnt mellan varven, hur man nu gör det haha. Jag har så mycket idéer och inspiration som jag vill skrida till verket med, men får kanske hejda mig lite, lite.
 
Igår så hade jag visst namnsdag. Mina fina elever gratulerade mig både i början och i slutet på lektionen. Och jag fick till om med förslag på hur jag kunde sitta så att jag inte skulle ha så ont i foten. De är verkligen så omtänksamma på alla sätt! Bästa, fina, generösa elever.
Köpte mig namnsdagstulpaner vid gårdagens mathandling i så fin orange kulör.
 
Och idag hurra, så har fasters lilla M födelsedag! Vi språkades vid i telefon ikväll. 
Nu tror jag att jag ska kolla på reprisen av Familjen Annorlunda på tv4play innan det blir godnatt i renbäddad säng, jag missar ju alltid programmet för kvällsjobbet. 
Ha en fin helg, imorgon skulle visst solen lysa, härligt!
 

Ont i foten-vecka och njuta av tulpaner.

Så var den här helgen snart slut 
Veckan har gått på och foten har fortsatt att göra ont. Så ikväll hoppade jag faktiskt över dagens danspass, även fast det tog emot. Men nu håller jag tummarna att det snart är på bättringsvägen inför veckans undervisning.
 
En ganska lugn helg. Städat och fixat här hemma, pluggat, finurlat på lite nya övningar för mina olika dansgrupper, sett film, fått fina presenter och ätit god middag hos mamma. Och pratat med brodern och några av barnen i telefon. Det vankas ju födelsedag för den yngsta till veckan.
Mina tulpanbuketter har fullkomligt badat i ljus, så härligt. Men nu är de tyvärr snart alldeles utblommade. Så fort det går... Tur då att man kan köpa nya:) Jag kan snabbt konstatera vad jag lägger pengarna på i alla fall. Inte är det då restaurangbesök, krogen, alkohol, fika, kläder, skor eller inredning. Nej. Blommor stavas det, haha.
Så nu njuter jag de sista av mina tulpaner, tar kväll och hoppas på en bra ny vecka med fler tulpaner och mindre ont i foten. 
 
 
 

More is more på blomfronten.

 
Hej!
 
Här kommer så bilder på senaste grönaste inköpen i stugan. D.v.s. växterna och tulpanbuketten jag köpte på Blomsterlandet förra helgen:) Visste ni förresten att vissa krukväxter fungerar som luftrenare? De hjälper till att rena luften från föroreningar och höja luftfuktigheten. Flera fördelar med lite grönska alltså.
Lördagens inköp blev en till fredskalla, en ormbunksliknande växt vid namn spjutbräken, en rosa azalea och så ljuvliga tulpaner i pastell, lokalodlade tydligen. Kunde dock inte hålla mig vid gårdagens mathandling utan köpte två buketter till med tulpaner. Ja ni läste rätt, två stycken till! Det gäller att passa på, jag älskar nämligen tulpaner. Just nu är det maxat läge här, more is more på blomfronten alltså.
Dock vet jag inte vad jag gör för fel, men azalean verkar inte alls trivas hos mig. Får den aldrig att bli långlivad. Tycker att de alltid torkar ut så fort och ser hängiga ut. 
 
Veckan so far. Bakslag och ont i foten. Sedan söndagens träning, tog nog i lite väl mycket. Det var länge sedan jag kände av den, jag tröstar mig med det. Men nu gör det ont bara jag går. Rackarns, men jag kämpar på för jag har några till danslektioner att bocka av innan veckan är slut. 
Pluggar på, men det har gått trögt. Men så lossnade det i eftermiddags, skönt. Må det fortsätta. 
Nu ska jag återgå till filmkvällen, Bridget Jones dagbok på tv, som jag sett ungefär tusen gånger men som jag ändå fortsätter att skratta gott åt samma skämt. Ha en fortsatt bra vecka!
 

En fredag med vänner, en lördag hos morfar, och en söndag med dansföreställning.

 
Hej på er!
 
Jag är ganska nyss hemkommen från en dansföreställning och försöker nu smälta alla intryck innan jag somnar för kvällen. Så passar på att skriva några rader och visar bilder från veckan.
Och man kan nästan tro att jag fyllt år men det har jag ju inte. För sedan sist har jag fått ännu mera presenter från de fina barnen. Ett armband, en ring och ett par örhängen som en av mina elever knåpat ihop själv. Inga bilder på det men ack så fina ändå. Tack, det finns ju ingen hejd på dessa generösa elever!
En del undervisning, plugg och städade av lagom till helgen. Fredagkvällen spenderas med fika och prat med Lina och Stina, som var här i stan. Och att sedan komma hem till ett hem som doftade av liljekonvalj, åh ja jag säger då det. Den känslan alltså. Oslagbar. Rent och fräscht. 
I lördags åkte jag och mamma upp till morfar trots det hala väglaget, men det gick bra. Vi hjälpte honom att städa lite och hann med en lång fin pratstund. Så fint att få prata med morfar på tu man hand även, jag har verkligen världens fina morfar! Önskar så att jag bodde närmare och kunde hälsa på oftare. Men sedan detta årets start har vi faktiskt hunnit ses några gånger vilket känns roligt. Väl hemma blev det en promenad till Blomsterlandet och äntligen inhandla lite smått och gott innan stormen kom. Oj så det blåste! 
Söndag idag och har pluggat till en tenta jag har om drygt en månad, gått på en danspass modern dans och avslutat kvällen med en föreläsning av Milad Mohammedi, Nordens mest eftertraktade talare, och sett Until The End Crews dansföreställning "It´s OK!". Gruppen var med i tv-programmet Talang där de kom trea för några år sedan. Föreställningen handlar om allas lika värde och mänskliga rättigheter. En av deras medemmar har för en tid sedan avvisats till Armenien, och två andra dansare tvingades hoppa av p.g.a. utvisningshot. Det var inressant, berörande och tankeväckande att få ta del av deras skapande, dans och uttryck. 
Ovan presenteras veckans skörd i bildformat. Ett översnöat växthus hos morfar, en dansande jag, många härliga vinterbilder och blomster som förgyller.
Här har det även bjudits på sol för ovanlighetens skull från torsdag-söndag. Hurra! Samt stora snöflingor denna afton. Resterande bilder på mina blomsterinköp får komma i ett annat inlägg. Detta blev långt och klockan är mycket, dags för sängen!

Ett nytt kylskåpsalster.

 Hej på er!
Tittar in som hastigast såhär på sena kvällskvisten.
Halva vecka har gått och på agendan har det stått plugg, jobb, träning och få tag på lärare.
Jag fick en sådan fin teckning av ett av barnen igår på danslektionen. Jag blir lika glad av den fina omtänksamheten varje gång! Tack snälla, underbara barn. Så nu sitter deta alster på kylskåpsdörren, tjusig va?
Ovan en sallad jag svängde ihop i veckan av det som fanns hemma. Det där med att komma på olika maträtter just nu går visst lite trögt... Men av någon anledning så brukar mitt sug för sallader alltid kicka igång den här perioden. 
 
Här har det fortsatt att snöa må ni tro. Nytt snörekord kunde konstaterar under gårdagen, 113 cm snö jamenvisst. 
Resten av veckan består av mer jobb och plugg, och en fredagsträff med vänner. Håller även tummarna för att jag och en bekant kan knipa biljetter till nästa helgs dansföreställning, det vore så roligt!
Nu var det färdigbabblat för ikväll, en kopp te väntar och sedan sängen, jag är trött ikväll.
 

Snökaos, strukturering och grannarnas festnatt.

Hej, och välkommen du februari! Tänk att vi nu gått in i andra månaden på detta år.
Veckan har gått på med både jobb, plugg och dansplanering. Jag har även försökt strukturera upp denna vårs studieuppgifter, det jag har kvar, och hur jag ska lägga upp pluggandet så det blir så effektivit som möjligt. Det känns bra med en plan! Nu gäller det bara att hålla sig till den:)
 
Oj så mycket snö som kommit denna vecka! Inte klokt. SNÖKAOS. I fredags mättes det hela 96cm snö. Kan ni förstå?! Och det har fortsatt att snöa både igårkväll och även idag, där det kunde bli ytterligare 25cm snö. På torsdagens danslektioner var det färre elever än de brukar vara och jag gissar starkt på att snön var orsaken. Att ta sig fram i dessa tider är inte att leka med. Riktigt otäckt med alla olyckor som varit nu faktiskt, det gäller att ta det lugnt i trafiken! Och det skulle visst hålla i sig till på tisdag har jag för mig.
 
En lugn helg har det varit. Sedan starten på detta år har jag försökt få in mer yoga och stretch i mitt liv, och jag måste säga att det tar sig. Lite varje dag, så skönt. I övrigt har jag hunnit förbi mamma en sväng på middag i lördags, promenerande och så ikväll ett svettigt pass modern dans på jobbet. Vi gjorde bl.a. kontaktinprovisation som jag tycker är så roligt, olika lyft och hopp. Spännande!
 
Ovan blandade bilder från ett snötäckt landskap häruppe. Och äntligen ikväll har jag lyckats överföra bilderna från min och Rebeckas promenad förra söndagen. 
Något mindre roligt denna helg. Grannarna bestämde säg visst för at ha fest inatt. Det var länge sedan nu, men denna gång var det inte nådigt. Jag som inte brukar ha så svårt att säga till, låg tyst i min säng och färargades åt eländet och gick aldrig ner för att klaga. Det spelades HÖG musik som dunkade på rejält, det pratades och skrattdes högt i trapphuset så det ekade mindre härligt, det lät som om några höll på att flytta möbler mitt i natten, och det skrålades glatt några tappra försök till "skönsång". Någon gissning på hur länge de höll på? TILL KLOCKAN 7.30 imorse! Och fast att jag själv inte var med på festen så har jag varit trött som få denna dag, haft ont i magen och känt mig allmänt seg och konstig av de alldeles för få och osammanhängande timmarnas sömn. Nästa gång är det jag som stegar ner och säger till, ja. Men nu har jag klagat färdigt!
Avslutar denna söndag och långa inlägg med många tända värmeljus, njuter av mina rosa torsdagstulpaner och fortsatt filmtittande, och känner mig laddad inför en ny vecka med plugg, träning och dansundervisning.

RSS 2.0