Dancecamp och midsommarhelgen 2017.

Hej!
 
Jag hade tänkt titta in här i torsdags och ge er uppdateringar om vårt Dancecamp som nyss nåt sitt slut, och även önska glad midsommar i fredags, men tid och ork fanns inte.
Dancecamp är som sagt över och det har varit fina och händelserika dagar. Men också mycket jobb, kaos och väldigt stressigt stundtals. Överlag har allt gått bra. Vi avslutade med två olika uppvisningar i Stadsparken, med yngre och äldre elever, så duktiga!
Och i och med det har jag faktiskt gått på välbehövlig semester. Va, kan knappt fatta det! Imorgon ska jag lämna tillbaka nyckeln till Tekniska förvaltningen som vi lånat, men sedan blir det ledighet. 
 
Midsommarhelgen.
Åkte till mammas stuga på midsommarafton, som firades med lunch med mamma, morfar och min ena morbror med fru. Vädret var inte det bästa, molnigt och några plusgrader. Men det regnade inte i alla fall. Lunchen fick vi dock äta inomhus, kan nog inte minnas när vi gjort det. Men gott och mysigt var det ändå. Och mamma hade plockat liljekonvaljer (åh!) och violer och satt i en vas på bordet. Och sedan blev det jordgubbar, så gott!
Gick en skogspromenad och förundrades över tystnaden. Knappt någon som var i stugorna nu. Och sedan sen oväntad middag haha. Då lunchen intogs ganska sent och länge och vi inte var sugna på den traditionsenliga middagen blev det pastagratäng och ett glas rött istället. Jamenvisst det går också. Överraskade mamma med en midsommarpresent som hon tydligen hade gått och tittat på. Se där!
Var trött som en tok och sov så gott sedan i den varma stugan. 
 
Midsommardagen och ännu en skogspromenad. Gick förbi min kusin för att lämna en present till den nyfödda, men de var inte där tyvärr. Efter lite velande beslöt jag mig för att åka hem i alla fall. Lite firande hemma hos Olle och Jimmie väntade med Peter, Emil och Marri. Sedan blev det Båten (som jag inte är så förtjust i) där bord var bokat. Men äsch jag gav upp, gick hem först av alla. Inte alls mitt ställe längre. 
Så kan det vara ibland och det var midsommarhelgen. 
 
 

Förberedelser inför Dancecamp och Pride.

Äntligen blomster! Så grönt och fint just nu. Sommar.
 
Hej!
 
Söndagkväll och kikar på Wallander med ena ögat här.
Veckan har gått på som vanligt och idag har jag gjort det sista fixet inför Dancecamp. Japp, imorgon drar det igång! Jag har huvudansvaret för det, liksom förra året, och det gäller att komma ihåg allting. Har känts bra, men de senaste dagarna har jag haft mycket jobb i huvudet och sovit dåligt hela veckan faktiskt. Det ska bli roligt, det ska det, men när man håller i allt vill man gärna inte glömma något. Jag hoppas och tror i alla fall att det kommer att bli bra!
En vecka kvar av jobb, sedan väntar semester. Kan knappt förstå det. Vart tog tiden och året vägen haha? 
Har för övrigt sökt ytterligare ett annat danslärarjobb. bara att vänta och se.
 
I helgen så har det varit Pride och festligheter. I fredags var Peter och jag hemma hos Anton. Så fin lägenhet i stan med härlig balkong. Där mådde vi gott i solen. Underbart! Var förbi Roasters en sväng och sedan gick vi, tillsammans Olle, Erika och Kigge, till Ebeneser som hade spelningar. Mötte upp Bella efteråt och avslutade på Clarion.
 
Cyklade förbi mamma lite spontant i lördags. Åt jordgubbar och pratade ikapp. Samtalsämnena varierade i allt ifrån planer inför midsommar till att rensa golvbrunnar haha.
På kvällen hängde vi hos Anton igen. Peter. jag, Bella, Aline, Jenny och Olle. Inte lika soligt, men minst lika trevligt ändå. Såg fel på tiden och missade Peg Parnevis spelning tyvärr. Gick till Bistro Norrland för lite drinkar och massor av dans. Så kul! Har nog inte dansat så mycket på länge (säger danslärare hehe). Sedan var det några som nattbadade. Blev lite lockad, men hoppade det denna gång. Kallt! sa de som provade. Inte bli sjuk en vecka innan semestern tänkte jag. En fin helg har det varit!
Sista växeln innan jag går på ledighet, håll tummarna för att vi får en bra start på Dancecamp imorgon.
 

En vardaglig och inte så händelserik vecka.

Godkväll!
 
Inspirerande och härlig rubrik va? Ja, ibland briljerar man haha. Och som texten lyder så har veckan varit vardaglig och inte tagit särskilt vida spännande svängar. Ja. så kan det också vara.
En del ledighet i och med Nationaldagen, vilket har varit skönt. Annars har det varit jobb på kontoret. 
I fredagskväll (den enda dag vi kunde hitta) hade vi lärare som undervisar i modernt möte och avstämning. Gick igenom vad eleverna bör kunna utifrån ålder och nivåer. 
I lördags stod någonting så kul men nödvändigt som tvätt och städning på schemat. Alltid lika skönt och tillfredställande när det är gjort och det är rent och snyggt. Och lyckades göra klart samtliga koreografier till Dancecamp, hurra! Tycker själv att jag hade väldigt bra framförhållning genom att vara klar 1 vecka och 2 dagar innan det är dags. Bra där! Så skönt faktiskt. Ska visserligen göra någon ny uppvärmningsövning och diagonal, men nu är det mesta grovjobbet klart. Orkade inte stressa och jobba in i det sista, ibland är det bara att göra´t! 
 
Fint väder har vi haft, och har suttit på balkongen så fort jag kommit hem från jobbet, och ätit middag där ute både fredag och lördag. Underbart!
I eftermiddag/kväll är det molnigare så får väl se vad veckan bjuder på för väder. 
Något som slog mig ikväll dock, tänk att det är midsommar om knappt 2 veckor. Vad hände?
Nu återgå till Wallander på tvn, sedan sängen. 
 
 

Utekvällar, spontanitet, Mors Dag firande och Nationaldagen.

Hallå!
 
Här har jag haft några lediga dagar. Skönt! Och fått fylla de med många fina händelser.
 
I fredags fick jag äntligen träffa Peter, hade inte setts på 5-6veckor. Han var barnvakt till lille Alexis, så först förbi Miriam och Robert och gosa lite bebis. Så söt så man smäller av! När föräldrarna kommit hem gick jag och Peter hem till honom för lite vin och ta igen prat. Sedan åkte vi in till stan och tittade förbi Hemmagastro där Linnéa (som väntar barn, spännande!) och hennes kille och Jimmie åt middag. Några av oss gick sedan vidare till Cg bar för lite drinkar där bl.a. Savannah, Henke och Ludvig slöt upp. Trevligt! Och hör och häpna blev det sedan en sväng till Färjan som jag ju egentligen inte är förtjust i. Försökte övertala alla andra att gå någon annanstans, men tillslut blev jag nedröstad haha. Och på kuppen hade jag faktiskt en kul kväll trots allt!
 
Lördagkväll och jag hade egentligen tänkt vara hemma och se film. Men fint väder lockade mig ut och dags att vara spontan! Tv-tittande finns ju alltid kvar. Åkte hem till David där även Peter var. Fick se lägenheten för första gången som var så fin! Och de båda blev nästan chockade att jag ville följa med ut. Det där med två-dagars är inte riktigt min grej ju... Så härlig kväll verkligen. Och det blev visst Färjan igen då David aldrig varit där. Denna gång var dock inte lika rolig... Ibland förstår jag mig inte på människor. När okända eller halvt bekanta kommer fram och bara ska uttrycka sin åsikt. Bara måste få yttra och säga. Granska en upp och ner och säga märkliga saker. Hacka på ens utseende och inte kunna bete sig. Tyvärr inte första gången jag är med om detta...
 
I söndags var det så äntligen dags för Mors Dag firande såhär en vecka efter dagen. Mamma hade gjort så fint hemma med sin blåa lilla hörna. Presentöppning och sedan gick vi till Waldorf för middag. Och sedan hem till mamsen igen för lite mer prat. Hann även med en pratstund med Mari på kvällskvisten, det var länge sen nu!
 
Rebecka ringde mig igår måndags och jag som tänkt så på henne. Lunch på stan typ nu? var frågan, "javisst!" svarade jag. 2 x spontant dessa dagar alltså, det tar sig haha. Köpte med oss sallad och satte oss på trappen vid Kulturens Hus och njöt av solen. Gick på stan en kort sväng och fyndade bägge två plagg nedsatta med 50%. Fick även ringa polisen då några människor satt på öppen gata och tog piller och drack öl. Så tragiskt.
 
Nationaldagen idag och det firade jag och mamma med att gå till Floras kulle, Stadsparken och museet och lyssna på orkester och talare. Blå himmel och sol dessutom, härligt! Avslutade med smörgås och fika på Kulturens Hus uteservering. Har också gjort klart 1 av 3 koreografier till Dancecamp, yay.
Och både i lördags och idag har jag suttit på min balkong och njutit. Nu känns det som vår ju!
 
Andra saker som upptar mitt hjärta och hjärna. Terrordåd i London med flera döda och skadade. När ska detta ta ett slut? känner jag. Det bara fortsätter och fortsätter, och terrordåden avslöser varandra. 
Jag har fått veta både fina roliga nyheter och väldigt tråkiga nyheter. Och ingenting vill eller kan jag skriva om med resepkt för personerna. Livet alltså, både sorgligt och glatt.
 

Ännu en födelsedag utan tårtkalas

Jag har drömt om dig för några veckor sedan
flera gånger var du på besök
ibland i bakgrunden och ibland lite mer i centrum
Det är så mycket som jag inte vet om dig
och så mycket som jag vet och undrar över och vill fråga
 
Tänk att ännu ett år har passerat utan tårtkalas
tiden går så fort
4 juni och din födelsedag
och jag saknar egentligen ord idag
vet inte riktigt vad jag ska säga
mer än att jag tänker på dig, pappa

RSS 2.0